«Βούλιαξε» η Κρήτη – Δραματικές διασώσεις ανθρώπων από τις πλημμύρες (Video- Photos)

«Βούλιαξε» η Κρήτη – Δραματικές διασώσεις ανθρώπων από τις πλημμύρες (Video- Photos)

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται για ακόμα μία φορά η Κρήτη με τους κατοίκους του νησιού να προσπαθούν να γλιτώσουν από τα ορμητικά νερά. 

Σοκαριστικά είναι τα βίντεο που έρχονται στη δημοσιότητα και δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής αλλά και το αίσιο τέλος που είχε η περιπέτεια μιας γυναίκας που παρέμεινε σκαρφαλωμένη σε στύλο πίσω από την εκκλησία των Μαλίων μέχρι να δεχτεί τη βοήθεια των διασωστών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ρέμα την έσερνε για 100 μέτρα, εκείνη όμως-ευτυχώς- κατάφερε να σκαρφαλώσει στο στύλο μέχρι να την κατεβάσουν από εκεί οι διασώστες.

Τα βίντεο που ακολουθεί είναι χαρακτηριστικό:

Την ίδια ώρα σύμφωνα με το cretapost.gr ένας ηλικιωμένος βρέθηκε εγκλωβισμένος σε υπόγειο με τους άνδρες της ΕΜΑΚ να επιχειρούν επίσης να τον απεγκλωβίσουν.

Ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Δημοσθένης Μπουντουράκης, μιλώντας στο cretapost, έκανε λόγο για πρωτοφανείς καταστροφές. Απηύθυνε μάλιστα έκκληση στον κόσμο να περιορίσει τις μετακινήσεις του και αν βρίσκεται σε υπόγεια ή ισόγεια να ανέβει σε ανώτερα επίπεδα.

Στη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα σε πολλές περιοχές του Δήμου Χερσονήσου αλλά κυρίως στην Ανάληψη, τη Σταλίδα, τις Γούρνες, τις Γούβες, τον Μοχό, τον Ανισαρά και το Κουτουλουφάρι.

Οι κλήσεις στην Πυροσβεστική, από νωρίς το πρωί, ξεπερνούν τις 100. και τα συνεργεία επιχειρούν για τη διάσωση πολιτών από σπίτια και οχήματα, ενώ επί ποδός βρίσκονται μηχανήματα του δήμου.

Μεγάλες ζημιές παρατηρούνται και στο οδικό δίκτυο με τα αυτοκίνητα σε πολλές περιπτώσεις έχουν βυθιστεί από το ύψος του νερού.








Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter