Βουλή: Κουβέντα από την Κεραμέως για την κράτηση του 14χρονου μαθητή

Βουλή: Κουβέντα από την Κεραμέως για την κράτηση του 14χρονου μαθητή

Λέξη δεν ψέλλισε για την κράτηση του 14χρονου Βαγγέλη η υπουργός Παιδείας, παραπέμποντας στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου στην Ολομέλεια, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, αντιπαρέβαλε την κράτηση του 14χρονου μαθητή από το Χαλάνδρι με την εισήγηση της εισαγγελέα της έδρας στην δίκη της Χρυσής Αυγής, ζητώντας από την Νίκη Κεραμέως να πάρει θέση.

Κατά την πρωτολογία της, η υπουργός προτίμησε να παραπέμψει τον κ. Δελή στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που πετά το «μπαλάκι» τη ευθύνης στην πρώτη ανακρίτρια του τμήματος ανηλίκων, αλλάζοντας άρον άρον κουβέντα.

Εν συνεχεία, ο βουλευτής του ΚΚΕ επέμενε ζητώντας ξεκάθαρη τοποθέτηση από την Ν. Κεραμέως για τον 14χρονο Βαγγέλη που αφέθηκε νωρίτερα ελεύθερος, με την υπουργό να αποφεύγει -κατά τη δευτερολογία- της οποιαδήποτε αναφορά στην κράτηση του ανήλικου μαθητή.

Αποφεύγει την κατάθεση των πρακτικών των επιστημονικών επιτροπών για το άνοιγμα των σχολείων

Νωρίτερα, σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χριστόφορου Βερναρδάκη, αναφορικά με την κατάθεση στη Βουλή των πρακτικών των επιστημονικών επιτροπών (επιτροπής λοιμωξιολόγων και επιτροπής προστασίας της δημόσιας υγείας) ως προς το άνοιγμα των σχολείων, η υπουργός Παιδείας παρέπεμψε για άλλη μια φορά στο μέλλον την κοινοβουλευτική της υποχρέωση για την κατάθεση των εν λόγω πρακτικών.

Ο κ. Βερναρδάκης υπογράμμισε ότι από τον Αύγουστο είχε κατατεθεί σχετικό Αίτημα Κατάθεσης Εγγράφων, το οποίο δεν απαντήθηκε. «Απαιτούμε να μάθουμε ποια είναι η εισήγηση των επιτροπών. Υπάρχει ομόφωνη εισήγηση; Υπάρχει κατά πλειοψηφία; Υπήρχε μειοψηφία; Δεν υπάρχει καν εισήγηση αλλά εξουσιοδοτήθηκε κάποιος εκ των μελών της επιτροπής να εισηγηθεί για να μπορέσει η πολιτική ηγεσία να πάρει απόφαση; Υπάρχει πιθανώς το ανάποδο; Δώσατε, δηλαδή, εσείς κατευθύνσεις -όπως διαρρέουν μέλη της επιτροπής στον Τύπο- και καθοδηγήσατε τις εισηγήσεις;», ήταν τα ερωτήματα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Αντί κατάθεσης των πρακτικών, η Ν. Κεραμέως αναφέρθηκε στις πολιτικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ενώ δεν απέφυγε και τη δημιουργική αριθμητική, λέγοντας για παράδειγμα ότι είναι κλειστό μόνο το 0,2% των σχολείων της χώρας. Μάλιστα, ανέγνωσε απόσπασμα από τα πρακτικά της επιτροπής, αλλά αρνήθηκε να τα καταθέσει, μεταθέτοντας την συγκεκριμένη της υποχρέωση για το μέλλον. 

Η στάση της υπουργού Παιδείας προκάλεσε την παρέμβαση και του προεδρεύοντα, Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος συνέστησε στην Ν. Κεραμέως ότι «αφού τα διαβάσατε, πρέπει οπωσδήποτε να τα καταθέσετε».

Διαβάστε επίσης: Ελεύθερος ο 14χρονος και οι υπόλοιποι μαθητές που κρατούνταν στη ΓΑΔΑ (Photos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter