Champions League: Ηττήθηκε (2-1), αλλά παραμένει ζωντανός στη μάχη της πρόκρισης ο Παναθηναϊκός (Videos)

Champions League: Ηττήθηκε (2-1), αλλά παραμένει ζωντανός στη μάχη της πρόκρισης ο Παναθηναϊκός (Videos)

Η Μπράγκα έδειχνε να κρατάει γερά το προβάδισμα πρόκρισης σκοράροντας δύο φορές με τους Ρουίθ και Ντζαλό, αλλά ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μείνει ζωντανός στη μάχη της πρόκρισης χάρη στο γκολ του Μαντσίνι στο 95ο λεπτό (2-1). Άτυχοι και άστοχοι οι «πράσινοι» που φεύγουν από το «Μουνισιπάλ» μόλις με ένα γκολ, ενώ θα μπορούσαν να σκοράρουν και άλλα τέρματα, με αποκορύφωμα τη χαμένη ευκαιρία του Σπόραρ σε κενή εστία στο β’ μέρος. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα τα δώσει όλα για τη νίκη με δύο γκολ διαφορά την επόμενη Τρίτη (29/8) στο γεμάτο ΟΑΚΑ, ούτως ώστε να πάρει εκείνη την πρόκριση για τους ομίλους του Champions League.

Το ματς

Η ορμητική είσοδος των παικτών του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο ματς αιφνιδίασε τη Μπράγκα και έδωσε στον Παναθηναϊκό τα ηνία του ματς. Με ψυχραιμία στις μεταβιβάσεις και πίεση ψηλά, οι «πράσινοι» απείλησαν μόλις στο 2′ με την κεφαλιά του Μάγκνουσον να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ματέους. Οι ιδιαίτερα ικανοί Πορτογάλοι είδαν τον Φέλιξ Τσβάιερ να καταλογίζει πέναλτι (16′) σε προσπάθεια του Βαγιαννίδη για μαρκάρισμα στον Μπρούμα, απόφαση που ακυρώθηκε μετά από εξέταση του VAR.

Η εν λόγω διακοπή έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να ισορροπήσουν το παιχνίδι, αλλά δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν φάσεις με αξιώσεις μπροστά στα καρέ του Μπρινιόλι, λόγω της καλής συνολικής αμυντικής λειτουργίας του «τριφυλλιού». Η αναγκαστική αλλαγή του Αλ Μουστράτι με τον Αντρέ Όρτα τους έδωσε μεγαλύτερη πνοή, ωστόσο ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που είχε δύο μεγάλες στιγμές με τον Παλάσιος να μην καταφέρνει να νικήσει τον Ματέους από θέση τετ α τετ (20′), ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, κάτι που συνέβη και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με τον γκολκίπερ της Μπράγκα να διώχνει την επικίνδυνη σέντρα σουτ του Αργεντινού εξτρέμ (45+6).

Οι Πορτογάλοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους μετά το 35ο λεπτό και έχασαν σημαντική ευκαιρία με τον Μπρούμα, όμως το ημίχρονο έληξε χωρίς σκορ, με τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζει με αποτελεσματικότητα τα επιθετικά «όπλα» της Μπράγκα, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στο αντίστοιχο διάστημα στη Μασσαλία.

Κι αν ο Μπρινιόλι φώναξε «παρών» στην πρώτη φάση του δευτέρου μέρους (47′) βγάζοντας το σουτ του Ρουίς, δεν έγινε το ίδιο δύο λεπτά αργότερα, με τη Μπράγκα να αλλάζει τη μπάλα ταχύτατα στην αντεπίθεση και τον επιθετικό της Μπράγκα να πλασάρει συρτά στη δεξιά γωνία του Ιταλού πορτιέρε των πρασίνων για το 1-0 (49′).

Η εξέλιξη του ματς ανάγκασε τους παίκτες του Παναθηναϊκού να πάρουν εκ νέου την πρωτοβουλία. Με ψυχραιμία ανέκτησαν σταδιακά τον έλεγχο μετά το πρώτο καλό πεντάλεπτο της Μπράγκα, πιέζοντας για την ισοφάριση. Και θα μπορούσαν να την πετύχουν όταν ο Μαντσίνι έφυγε «σφαίρα» στην αντεπίθεση εκμεταλλευόμενος το λάθος του Φόντε, γύρισε από τα αριστερά στον Σπόραρ, ο οποίος αστόχησε σε κενό τέρμα στο 63ο λεπτό, πριν δώσει τη θέση του στον Φώτη Ιωαννίδη.

Ο φορ του Παναθηναϊκού έχασε μία ευκαιρία που δεν χάνεται και ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε το πολυπόθητο γκολ. Αντίθετα, εφαρμόστηκε ο… νόμος του ποδοσφαίρου, με την ομάδα του Αρτούρ Ζόρζε να εκμεταλλεύεται λάθος εκτέλεση πλαγίου μετά το cooling break, με τον Αλβάρο Τζαλό να μην αστοχεί απέναντι από τον Μπρινιόλι (2-0, 73′). Η εξέλιξη αυτή, όπως ήταν λογικό, αποδιοργάνωσε την ομάδα του Γιοβάνοβιτς που είχε ευκαιρίες για τουλάχιστον ένα γκολ και αντ’ αυτού είδε την Μπράγκα να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν.

Έπειτα από μία σεζόν απουσίας, ο Αϊτόρ πάτησε ξανά αγωνιστικό χώρο, όπως και το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, Γουίλιαν Αράο.

Ο Παναθηναϊκός των ευκαιριών κατάφερε με την αξία του να πάρει το ελάχιστο από αυτό το παιχνίδι με τον Φώτη Ιωαννίδη στο 95ο λεπτό να σερβίρει στον Μαντσίνι, ο οποίος νίκησε τον Ματέους και μείωσε σε 2-1, κρατώντας τους πράσινους ζωντανούς στη μάχη της πρόκρισης.

Μπράγκα (Αρτούρ Ζόρζε): Ματέους, Βίκτορ Γκόμες, Φόντε, Νιακατέ, Μαρίν, Μουσράτι (36’ Α. Ορτα), Καρβάλιο, Πίτσι (66’ Ντιαλό), Ρ. Ορτα (86’ Λόπεθ), Αμπέλ Ρουίθ (86’ Μπάνζα), Μπρούμα (86’ Αντρέ Κάστρο).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Πέρεθ (82’ Αράο), Βιλένα (76’ Τσέριν), Τζούρισιτς (65’ Μπερνάρ), Παλάσιος (76’ Αϊτόρ), Σπόραρ (65’ Ιωαννίδης), Μαντσίνι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter