Columbia: Απειλούν τους φοιτητές με παρέμβαση της Εθνοφρουράς – «Δεν θα υποκύψουμε»

Columbia: Απειλούν τους φοιτητές με παρέμβαση της Εθνοφρουράς – «Δεν θα υποκύψουμε»

Ολοένα και περισσότερο «φουντώνουν» οι εντάσεις σε πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών, εν μέσω των φιλοπαλαιστινιακών κινητοποιήσεων φοιτητών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση που βιώνουν οι πολιορκημένοι της Γάζας.

Το Πανεπιστήμιο Columbia της Νέα Υόρκης φαίνεται ότι έδωσε προθεσμία για τους φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές να απομακρύνουν τις σκηνές που έχουν στήσει γύρω από το κτήριο, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και για επέμβαση της Εθνοφρουράς.

Η πρόεδρος του Πανεπιστημίου, Νεμάτ Σαφίκ, απείλησε τους διαμαρτυρόμενους ότι εάν δεν έρθουν σε συμφωνία με τους διαπραγματευτές μέχρι τα μεσάνυχτα, με το deadline να μεταφέρεται ωστόσο έως τις 8 το πρωί (3 μ.μ. ώρα Ελλάδος), τότε θα προχωρήσει το σχέδιο διάλυσης της κατάληψης.

Επικαλέστηκε ανησυχίες για την ασφάλεια, διαταραχές στη ζωή στην πανεπιστημιούπολη και ένα τεταμένο «και μερικές φορές εχθρικό» περιβάλλον για τη σχολική κοινότητα, παρά το γεγονός ότι όπως ισχυρίστηκε, «υποστηρίζει πλήρως τη σημασία της ελευθερίας του λόγου, σέβεται το δικαίωμα στη διαδήλωση και αναγνωρίζει ότι πολλοί από τους διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν ειρηνικά».

Όπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι καταληψίες, η διοίκηση του Πανεπιστημίου τους απείλησε ότι θα ζητήσει παρέμβαση τόσο της Εθνοφρουράς όσο και της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης αν δεν συμμορφωθούν. Οι καταληψίες κάνουν σαφές ότι θα παραμείνουν αμετακίνητοι και δεν θα υποκύψουν στις απειλές του Πανεπιστημίου για επιβολή ακραίας αστυνομικής βίας σε βάρος τους.

Σημειώνουν επίσης, ότι εφόσον οι διαπραγματεύσεις καλής θελήσεως αποδείχτηκαν αδύνατες, εφόσον η μία πλευρά απείλησε με καταστολή, τότε η ομάδα διαπραγματεύσεων αποφάσισε να αποχωρήσει από το τραπέζι των συζητήσεων και αρνείται να επιστρέψει εκτός και αν προηγηθεί γραπτή εγγύηση από τη διοίκηση ότι δεν θα πραγματοποιηθεί καμία επέμβαση τόσο από την Εθνοφρουρά όσο και από το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Υόρκης σε βάρος των φοιτητών του Columbia.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι εκτός από τον αναβρασμό στο Columbia, πολλοί διαμαρτυρόμενοι ζητούν από τα πανεπιστήμιά τους, μεταξύ των οποίων κάποια από τα πιο φημισμένα διεθνώς, όπως το Yale, το MIT κ.α, να υποστηρίξουν το αίτημα για κατάπαυση του πυρός και να αποσυνδεθούν από εταιρείες που έχουν δεσμούς με το Ισραήλ.

Υπενθυμίζεται, ότι την Τρίτη 23 Απριλίου, το Columbia αποφάσισε για το υπόλοιπο της φετινής ακαδημαϊκής περιόδου τα μαθήματα να γίνονται μόνο εξ αποστάσεως.

Διαβάστε επίσης:

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Ακυρώθηκε η συναυλία του στο Columbia – «Είδα παλαιστινιακές σημαίες και τη σύλληψη 108 φοιτητών»

ΗΠΑ: Γιγαντώνεται το κίνημα υπέρ της Παλαιστίνης στα πανεπιστήμια – Διαδηλώσεις και συλλήψεις σε Yale και Columbia (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter