Αλκίνοος Ιωαννίδης: Ακυρώθηκε η συναυλία του στο Columbia – «Είδα παλαιστινιακές σημαίες και τη σύλληψη 108 φοιτητών»

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Ακυρώθηκε η συναυλία του στο Columbia – «Είδα παλαιστινιακές σημαίες και τη σύλληψη 108 φοιτητών»

Δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Columbia, καθώς το πανεπιστήμιο αποφάσισε μετά τις συλλήψεις φοιτητών που διαδήλωναν υπέρ του λαού της Παλαιστίνης, την προσωρινή διακοπή των δια ζώσης μαθημάτων και την αναστολή των εκδηλώσεων.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης με μια συγκλονιστική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook εξηγεί τους λόγους που ακυρώνεται η προγραμματισμένη του συναυλία και περιγράφει τα όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ και το μεγάλο κίνημα διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στη Γάζα.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Γιγαντώνεται το κίνημα υπέρ της Παλαιστίνης στα πανεπιστήμια – Διαδηλώσεις και συλλήψεις σε Yale και Columbia (Video)

Όπως επισυμαίνει, τις τελευταίες ημέρες γίνονται ασταμάτητες, 24ωρες διαδηλώσεις μέσα και έξω από το πανεπιστήμιο, με παλαιστινιακές σημαίες, ενώ συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν όχι μόνο καθηγητές του Columbia προς υποστήριξη των φοιτητών τους, αλλά και φοιτητές σε αρκετά άλλα πανεπιστήμια (πχ Berkeley, Boston University, MIT, University of California, NYU, University of North Carolina).

Αναλυτικά τι αναφέρει στην ανάρτησή του

«Ακύρωση συναυλίας στο Columbia, 22/4/2024

Οι τελευταίες μέρες ήταν αρκετά ιδιαίτερες στη Νέα Υόρκη. Μένω δίπλα στο Columbia και παρακολούθησα από κοντά τα γεγονότα.

Είδα την «κατάληψη» του campus από τους φοιτητές, την είσοδο σε αυτό της αστυνομίας (η πρώτη μετά το 1968) και τη σύλληψη 108 φοιτητών μετά από εντολή της προέδρου του πανεπιστημίου.

Είχε προηγηθεί την προηγουμένη η «ανάκριση» της από την επιτροπή εκπαίδευσης της Βουλής, όπου ανάμεσα σε άλλα τής έγινε η παρατήρηση ότι δεν διδάσκεται αρκετά η Βίβλος στο πρόγραμμα σπουδών και ρωτήθηκε σοβαρά αν η ίδια επιθυμεί να καταραστεί ο Θεός το Columbia, με την πρόεδρο να απαντά εξίσου σοβαρά «Όχι, δεν θα το ήθελα.

Είδα επίσης τις ασταμάτητες, 24ωρες διαδηλώσεις μέσα και έξω από το πανεπιστήμιο, με τα συνθήματα, τις παλαιστινιακές σημαίες και μαντίλες που βλέπεις παντού στην πόλη, ενώ σήμερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκατοντάδων καθηγητών του Columbia προς υποστήριξη των φοιτητών τους.

Ταυτόχρονα, έγιναν 47 συλλήψεις φοιτητών στο Yale, ενώ διαμαρτυρίες πραγματοποιούνται και σε αρκετά άλλα πανεπιστήμια (πχ Berkeley, Boston University, MIT, University of California, NYU, University of North Carolina).

Από σήμερα το πρωί λοιπόν, το Columbia απαγόρευσε την είσοδο στο campus, τα μαθήματα γίνονται διαδικτυακά, το πανεπιστήμιο λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας και οι εκδηλώσεις του αναστέλλονται.

Παρά λοιπόν την πεποίθησή μου ότι το τραγούδι δεν πρέπει να σταματά ποτέ, τα πιο πάνω μέτρα έκαναν αδύνατη την πραγματοποίηση της συναυλίας. Ζητώ συγνώμη από όσους ακροατές και όσες ακροάτριες ταλαιπωρήθηκαν.

– Η ομιλία και η συναυλία στο UCLA (26 και 27/4) φαίνεται ότι θα γίνουν κανονικά».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Ένα ακόμη ράπισμα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Μεγάλη φωτιά στον Ναύσταθμο στη Σούδα: «Κινδύνευσε το Ναυτικό νοσοκομείο» λέει ο δήμαρχος – Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή (LIVE)

Τα παιχνίδια με την υπόθεση Μπελέρη στην Αλβανία

Δολοφονία Λυγγερίδη: Κλειδί ο «αρχηγός» που συνελήφθη στα Ιωάννινα – Στον Εισαγγελέα οι 67 συλληφθέντες

Καιρός: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα σήμερα λόγω σκόνης και υψηλών θερμοκρασιών – Πότε φεύγει (LIVE)

Μαλαισία: Δέκα νεκροί από σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων στον αέρα – Σοκάρει βίντεο ντοκουμέντο (Video)

Το αφεντικό τρελάθηκε και νομίζει ότι έριξε τις τιμές

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter