Βουλή: Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας

«Παράταση Προστασίας Κύριας Κατοικίας έως την 31η Δεκεμβρίου 2020» προβλέπει τροπολογία, που κατέθεσε νωρίτερα σήμερα το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα. 

Η τροπολογία κατατέθηκε στο πλαίσιο της συζήτησης που διεξάγεται στη Βουλή για το σχέδιο νόμου «Κύρωση της από 20.3.2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου».

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να κάνει αποδεκτή την τροπολογία και να μην αφήσει απροστάτευτα χιλιάδες νοικοκυριά που δοκιμάζονται από τις συνέπειες της Πανδημίας. «Αν δεν το πράξουν, η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης φέρουν ακέραια την ευθύνη», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση των δυσθεώρητων οικονομικών επιπτώσεων του κορονοϊού, τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε εθνικό επίπεδο, πρέπει να υπάρξει πρόληψη και για την προστασία της κύριας κατοικίας όλων των πολιτών», σημειώνει η αιτιολογική έκθεση και επισημαίνει πως ενώ είναι γνωστό ότι από την 1η Μαΐου 2020 μπαίνει τέλος στο καθεστώς προστασίας κύριας κατοικίας από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, η κυβέρνηση δεν έχει καταθέσει το νέο πτωχευτικό πλαίσιο που θα καλύπτει φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

«Η υγειονομική κρίση του τελευταίου διαστήματος και οι συνέπειές της καθιστούν αναγκαία την άμεση αντιμετώπιση του εν λόγω ζητήματος, που είναι κρίσιμης σημασίας για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την εύρυθμη λειτουργία της οικονομίας. Προτείνεται, λοιπόν, η επέκταση της προστασίας της κύριας κατοικίας μετά την 30ή Απριλίου του 2020 και απαγόρευση πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του έτους», τονίζεται, επίσης, στην εισηγητική έκθεση.

Διαβάστε επίσης: Τσακαλώτος για Σταϊκούρα: Δεν δικαιούται να παραμείνει απαθής στο σημερινό Eurogroup - Να συνταχθεί με τον Ευρωπαϊκό Νότο

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.