BMW X2: Πανελλήνια Παρουσίαση (video)

BMW X2: Πανελλήνια Παρουσίαση (video)

Με μοναδική σχεδίαση και χαρακτήρα με έμφαση στην sportive οδική συμπεριφορά, η BMW X2, φέρνει την απόλαυση της οδήγησης στην κατηγορία των SUV.

Η εμφάνιση της BMW X2 είναι ιδιαίτερη από όλες τις οπτικές γωνίες. Συνδυάζει το στιβαρό προφίλ μιας BMW της σειράς «X» με τη σπορτίφ φινέτσα ενός coupe. Χαρακτηριστικές λεπτομέρειες είναι οι θόλοι των τροχών με τετραγωνισμένο σχήμα, και οι τονισμένες ποδιές, όπως επίσης και η κομψή γραμμή οροφής, οι λείες γραμμές και τα τύπου coupe παράθυρα. Όμως δύο σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, προσελκύουν την προσοχή στην X2: Το πρώτο είναι η αναστροφή του κλασικού, σχήματος της μάσκας BMW. Είναι η πρώτη φορά που μία σύγχρονη BMW υιοθετεί αυτή την προσέγγιση. Το δεύτερο χαρακτηριστικό, είναι το πρόσθετο λογότυπο BMW στις κολόνες C που παραπέμπει σε μία πολυαγαπημένη λεπτομέρεια των κλασικών BMW coupe, όπως οι 2000 CS και 3.0 CSL, υπογραμμίζοντας το σπορ DNA της BMW X2.

Στο εσωτερικό η πολύ καλή ποιότητα θεωρείται δεδομένη. Στο σαλόνι εντυπωσιάζει η μίξη υφάσματος Micro Hexagon σε Anthracite/Alcantara με αντίθετες ραφές στο ταμπλό και την κεντρική κονσόλα. Ο πίνακας οργάνων και οι μεγάλες οθόνες αποτελούν πρόσθετες πινελιές και δείχνουν την δουλειά που έχει κάνει η BMW στην ψηφιακή τεχνολογία. Από εκεί προκύπτουν χαρακτηριστικά όπως το BMW Connected και τις υπηρεσίες BMW ConnectedDrive, που διατίθενται προαιρετικά για την BMWX2. Στη λίστα προαιρετικών επιλογών προστίθεται και το πλήρως έγχρωμο BMW Head-UpDisplay.

Η BMW X2 προσφέρει επίσης τεχνολογίες αιχμής στον τομέα συστημάτων υποστήριξης οδηγού. Για παράδειγμα το σύστημα Traffic Jam Assistant ξεκουράζει τον οδηγό σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας. Το Traffic Jam Assistant αποτελεί τμήμα του προαιρετικού Driving Assistant Plus, που περιλαμβάνει μία σειρά συστημάτων υποστήριξης βασισμένων σε κάμερα. Το προαιρετικό Parking Assistant είναι σχεδιασμένο για να κάνει πιο άνετη τη ζωή του οδηγού της, καθώς αναγνωρίζει αυτόματα κατάλληλους χώρους στάθμευσης, ενώ εάν αυτός το επιθυμεί, μπορεί ακόμα και να παρκάρει το όχημα αυτόματα, σε παράλληλους χώρους.

Οι κινητήρες BMW TwinTurbo μεταφέρουν τα σπορτίφ γονίδια στο δρόμο με δυναμικό στυλ. Τρεις εκδόσεις κινητήρων διατίθενται από το λανσάρισμα: η βενζινοκίνητη BMW X2 sDrive20i με 192 ίππους και οι εκδόσεις X2 xDrive20d diesel με 190 ίππους. Τα δύο diesel μοντέλα διατίθενται στάνταρ με σύστημα τετρακίνησης xDrive και οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic. Το βενζινοκίνητο μοντέλο έχει σπορ, επτατάχυτο κιβώτιο Steptronic διπλού συμπλέκτη. Όλοι οι συνδυασμοί κάνουν το κάθε ταξίδι μία απολαυστική εμπειρία. Περισσότερα μοντέλα θα προστεθούν στη σειρά Sports Activity Coupe στις αρχές του 2018 – με τη μορφή της τρικύλινδρης X2 sDrive18i και των τετρακύλινδρων X2 xDrive20i, X2 sDrive18d και X2 xDrive18d. Η ισχύς των βενζινοκίνητων μοντέλων κυμαίνεται από 140 (στη X2 sDrive18i) μέχρι 192 ίππους στην (X2 xDrive20i).

Η σπορ ανάρτηση της BMW X2 μεταφέρει την άριστη ευελιξία και δυναμική του συστήματος κίνησης της BMW στο δρόμο. Τα μοντέλα M Sport και M Sport X διατίθενται στάνταρ με ανάρτηση M Sport, με πιο σκληρές ρυθμίσεις ελατηρίων και αποσβεστήρων και χαμηλωμένο ύψος. Αυτό το χαρακτηριστικό διατίθεται προαιρετικά με τη βασική έκδοση της BMW X2. Με το προαιρετικό Dynamic Damper Control (μείωση ύψους κατά 10 χιλιοστά) η ανάρτηση ρυθμίζεται με μεγαλύτερη ακρίβεια σύμφωνα με τα προσωπικά γούστα ή τις απαιτήσεις των οδηγών.

Με το πλάτος και το μεταξόνιο να είναι ίδιο με την Χ1, οι χώροι για τους επιβάτες στην Χ2 είναι παραπάνω από ικανοποιητικοί και η θέση οδήγησης πολύ καλή. Παρότι η απόσταση από το έδαφος δεν έχει αλλάξει, τα εμπρός καθίσματα της είναι τοποθετημένα δύο εκατοστά πιο χαμηλά, δίνοντας στον οδηγό περισσότερο σπορ αίσθηση. Οι ρυθμίσεις (τόσο του καθίσματος όσο και της κολώνας) θα βολέψουν κάθε σωματότυπο. Στο πίσω κάθισμα, οι ψηλοί επιβάτες θα βρουν μειωμένο το χώρο για το κεφάλι. Ο χώρος αποσκευών, με χωρητικότητα 470 λίτρα είναι ένας από τους καλύτερους στην κατηγορία.

Η ποιότητα της καμπίνας παραμένει κορυφαία με τα όργανα ελέγχουν να είναι κλασικά, αναλογικά.

Το αυτοκίνητο της δοκιμής μας ήταν η xDrive20d Active με 190 ίππους και τρία διαθέσιμα προγράμματα οδήγησης (Comfort, Sport και Eco-Pro) και εργοστασιακή τυποποιημένη κατανάλωση 4,6 lt/100 km. Η τετρακίνηση xDrive με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πολύδισκο συμπλέκτη μπορεί να δώσει στιγμιαία μέχρι και 100% της ροπής σε έναν μόνο άξονα, ανάλογα με τις συνθήκες.

Το κιβώτιο είναι το γνωστό 8άρι αυτόματο, ομαλό στην αυτόματη λειτουργία, γρήγορο και με σωστή κλιμάκωση, επιτρέπει στο βάρους 1.600 κιλών αυτοκίνητο να επιταχύνει πειστικά και αβίαστα.

Εκτός από τις ζωηρές επιδόσεις, στα συν του κινητήρα είναι η πολιτισμένη λειτουργία του, με χαμηλό επίπεδο θορύβου και κραδασμών. Το αυτοκίνητο ταξιδεύει ήσυχα και σε αυτό παίζει το ρόλο της και η αεροδυναμική. Ο αέρας δεν ακούγεται στην καμπίνα, αλλά ούτε επηρεάζεται εύκολα η πορεία της Χ2 από τις πλευρικές ριπές. Λόγω και της πολύ καλής ποιότητας κύλισης, το ταξίδι είναι μια ευχάριστη εμπειρία.

Το πλαίσιο είναι ρυθμισμένο να δίνει μια πιο έντονη οδηγική εμπειρία, μεταφέροντας πιο πλούσια αίσθηση στον οδηγό, εμπλέκοντάς τον περισσότερο στη δράση. Το πεντάλ του φρένου είναι γραμμικό και το κιβώτιο κατεβάζει χωρίς δισταγμό, ενισχύοντας την αίσθηση ασφάλειας στην επιβράδυνση προκειμένου να ρυθμίσετε την ταχύτητα σας στην είσοδο της στροφής. Η άνεση είναι σε γενικές γραμμές καλή, χωρίς να μεταφέρεται κραδασμός ή θόρυβος στην καμπίνα.

Οι τιμές της ξεκινούν από τα 42.300 ευρώ για την X2 sDrive20i και από τα 51.700 ευρώ για την έκδοση με κινητήρα πετρελαίου. Επιπλέον, προσφέρεται η βενζινοκίνητη έκδοση BMW X 2 sDrive 18 i με προτεινόμενη λιανική τιμή € 37.585 που περιλαμβάνει το Πακέτο Εξοπλισμού «Advantage Plus» .

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter