Βουλή: Δείτε τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης (Live)

Βουλή: Δείτε τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης (Live)

Στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την επαναβεβαίωση της ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση που έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, η οποία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, 16 Ιανουαρίου. Στο βήμα αυτή την ώρα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Δείτε σε απευθείας μετάδοση τη συζήτηση για την επαναβεβαίωση της ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση:

Διαβάστε ακόμα: Τσίπρας: Ζητώ με ευθύτητα και καθαρότητα την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης της εθνικής αντιπροσωπείας στην κυβέρνηση (Video)

Η διαδικασία στη Βουλή

Στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την επαναβεβαίωση της ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση που έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, η οποία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, 16 Ιανουαρίου, και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η ονομαστική (φανερή) ψηφοφορία. Αυτό αποφασίστηκε στη χθεσινή έκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, στην οποία συζητήθηκαν όλα τα διαδικαστικά θέματα που αφορούν το κοινοβουλευτικό έργο του Σώματος αυτή την εβδομάδα.

Η συζήτηση άνοιξε από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, θα συνεχιστεί με τους πολιτικούς αρχηγούς και θα κλείσει με αντίστοιχη σειρά, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Κατά τη διήμερη συζήτηση, τον λόγο θα πάρουν κατά σειρά οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, καθώς και βουλευτές με αναλογία 5 από τον ΣΥΡΙΖΑ, τρεις από τη ΝΔ και ένας από κάθε κόμμα.



Η έναρξη της συζήτησης προσδιορίστηκε τελικά στις 12 το μεσημέρι αντί για τις 10 το πρωί, μετά από αίτημα του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Επίσης, αποφασίστηκε να αναβληθεί η συζήτηση που είχε προγραμματιστεί για σήμερα στις 12:00 για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας “Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις”.

Την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση από την ελληνική Βουλή ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter