Bentley Bentayga Hybrid SUV

Bentley Bentayga Hybrid SUV

Στην ανακοίνωση πως οι παραδόσεις του πρώτου παγκοσμίως πολυτελούς plug-in υβριδικού οχήματος, του Bentley Bentayga Hybrid SUV, ξεκίνησαν, προχώρησε η εταιρεία.

Το αυτοκίνητο προσφέρεται σε 64 στάνταρ αποχρώσεις και πολλές επιλογές εξατομίκευσης και αποτελεί ένα από τα βήματα της εταιρείας, που το 2025 θα παράξει το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημά της.

Το αυτοκίνητο κατασκευάζεται χειροποίητα και ο σχεδιασμός του αποπνέει σπορτίφ χαρακτήρα και αυτοπεποίθηση. Η 4κίνηση εξασφαλίζει σιγουριά στον δρόμο και η ήσυχη λειτουργία των συστημάτων κίνησης, άνεση και απόδοση.

Το E Motor της Bentayga Hybrid λειτουργεί τόσο ως ηλεκτροκινητήρας όσο και ως γεννήτρια. Παρέχει ισχύ 94 kW και ροπή 400Nm, επιτρέποντας άμεση και ήσυχη επιτάχυνση από στάση. Το σύστημα εξαφανίζει το φαινόμενο του turbo-lag, με την μπαταρία να φορτίζεται σε 2,5 ώρες.

Το E Motor συνεργάζεται με τον νέο 3λιτρο, turbo V6 κινητήρα βενζίνης. Η συνδυαστική ροπή ανέρχεται στα 700Nm, η επιτάχυνση για τα πρώτα 100 χ.α.ω. σε 5,5δλ. και η τελική στα 254. Η αυτονομία είναι στα 747 χιλιόμετρα.

Αναφορικά με τα προγράμματα οδήγησης, είναι τρία. Στο EV Drive το αυτοκίνητο κινείται με την ενέργεια της μπαταρίας μέσω του ηλεκτρικού μοτέρ. Στο Hybrid Mode, το όχημα χρησιμοποιεί πληροφορίες από το σύστημα πλοήγησης για να αξιοποιήσει την μπαταρία και το συμβατικό μοτέρ, παρέχοντας μάξιμουμ απόδοση και αυτονομία. Στο Hold mode χρησιμοποιείται το μοτέρ και η ηλεκτρική ενέργεια σε ισορροπία για να διατηρηθεί η ηλεκτρική αυτονομία για μετέπειτα χρήση, όπως πχ. στην πόλη. Σε όλα τα προγράμματα, η ενέργεια ανακτάται και αποθηκεύεται στην μπαταρία μέσω επιβράδυνσης.

Πηγή: Bentley

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter