«Βελονάκι» και ο Πρετεντέρης

«Βελονάκι» και ο Πρετεντέρης

Άφησε τις προτάσεις για εκλογές ο Γιάννης Πρετεντέρης και βάζει πλάτες στην Κεραμέως και στο σκοταδισμό της, μέσα από τη στήλη του στα Νέα.

Εξάλλου τι θα ταίριαζε περισσότερο με τα σεξιστικά σχόλια και την κομματική του (εντάξει μετακινούμενη ενίοτε) δημοσιογραφία;

Και βέβαια αντί να πιάσει το νομοσχέδιο του υπουργείου της Κεραμέως που φέρνει τις κάμερες στα σχολεία και την θεϊκή της έμπνευση μαζί, προσπαθεί να αποδομήσει τους διαμαρτυρόμενους μαθητές, δασκάλους, φοιτητές και λοιπούς με επίθεση κατά των φοιτητών της Θεσσαλονίκης που ζητούν κατοχύρωση του εξαμήνου χωρίς εξετάσεις.

Αφού λοιπόν μας λέει πως και αυτός ήταν κάποτε φοιτητής, μας βγάζει και έναν δεκάρικο πως το σχολείο και το πανεπιστήμιο «θα έπρεπε να αποτρέπουν αυτήν ακριβώς την αμετροέπεια».

Σύμφωνα με τον ίδιο οι νέοι θα πρέπει να μαθαίνουν πως δεν μπορούν να λένε τα πάντα και πως δεν δικαιολογούνται τα πάντα αρκεί να επινοήσεις μια δικαιολογία.

Μας λέει επίσης ο δημοσιογράφος που ήταν πάντα κοντά στην εξουσία, πως η ζωή δεν είναι εύκολη υπόθεση, πως έχει όρια και μέτρο.

Για τον ίδιο οι δάσκαλοι διαμαρτύρονται και διαδηλώνουν επειδή διαφωνούν στην ιδέα «να γίνει το σχολείο πιο απαιτητικό».

Μια χειρουργική αποδόμηση των αγώνων υπέρ της συντηρητικής και θεοκρατικής Κεραμέως χωρίς καμία απολύτως βάση αφού μας βάζει και όρια στο τι λέμε και τι σκεφτόμαστε…

Όπως τότε που στήριζε τα μνημόνια, που στήριζε τον Ευάγγελο Βενιζέλο που προσπαθούσε μέσα από τον δικανισμό να μας πείσει πως είναι καλό να μας παίρνουν τις ζωές μας και τις ελπίδες…

Γιατί ο ίδιος, όπως προκύπτει από το δημοσιογραφικό βελονάκι του πρέπει να συμπεράνουμε πως έχει όρια και μέτρο…

Μόνον που σε αντίθεση με την ευαγγελική λογική του, οι νέοι πάντα θα είναι ανήσυχοι, πάντα θα ελπίζουν, πάντα θα ζητάνε το ακατόρθωτο, είτε έχουν δίκιο είτε άδικο…

Γιατί αυτό είναι να είσαι νέος…

Να μην έχεις συμβιβαστεί!  

Διαβάστε επίσης: Έλενα Ακρίτα προς Γεωργιάδη: Μάθε βελονάκι…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter