Βουλή: Δύο παραιτήσεις μετά το σάλο για «προσλήψεις ημετέρων»

Βουλή: Δύο παραιτήσεις μετά το σάλο για «προσλήψεις ημετέρων»

Για λόγους ατομικής ευαισθησίας, η κόρη τόσο της Προϊσταμένης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της Διευθύντριας του γραφείου του Γενικού Γραμματέα της Βουλής παραιτούνται από τη διαδικασία πρόσληψής τους στη Βουλή, μετά το σάλο που προκλήθηκε για τις «προσλήψεις ημετέρων».

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει, επίσης, η μετάταξη που πήραν στη Βουλή η πρώην σύζυγος του προέδρου της Βουλής και η κόρη της Τ. Χριστοδουλοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Νίκος Βούτσης χαρακτήρισε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες άδικο το γεγονός ότι δίνεται η εικόνα ύπαρξης μη αξιοκρατικών διαδικασιών «για μία-δύο-τρεις περιπτώσεις που πιθανώς υπάρχει βαθμός συγγένειας». Επίσης, ο πρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για απαράδεκτο φαινόμενο που αποσκοπεί στη δημιουργία εντυπώσεων, υπενθυμίζοντας την πελατειακή κατάσταση που επικρατούσε.

Αξιοσημείωτο δε ότι η Τασία Χριστοδουλοπούλου παραδέχτηκε δημοσίως πως εγείρεται ζήτημα ηθικής τάξεως για την μετάταξη της κόρης της στη Βουλή. «Προφανώς με την έννοια που το λέμε, ότι δεν θα μπορούσε ο καθένας να αποσπαστεί στη Βουλή ώστε στη συνέχεια να μεταταχθεί, υπάρχει ένα ζήτημα ότι αξιοποιήθηκαν κάποιες γνωριμίες, διασυνδέσεις κλπ. Δεν το συζητάμε αυτό, ούτε θέλω να πω ότι ήταν γνωστά τα προσόντα της και η βουλή βγήκε και φώναζε ‘έλα εδώ’. Δεν επιβαρύνει το δημόσιο ούτε με μία δραχμή, διότι ήδη πληρωνόταν από το δημόσιο και άρα δεν υπάρχει θέμα αυτού που λέγεται συνήθως ότι επιβαρύνεται παραμονές των εκλογών το δημόσιο με προσλήψεις» είπε χαρακτηριστικά στον ALPHA.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter