Βουλή: Η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα στις επιτροπές (Live)

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στη Βουλή, με τη διαδικασία του επείγοντος, η επεξεργασία του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης στις συναρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

_x000D_

Αύριο Τρίτη, 12 Ιουνίου, θα κληθούν να καταθέσουν τις απόψεις τους κοινωνικοί και συνδικαλιστικοί φορείς και το βράδυ της ίδιας ημέρας θα ολοκληρωθεί η επεξεργασία του νομοσχεδίου στις επιτροπές.

Την Τετάρτη, 13 Ιουνίου θα αρχίσει η συζήτησή του στην Ολομέλεια, η οποία θα διαρκέσει μέχρι αργά το βράδυ και θα ολοκληρωθεί την επομένη ημέρα, Πέμπτη 14 Ιουνίου, στις 3 το μεσημέρι, με την ψήφισή του.

Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει 121 άρθρα, εκτός της ρύθμισης για την αναπροσαρμογή του ΕΝΦΙΑ που θα κατατεθεί σήμερα ή αύριο Τρίτη με τη μορφή νομοτεχνικής ρύθμισης ή τροπολογίας, και πληθώρα διατάξεων που πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν, όπως έχει συμφωνηθεί με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Η Ελλάδα θα βγει καθαρά από το πρόγραμμα, και μετά τον Αύγουστο θα εξετάσουμε τα περιθώρια για μέτρα στήριξης της κοινωνικής πλειονότητας, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, επισημαίνοντας ότι συλλογικές διαπραγματεύσεις και αύξηση του κατώτατου μισθού συνιστούν αναγκαίες προϋποθέσεις για να ανακτήσουν οι εργαζόμενοι μέρος των απωλειών από τα χρόνια της κρίσης.