BMW Motorrad Vision DC Roadster

BMW Motorrad Vision DC Roadster

Ο 2-κύλινδρος boxer κινητήρας αποτελεί σήμα κατατεθέν της BMW Motorrad για περισσότερα από 90 χρόνια

Aκόμη κι έτσι πάντως, τα νέα δεδομένα και πιο συγκεκριμένα η εποχή της ηλεκτροκίνησης απαιτεί νέα προσέγγιση.

Έτσι λοιπόν προκύπτει το ερώτημα τι μορφή θα έχει μία ηλεκτρική μοτοσικλέτα BMW. Ποια θα είναι η μορφή της, ώστε να αναγνωρίζεται ως μέλος της οικογένειας BMW; Απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα επιχειρεί να δώσει το πρωτότυπο BMW Motorrad Vision DC Roadster, μία άκρως εντυπωσιακή γυμνή μοτοσικλέτα με ηλεκτροκίνηση.

«Ο boxer κινητήρας είναι η καρδιά της BMW Motorrad – το απόλυτο διαμάντι. Όμως η BMW Motorrad συμβολίζει και φουτουριστικές φιλοσοφίες οχημάτων μηδενικών ρύπων. Με αυτό το δεδομένο προκύπτει το ερώτημα: τι θα συνέβαινε εάν επρόκειτο να αντικαταστήσουμε τον boxer με έναν ηλεκτροκινητήρα και τη σχετική μπαταρία; Το Vision Bike δείχνει πώς μπορούμε να διατηρήσουμε την ταυτότητα και την εμβληματική σχεδίαση της BMW Motorrad και ταυτόχρονα να προσφέρουμε ένα συναρπαστικό, νέο είδος οδηγικής απόλαυσης», εξηγεί ο Edgar Heinrich, Επικεφαλής Σχεδίασης της BMW Motorrad.

Νέα φιλοσοφία κίνησης, γνώριμη εμφάνιση

Σε μία μοτοσικλέτα, το μοτέρ είναι πρωταρχικό στοιχείο – η θεμελιώδης βάση πάνω στην οποία στηρίζεται όλη η αρχιτεκτονική της. Αλλά τα συστατικά στοιχεία της ηλεκτροκίνησης έχουν εντελώς διαφορετικές απαιτήσεις χώρου.

Ενώ σε μία συμβατική μοτοσικλέτα το μέγεθος του κινητήρα ορίζεται κυρίως από τον κυβισμό του, στην περίπτωση ενός ηλεκτροκίνητου μοντέλου, τον περισσότερο χώρο καταλαμβάνει η μπαταρία.

Ο ίδιος ο ηλεκτροκινητήρας έχει σχετικά συμπαγείς διαστάσεις. Ξεκινώντας από αυτή τη νέα βάση, το BMW Motorrad Vision DC Roadster μπορεί να υποστηρίξει αυτή την αλλαγή – διατηρώντας την εμβληματική εμφάνιση ενός boxer αλλά με την προσθήκη μιας νέας λειτουργίας. Γι’ αυτό, το Vision Bike είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως μοτοσικλέτα BMW, που αποκαλύπτει την ηλεκτρική φύση της με μία πιο παρατηρητική ματιά.

Τη θέση του κινητήρα παίρνει μία κάθετα τοποθετημένη μπαταρία. Στο πλάι, τα στοιχεία ψύξης που προεξέχουν θυμίζουν κινούμενα φτερά και φέρουν ενσωματωμένα βεντιλατέρ. Όπως στον boxer κινητήρα της BMW R 32 – την εξέλιξη της οποίας επιμελήθηκε ο Max Friz το 1923 – τα στοιχεία ψύξης είναι τοποθετημένα στο ρεύμα του αέρα.

Ο κυλινδρικός ηλεκτροκινητήρας είναι τοποθετημένος κάτω από τη μπαταρία και απευθείας συνδεδεμένος με τον άξονα μετάδοσης. Το BMW Motorrad Vision DC Roadster αποτυπώνει μία έξυπνη αρχιτεκτονική συστήματος κίνησης που οπτικά παραπέμπει στην ιστορία της BMW Motorrad και ταυτόχρονα κάνει ένα βήμα στο μέλλον.

Οι δυναμικές επιδόσεις αντανακλώνται στις διαστάσεις.

Σε προφίλ όψη, το BMW Motorrad Vision DC Roadster δείχνει πολύ δυναμικό με σαφή έμφαση στον εμπρός τροχό. Το χαμηλό εμπρός τμήμα και το κοντό πίσω τμήμα αποπνέουν μία αίσθηση ευελιξίας.

Αντί του ρεζερβουάρ καυσίμου, μία επίπεδη, σφυρήλατη σωληνωτή δομή διατρέχει όλο το σώμα της μοτοσικλέτας. Με σχεδιαστική ακρίβεια ενσωματώνει τη σέλα σε μία σύγχρονη εκδοχή, δημιουργώντας τη χαρακτηριστική γραμμή ενός roadster. Η δομή του πλαισίου είναι καθοριστικός παράγοντας για ένα δυναμικό προφίλ.

Η μεγάλη μπαταρία με τα προεξέχοντα συστήματα ψύξης είναι τοποθετημένη στο κέντρο του αλουμινένιου πλαισίου. Το τρισδιάστατο φινίρισμα του καλύμματος της μπαταρίας είναι μία σύγχρονη ελκυστική πινελιά με τις ακριβείς καμπύλες του.

Τα στοιχεία ψύξης ακολουθούν αρμονικά την προς τα εμπρός κλίση της μπαταρίας, χαρίζοντας στο προφίλ μία αίσθηση δυναμικής επιτάχυνσης. Όταν αρχίσει να λειτουργεί ο ηλεκτροκινητήρας, αυτά τα φτερά μετακινούνται ελαφρώς προς τα έξω, υποδηλώνοντας ότι η μοτοσικλέτα είναι έτοιμη να ξεκινήσει.

Υψηλές επιδόσεις με ανάλαφρη αίσθηση.

Υλικά υψηλής τεχνολογίας όπως ανθρακονήματα και αλουμίνιο μειώνουν το συνολικό βάρος και χαρίζουν στο BMW Motorrad Vision DC Roadster λιτή αισθητική. Από την άλλη, κόκκινες αντιθέσεις και η χρήση βουρτσισμένου αλουμινίου σε ορισμένα σημεία όπως η μπαταρία, το πλαίσιο και τα συστήματα ψύξης τονίζουν την πρωτοποριακή γεωμετρία της μοτοσικλέτας.

Σύμβολο μιας νέας γενιάς.

Το BMW Motorrad Vision DC Roadster είναι ένα σύμβολο για το μέλλον της BMW Motorrad με εναλλακτικές μορφές κίνησης. Αποτυπώνει την εμπειρία ηλεκτροκίνησης με έντιμο, αυθεντικό τρόπο, αποκαλύπτοντας μία νέα, χαρακτηριστική εμφάνιση που όμως παραμένει σταθερά ριζωμένη στην παράδοση BMW.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter