BMW M850i Night Sky, κατασκευασμένη από υλικά μετεωριτών

BMW M850i Night Sky, κατασκευασμένη από υλικά μετεωριτών

Υλικά που δε μπορούν να βρεθούν στη Γη χρησιμοποίησε η BMW Individual για την κατασκευή της έκδοσης M850i Night Sky.

Η M850i Night Sky είναι μια διαφορετική έκδοση του Γερμανού κατασκευαστή, που με τη βοήθεια της BMW Individual, μπόρεσε να ανεβάσει επίπεδο την πολυτέλεια. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιήθηκαν υλικά από μετεωρίτη σε διάφορους τομείς του οχήματος, όπως για παράδειγμα στις ταπετσαρίες, τις πλάτες των καθισμάτων, στα δισκόφρενα, αλλά και στο εξωτερικό.

Η BMW Individual M850i Night Sky παρουσιάστηκε στις αρχές του Ιανουαρίου, όταν ο αστεροειδής 2003 EH πέρασε κοντά από τη Γη και μερικές «πέτρες» πέρασαν από την ατμόσφαιρα. Πολλές από αυτές κάηκαν κατά την είσοδό τους. Αυτές που μπόρεσαν να περάσουν όμως, χρησιμοποιήθηκαν για την έκδοση του οχήματος.

Το υλικό του μετεωρίτη χρησιμοποιήθηκε στην κεντρική κονσόλα, στο μπουτόν start/stop του V8 κινητήρα, στον επιλογέα του 8τάχυτου κιβωτίου Steptronic και στον διακόπτη του συστήματος iDrive, δημιουργώντας ένα πολύ όμορφο, ξεχωριστό και πολυτελές εσωτερικό.

Μάλιστα, για να πάρει σάρκα και οστά η ιδέα των ανθρώπων της BMW Individual, συνέβαλε και η γνώμη των ειδικών του Ινστιτούτου Εξωγήινης Φυσικής, Μαξ Πλανκ.

Εσωτερικά, το αυτοκίνητο χαρακτηρίζεται από μια γεωμετρική αναλογία ευθείων γραμμών, που έχουν την εμφάνιση παγοκρυστάλλων, με αυτή να γίνεται ορατή, όταν συγκεκριμένα στοιχεία του μετεωρίτη γυαλίζονται ή έρχονται σε επαφή με οξύ. Η κατασκευή είναι αποτέλεσμα ψύξης του μετάλλου σε αργή διαδικασία, κάτι το οποίο δεν μπορεί να το κάνει από μόνη της η Γη.

Ως εκ τούτου, όλα τα παραπάνω φαίνονται στην πλαφονιέρα, στην κεντρική κονσόλα, στις δαγκάνες, στους εξωτερικούς καθρέπτες, τους εμπρός διαχωριστές ροής αέρα και στα περιβλήματα των εισαγωγών αέρα στα άκρα, εμπρός του αυτοκινήτου. Αυτά τα εξαρτήματα, μάλιστα, παράχθηκαν σε διαδικασία 3D.

Σχετικά με τις δαγκάνες του συστήματος πέδησης, χρησιμοποιήθηκε κι εκεί η τεχνολογία 3D. Είναι από αλουμίνιο και 30% πιο ελαφριές από αυτές που κατασκευάζονται με συμβατικές μεθόδους. Κατά την κατασκευή τους, ήταν εφικτή η μείωση της μάζας τους στο ελάχιστο – αλλά να υπόκεινται στους κανονισμούς ασφαλείας – κάτι που σημαίνει πως το υλικό που μένει, είναι αρκετό για τη σωστή λειτουργία τους. Μάλιστα, αυτό βοήθησε τους μηχανικούς να ενσωματώσουν κανάλι υγρού φρένων σε αυτές.

Στην καμπίνα το δέρμα Merino συνδυάζεται με τις αποχρώσεις Opal White/Midnight Blue/Silver και μονάδες LED φωτίζουν το εσωτερικό, όπως τα άστρα στον ουρανό. Ακόμα και τα ταπέτα σε Midnight Blue παίζουν τον δικό τους ρόλο σε αυτό.

Εξωτερικά εμφανίζεται διχρωμία. Αρχικά η επίστρωση έγινε με μαύρο ματ. Η δεύτερη επίστρωση σε μεταλλικό San Marino Blue χρησιμοποιήθηκε από τους θόλους των τροχών έως το κάτω μέρος του οχήματος. Τέλος, άλλες τρεις επιστρώσεις διάφανης απόχρωσης δίνουν την αίσθηση του βάθους.

Η έκδοση BMW M850i xDrive Coupe, εφοδιάζεται με έναν V8 κινητήρα, ισχύος 530 ίππων και με σύστημα ελέγχου αμαξώματος. Αναπτύχθηκε παράλληλα με τις BMW M8 και BMW M8 GTE (αυτοκίνητο αγώνων αντοχής) και προκειμένου να μειωθεί το βάρος, η οροφή είναι κατασκευασμένη από ανθρακόνημα (προαιρετικός εξοπλισμός), ενώ από το ίδιο υλικό είναι και άλλα εξαρτήματα. Σε συνδυασμό με το χαμηλό κέντρο βάρους, το μακρύτερο μεταξόνιο και τα φαρδύτερα ημιαξόνια, το αυτοκίνητο μπορεί να εξασφαλίσει τη σταθερότητα που επιθυμεί ο οδηγός.

Πηγή: BMW

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter