Βουλή: ΝΔ – ΚΙΝΑΛ ψήφισαν μόνοι τους για τον Παπαγγελόπουλο με την κάλπη να ανοιγοκλείνει

Βουλή: ΝΔ – ΚΙΝΑΛ ψήφισαν μόνοι τους για τον Παπαγγελόπουλο με την κάλπη να ανοιγοκλείνει

Με την αντιπολίτευση να έχει αποχωρήσει και την κάλπη να ανοιγοκλείνει, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ενέκριναν με τις ψήφους τους τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Συνολικά, ψήφισαν 177 βουλευτές, καθώς ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜΕΡΑ25 είχαν ενημερώσει από την Τρίτη ότι δεν προτίθενται να νομιμοποιήσουν τη διαδικασία. ΝΔ και ΚΙΝΑΛ αριθμούν συνολικά 180 βουλευτές. Οι τρεις που δεν συμμετείχαν στη διαδικασία είναι οι Φ. Γεννηματά, Γ. Παπανδρέου και Χάρης Καστανίδης, οι οποίοι είχαν ενημερώσει για την απουσία τους στέλνοντας επιστολική ψήφο που δεν προσμετρήθηκε στο τελικό αποτέλεσμα. Εκ των 177, δύο ψηφοδέλτια κρίθηκαν άκυρα.

Αδιαμφισβήτητα, η διαδικασία επισκιάστηκε από το άνοιγμα της κάλπης, παρουσία του προέδρου της Βουλής, εξαιτίας του απερίσκεπτου βουλευτή της ΝΔ, Στ. Καλογιάνη, ο οποίος έριξε το ψηφοδέλτιό του χωρίς να το έχει σφραγίσει σε φάκελο.

Παρά την πρωτοφανή επιλογή αποσφράγισης της κάλπης πριν την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας και τις αφοπλιστικές ατάκες μελών της εφορευτικής επιτροπής, η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέτει αίτημα ακύρωσης της διαδικασίας.

Διαβάστε επίσης: Επιστολή Γεροβασίλη σε Τασούλα: Ακυρώστε τη λαθροχειρία που συντελέστηκε ενώπιόν σας

Προηγουμένως, αντί απάντησης από τους καθ’ ύλην αρμόδιους, τα κάστανα από τη φωτιά έβγαλαν κύκλοι της ΝΔ, οι οποίοι απέδιδαν -εμμέσως πλην σαφώς- το αλαλούμ στην εφορευτική επιτροπή.

Σε κάθε περίπτωση, τα ευτράπελα που είδαν το φως της δημοσιότητας πρέπει να πρόσθεσαν νέους πονοκεφάλους στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού έλαβαν χώρα λίγες ώρες πριν το αναμενόμενο διάγγελμα του πρωθυπουργού. 

«Προσυπογράφω το πρακτικό ως έγκυρο»

Αγνόησε το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ακύρωση της διαδικασίας ο πρόεδρος της Βουλής και προσυπέγραψε ως έγκυρο το πρακτικό καταμέτρησης των ψήφων, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις της Όλγας Γεροβασίλη περί λαθροχειρίας.

Κατά τον Κ. Τασούλα, το κύριο ζήτημα ήταν η διαφύλαξη της μυστικότητας της διαδικασίας. «Δεν θα ήθελα επ΄ουδενί να υπάρξει παραβίαση της μυστικότητος με όποια τυχόν νομική επίπτωση είχε αυτή η παραβίαση» είπε και πρόσθεσε ότι σωστά κυριάρχησε η προστασίας της μυστικότητας της ψήφου. «Δεν υπήρξε λαθροχειρία» ανέφερε, προσθέτοντας πως κάτι τέτοιο θα προέκυπτε με την αφαίρεση της ψήφου του Στ. Καλογιάννη. «Άλλο η διαπίστωση ότι κανείς δεν θα ευχόταν να συμβεί αυτό το συμβάν κι άλλο η διαπίστωση ότι αυτό το συμβάν -που διορθώθηκε αμέσως- παράγει ακυρότητα της όλης διαδικασίας και συνιστά λαθροχειρία» είπε και προσυπέγραψε ως έγκυρο το πρακτικό καταμέτρησης των ψήφων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter