Βαξεβάνης προς Μητσοτάκη: Ό,τι και αν κάνεις, θα είμαι παρών και θα κάνω ρεπορτάζ για να καταγράψω τη θορυβώδη πτώση σου

Βαξεβάνης προς Μητσοτάκη: Ό,τι και αν κάνεις, θα είμαι παρών και θα κάνω ρεπορτάζ για να καταγράψω τη θορυβώδη πτώση σου

O Κυριάκος Μητσοτάκης, ως γιος του πατέρα του, αποφάσισε να κάνει τα δικά του Ιουλιανά.

Χρησιμοποιεί όργανα της Βουλής, όπως η Προανακριτική Επιτροπή αλλά και βουλευτές του, για να οδηγήσει σε θεσμική εκτροπή. Αποφάσισε να φωνάξει δυνατά, αυτό που ψιθυρίζει καιρό τώρα, πως θέλει να ποινικοποιήσει τη δημοσιογραφία και να φιμώσει τους ενοχλητικούς δημοσιογράφους. Σε αυτή την επιλογή του δεν έχει μόνο αλλοιωμένα πολιτικά κίνητρα. Καθοδηγείται από την ποταπή διάθεσή του να εκδικηθεί για όσα έχουμε αποκαλύψει και αφορούν το στενό οικογενειακό του πυρήνα. Τα δάνεια του Κήρυκα Χανίων, τις οικογενειακές offshore, το αδήλωτο χρήμα, τα σπίτια του Βολταίρου, τα Paradise Papers, τις μπίζνες με φωτογραφικούς διαγωνισμούς για τις ταυτότητες, τις σχέσεις της οικογένειας με Φρουζήδες και Φλώρους, τη σχέση με παιδεραστές αλλά κυρίως την προσπάθεια να τους καλύψει.

Διαβάστε επίσης: Προανακριτική Novartis: Νέα στρατοδικεία με πολιτικές διώξεις και ποινικοποίηση της δημοσιογραφίας

Με εντολή Μητσοτάκη, η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, ζητά από τη Δικαιοσύνη «να ερευνηθεί ο ρόλος του δημοσιογράφου Βαξεβάνη» σε αυτό που ονομάζει σκευωρία Novartis. Θεωρεί πως με αυτή τη διατύπωση, θα γυρνά το γαϊτανάκι του επιχειρήματος πως «αυτά τα λέει κάποιος που ελέγχεται για την υπόθεση» ώστε να ακυρώνει προκαταβολικά κάθε αποκάλυψη.

Το κάνει την ώρα που η Novartis αποζημιώνει το Αμερικανικό Δημόσιο αποδεχόμενη πως επηρέαζε την ελληνική κυβέρνηση να παίρνει αποφάσεις προς όφελός της. Το κάνει επίσης, την ίδια μέρα που το International Press Institute (IPI) καταγγέλλει διεθνώς όσα έχουν γίνει από τον ίδιο εναντίον του Documento.

Έχει σημασία όμως και ο τρόπος που το κάνει. Χρησιμοποιεί ως «μάρτυρες»

1. Την Εισαγγελέα Ελένη Ράικου. Ο γιατρός σύζυγός της εμπλέκεται στο σκάνδαλο Novartis. Η ίδια έχει παραιτηθεί το 2017, μετά από αποκαλύψεις του Documento για ύπαρξη υπηρεσιακής αναφοράς της Ανακρίτριας Ελ. Ζαμανίκα, πως ξέχασε να παραδώσει κομμάτι της δικογραφίας για τον έμπορο όπλων Λιακουνάκο. Η εφημερίδα μάλιστα αποκάλυψε πως ο Λιακουνάκος ενημερωνόταν για κινήσεις της Εισαγγελίας Διαφθοράς, όταν Προϊσταμένη ήταν η Ράικου

2. Την πρώην Εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη. Πρόκειται για την Εισαγγελέα που επιχείρησε να αθωώσει τον Αντρέα Βγενόπουλο. Αφαίρεσε παράνομα την δικογραφία του από την Εισαγγελία Διαφθοράς, παρέβλεψε ενοχοποιητικά στοιχεία από την Κύπρο και εμφανίστηκε να γράφει διάταξη αρχειοθέτησης 801 σελίδων σε τρεις μέρες για να τον απαλλάξει. Καταδικάστηκε πειθαρχικά για όλα αυτά από τον Άρειο Πάγο

3. Τον Νίκο Μανιαδάκη. Πρόκειται για έναν από τους δύο, που σύμφωνα με τις Αμερικανικές Αρχές, επηρέασαν τις ελληνικές κυβερνήσεις προς όφελος της Novartis. Διατέλεσε σύμβουλος του Άδωνη Γεωργιάδη και συνεργάτης του Φρουζή ο οποίος με τη σειρά του υπήρξε φίλος και υποστηρικτής του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το HOT DOC , είχε αποκαλύψει πριν επτά χρόνια, την είσπραξη εμβασμάτων από το Μανιαδάκη που προέρχονταν από τη Novartis, την εποχή που ήταν κυβερνητικό στέλεχος. Αυτές ήταν και οι πρώτες αποκαλύψεις για όσα έκανε η Novartis στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης: Οι θρασύδειλοι φίλοι Μανιαδάκη – Φρουζή δεν τόλμησαν να καλέσουν τον Βαξεβάνη στην Προανακριτική

Όταν οι «μάρτυρες» του κυρίου Μητσοτάκη κατέθεταν τα περί δημοσιευμάτων του Documento, η προανακριτική δεν δέχθηκε να παραστώ για να καταθέσω παρότι το ζήτησα. Το θέμα δεν ήταν η αποκάλυψη της αλήθειας αλλά η κατασκευή κατηγοριών. Με αυτά τα υλικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσπαθεί να ενοχοποιήσει και να εξοντώσει τη δημοσιογραφία. Σήμερα είναι μια προσπάθεια που γίνεται για να φιμωθεί το Documento και εγώ, αλλά αύριο θα επεκταθεί και αλλού. Στην Ελλάδα, εδώ και καιρό δομείται μια αντιδημοκρατική εξουσία της Φαμίλιας που τρέφεται με την εικόνα της και επιβεβαιώνεται με τον αυταρχισμό της. Όσοι χαίρονται γιατί αυτό την κάνει να φαίνεται ισχυρή εξουσία, θα είναι οι πρώτοι που θα πληρώσουν. Στο παλάτι που χτίζεται με αυλικούς, ανιψιούς και σύγχρονες Φρειδερίκες, οι φωνές των γελωτοποιών δεν μπορούν να κρύβουν για πάντα τις φωνές του πλήθους. Και οι φωνές μόλις άρχισαν. Ο Μητσοτάκης δεν μπορεί συνεχώς να παράγει θέαμα, έστω δικαστικό, για να καλύπτει την ανεπάρκειά του. Μπορεί να βλέπει τον ίσκιο του όπως σχηματίζεται από τους προβολείς των καναλιών και να νομίζει πως είναι το μπόι του αλλά κάποια στιγμή οι προβολείς σβήνουν.

Διαβάστε επίσης: Οι πέντε καταθέσεις της Κελέση που «ξέχασαν» Σαμαράς και Προανακριτική

Όσοι στράφηκαν ενάντια στη Δημοκρατία, αργά ή γρήγορα το πλήρωσαν, ο καθένας με διαφορετικό τρόπο. Την ώρα που θα συμβεί στον κύριο Μητσοτάκη, υπόσχομαι να είμαι εκεί για να καταγράφω ως ρεπορτάζ την θορυβώδη πτώση του. Αν έχει αμφιβολίες, ας ρωτήσει δύο προκατόχους του που αποχώρησαν από την εξουσία κάτω από το βάρος σκανδάλων που αποκάλυψα.

ΥΓ Την ίδια διατύπωση χρησιμοποίησε και το ΚΙΝΑΛ στο δικό του πόρισμα, αλλά δε νομίζω πως μπορεί να διαχωριστεί από την τακτική του Μητσοτάκη. Το γεγονός ότι οι εναπομείναντες στο ΚΙΝΑΛ, κουβαλάνε τις παντόφλες του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν τους καθιστά και αυτόνομο κόμμα μόνο και μόνο επειδή δεν κοιμούνται μαζί του στην ίδια κρεβατοκάμαρα.

Διαβάστε επίσηςAντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Λάμπρος Σοφουλάκης: Αθώα η Τουλουπάκη, ψευδομάρτυρες Ράικου – Αγγελής

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter