BMW Concept R18

BMW Concept R18

Η BMW Motorrad παρουσιάζει την Concept R18, μια μοτοσικλέτα με μοντέρνα, αλλά και μερικά κλασικά χαρακτηριστικά.

Η μοτοσικλέτα εφοδιάζεται με κινητήρα boxer, αναβαθμισμένο σκελετό, με το κιβώτιο να είναι ορατό, χωρίς κάλυμμα, με τη δεξαμενή καυσίμου από εκεί πέρα, μαύρης απόχρωσης και όμορφης σχεδίασης, να δίνει το δικό της τόνο στον όλο σχεδιασμό.

Ο σχεδιασμός του σκελετού και η δεξαμενή καυσίμου, δημιουργούν μια κοινή γραμμή από την κεφαλή του τιμονιού έως το μπουλόνι του πίσω τροχού, μια γραμμή που φαίνεται να κυματίζει. Οι μεγάλοι ακτινωτοί τροχοί των 21 ιντσών εμπρός και 18 πίσω, προσδίδουν μια σταθερή στάση της μοτοσικλέτας, που «δένουν» όμορφα με την κινητήρια μονάδα. Αναφορικά με τα ελαστικά, συνεχίζουν την παράδοση της BMW με τη Metzeler.

Η Concept R18 εφοδιάζεται με τον νέο σε σχεδίαση, 2κύλινδρο 1800cc boxer κινητήρα και θυμίζει σε πολλά εκείνους που κατασκεύαζε η εταιρεία τη δεκαετία του ’60. Μόνο που τώρα, η χωρητικότητά του είναι αυξημένη, ενώ προσφέρει καλύτερη ψύξη. Το μπλοκ του μοτέρ και η μετάδοση είναι κατασκευασμένα από ειδική επεξεργασία αλουμινίου, ενώ το κάλυμμα του ιμάντα και το αντίστοιχο των βαλβίδων, από αλουμίνιο. Μάλιστα, η μοτοσικλέτα εφοδιάζεται με διπλά καρμπιρατέρ Solex, παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούσε η BMW 2002, κάτι το οποίο χρησιμεύει στη διατήρηση της παράδοσης της εταιρείας και στην αυθεντικότητα της μοτοσικλέτας.

Η πλακέτα του κιβωτίου είναι χρωμιωμένη, αλλά δεν υπάρχουν κάποια άλλα καλύμματα, διατηρώντας ορατά μερικά σημαντικά σημεία της Concept R18, με τα ηλεκτρονικά της να έχουν μειωθεί και να αφορούν τους τομείς της έναυσης του μοτέρ και των φώτων, υπογραμμίζοντας τον «καθαρό» της χαρακτήρα.

Αναφορικά με την απόχρωσή της, συνδυάζει το λευκό, το κίτρινο και το μαύρο, με τη μονή δερμάτινη σέλα να είναι εμπνευσμένη από τη δεκαετία του ’50. Κάτω από αυτή υπάρχει η πίσω ανάρτηση, ενώ το σχήμα «U» του εμπρός προβολέα (θυμίζει κι αυτός άλλες εποχές) υιοθετεί τεχνολογία LED.

Σε όλα αυτά, ο πελάτης μπορεί να προμηθευτεί και δερμάτινο τζάκετ. Δημιουργήθηκε ειδικά για το Concorso d’Eleganza Villa d’Este και ένα χαρακτηριστικό του είναι πως τα ενσωματωμένα προστατευτικά του, είναι πολύ διακριτικά.

Πηγή: BMW

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter