Basket League: Νίκησε η ΑΕΚ, αποχωρεί ο Ζήσης

Basket League: Νίκησε η ΑΕΚ, αποχωρεί ο Ζήσης

Την αποχώρησή του από τα γήπεδα υπαινίχθηκε ο Νίκος Ζήσης, μετά από τη νίκη της ΑΕΚ επί του Προμηθέα με 95-72 στο φινάλε της σειράς των μικρών τελικών με τον Προμηθέα (3-1). Ο Ζήσης δάκρυσε στη διάρκεια του αγώνα και αποθεώθηκε από τους λίγους θεατές όταν αποσύρθηκε στον πάγκο στο τελευταίο δίλεπτο.

«Δεν έχω αποφασίσει ακόμα, αλλά ξέρω πως αυτή μπορεί να ήταν η τελευταία στιγμή μου. Όταν έρθει αυτή η στιγμή να αποσυρθώ, θα το μάθετε όλοι», είπε αγκαλιά με τα παιδιά του στο μικρόφωνο της ΕΡΤ.

Όταν ρωτήθηκε για τη συγκίνησή του, είπε ότι «απλά το έφερε η στιγμή». Ο Ζήσης πέτυχε 6 πόντους στον αγώνα.

Στην κερκίδα του ΟΑΚΑ βρέθηκε και ο αδελφικός φίλος και κουμπάρος του Ζήση, Βασίλης Σπανούλης, που είχε προπονηθεί νωρίτερα με την Εθνική ομάδα.

Κατά πάσα πιθανότατα, τον Ζήση θα ακολουθήσει στην αποστρατεία ο Δημήτρης Μαυροειδής, καθώς και ο Ματ Λοτζέσκι, που έκανε τη σχετική νύξη πριν από μερικές μέρες. Από την ΑΕΚ φεύγει και ο Γιόνας Ματσιούλις.

Αποχαιρετιστήριος ήταν εκτός απροόπτου ο αγώνας και ο Μάκης Γιατράς, ο οποίος δήλωσε την Κυριακή ότι το προηγούμενο ματς Προμηθέα-ΑΕΚ ήταν «πιθανότατα» το τελευταίο του στον πάγκο των Αχαιών στην Πάτρα. «Αποχωρώ από προπονητής», διευκρίνισε σήμερα, υπονοώντας ότι θα μεταπηδήσει σε άλλο πόστο. «Η ομάδα έχει κάνει αυτά που ονειρεύτηκε», πρόσθεσε.

Στο ημίχρονο, το σκορ του αποψινού αγώνα ήταν 53-38. Ο Μέικον πέτυχε 20 πόντους, ο Μορέιρα 13, ο Γόντικας 12 και ο Γιάνκοβιτς 11 για την ΑΕΚ. Για τον Προμηθέα, που τερμάτισε στην 4η θέση, ο Δημήτρης Αγραβάνης έβαλε 17 πόντους, ο Χάρης Γιαννόπουλος 14 και ο Μιχάλης Λούντζης 11.

«Τελειώσαμε τη χρονιά με αξιοπρέπεια, αλλά προέχει να λύσει το μπάσκετ τα προβλήματά του», είπε ο Βαγγέλης Αγγέλου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter