Βρετανία: Η μετάλλαξη του κορονοϊού προκάλεσε χάος στους δρόμους – Ουρές χιλιομέτρων από ακινητοποιημένα φορτηγά

Βρετανία: Η μετάλλαξη του κορονοϊού προκάλεσε χάος στους δρόμους – Ουρές χιλιομέτρων από ακινητοποιημένα φορτηγά

Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» έχει δημιουργηθεί στους δρόμους της Βρετανίας αφού οι περισσότερες χώρες της Ε.Ε κλείνουν τα σύνορά τους προς αυτήν, μετά την ανακάλυψη της μετάλλαξης του κορονοϊού.

Ουρές χιλιομέτρων από φορτηγά έχουν δημιουργηθεί στο Κεντ στη νότια Αγγλία μετά και την ανακοίνωση της Γαλλίας πως κλείνει τα σύνορά της για 48 ώρες για την είσοδο επιβατών και εμπορευμάτων από το Ηνωμένο Βασίλειο. Φορτηγά βρίσκονται ακινητοποιημένα στον αυτοκινητόδρομο M20, ο οποίος έχει κλείσει στην κανονική κυκλοφορία. 

Ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, πρόκειται να προεδρεύει σε συνεδρίαση της Κόμπρα σήμερα Δευτέρα, η οποία θα ασχοληθεί με τη «σταθερή ροή εμπορευμάτων από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Το ταξιδιωτικό χάος σημειώνεται μόλις μερικές ημέρες πριν από την λήξη της μεταβατικής περιόδου για το Brexit με ή χωρίς μια εμπορική συμφωνία, οι διαπραγματεύσεις για την οποία συνεχίζονται μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ.

Το Υπουργείο Μεταφορών δήλωσε ότι το αεροδρόμιο Manston στο Κεντ ετοιμάζεται να φιλοξενήσει έως και 4.000 φορτηγάγια τη μείωση της συμφόρησης. Ωστόσο, συμβούλεψε επίσης τους μεταφορείς να αποφύγουν να κατευθυνθούν στο λιμάνι του Κεντ μέχρι να υπάρξει νεότερη ενημέρωση. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter