«Βιντσέντζος Κορνάρος»: Αίσιο τέλος στην περιπέτεια

«Βιντσέντζος Κορνάρος»: Αίσιο τέλος στην περιπέτεια

Συνεχίζει κανονικά το ταξίδι του για το λιμάνι της Ρόδου το επιβατηγό πλοίο «Βιντσέντζος Κορνάρος», μετά από επιθεώρηση από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων καθώς και προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Στο οχηματαγωγό είχε απαγορευθεί η απόπλους για έναν μεμονωμένο πλου προς τη Ρόδο, αφότου προσέκρουσε στον προβλήτα του λιμανιού της Κάσου, λόγω κακών καιρικών συνθηκών, στη διάρκεια της πρυμνοδέτησης, με αποτέλεσμα να προκληθεί μικρή ζημιά στη δεξαμενή έρματος.

Στη συνέχεια, όπως ανακοίνωσε το αρμόδιο υπουργείο, το πλοίο απέπλευσε για την Κάρπαθο, με πρωτοβουλία του πλοιάρχου, ο οποίος επικαλέστηκε τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και χωρίς προηγούμενο έλεγχο της οικείας Λιμενικής Αρχής, με 289 επιβάτες και 63 μέλη πληρώματος.

Mε τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Καρπάθου και κατόπιν σχετικής ενημέρωσης της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής, συνελήφθη ο Πλοίαρχος για παράβαση του άρθρου 234 του Ν.Δ 187/73 περί Κ.Δ.Ν.Δ., ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος.

Στο πλοίο είχε απαγορευτεί ο απόπλους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Τελικά, το «Βιντσέντζος Κορνάρος» απέπλευσε από το λιμάνι της Καρπάθου για τη Ρόδο περί τις 17.10 με 251 επιβάτες, 14 φορτηγά, 23 Ι/Χ και 10 δίκυκλα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter