Μεγάλη φωτιά στον Ναύσταθμο στη Σούδα: «Κινδύνευσε το Ναυτικό νοσοκομείο» λέει ο δήμαρχος – Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή (LIVE)

Μεγάλη φωτιά στον Ναύσταθμο στη Σούδα: «Κινδύνευσε το Ναυτικό νοσοκομείο» λέει ο δήμαρχος – Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή (LIVE)

Ισχυρές ριπές του ανέμου ενισχύουν, αυτήν την ώρα, τις φλόγες που κατακαίουν το δασικό τμήμα στον Κόμβο του Ναυστάθμου στα Χανιά, στο ύψος της Εθνικής Οδού του ΒΟΑΚ, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη για να μην επεκταθεί η φωτιά στην περιοχή Πλατάνι και οδηγηθεί στα Μεγάλα Χωράφια.

Υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις και οι πυροσβέστες και εθελοντές αδυνατούν να δαμάσουν την φωτιά καθώς δεν υπάρχει επαρκές νερό. Έχουν ζητηθεί υδροφόρες για να ενισχυθεί η μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται διαρκώς, ενώ, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, Μανώλη Λέκκα, οι άνεμοι αναμένεται να ενταθούν.

Η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα έχει διακοπεί, όπως επίσης και η κυκλοφορία επί του ΒΟΑΚ με εκτροπή των οχημάτων προς Χανιά ή Μαλάξα.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκκενώθηκε προληπτικά ο παιδικός σταθμός, το σχολείο του Ναυστάθμου, το Ναυτικό Νοσοκομείο και η Λέσχη Αξιωματικών και Υπαξιωματικών. Το μέτωπο, που είναι μεγάλο βρίσκεται κοντά στον οικισμό του Ναύσταθμου Κρήτης στη Σούδα.

Κινδύνευσε το Ναυτικό νοσοκομείο

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χανίων ο οποίος μίλησε στο Newsbomb, «Το Ναυτικό Νοσοκομείο κινδύνευσε, αλλά υπήρξε μεγάλη παρέμβαση της Πυροσβεστικής. Ελπίζω ότι θα περιοριστεί το μέτωπο. Το προσωπικό και οι ασθενείς μεταφέρθηκαν από το Ναυτικό Νοσοκομείο σε χώρο του Ναύσταθμου. Δεν υπάρχουν βαριά περιστατικά αλλά εξεταστήρια.

Σηκώθηκε και ελικόπτερο να έρθει από την Αθήνα αλλά οι άνεμοι είναι ισχυροί 7 με 8 μποφόρ.»

Όπως δήλωσε στο zarpanews.gr ο διοικητής κ. Μπαλάσκας και τα οκτώ άτομα που νοσηλεύονταν έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια. Παράλληλα, ένας σταθμός πρώτων βοηθειών έχει στηθεί σε αρματαγωγό όχημα του ναυτικού.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης, Γιώργος Τσαπάκος στο zarparadio η φωτιά είναι υπό μερικό έλεγχο, ενώ καθ οδόν βρίσκονται και τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Για τη φωτιά εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους. «Εάν βρίσκεστε στον οικισμό Ναύσταθμο απομακρυνθείτε από την περιοχή» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν κινδυνεύουν οι πολυκατοικίες του στόλου, καθώς εκεί είναι υπό έλεγχο, προς το παρόν, η κατάσταση. Ωστόσο η κατάσταση παραμένει δύσκολη και μάλιστα δόθηκε εντολή να εκκενωθεί πλήρως ο οικισμός. Εχει εκκενωθεί ο παιδικός σταθμός στη Σούδα, ενώ αυτήν την ώρα γίνεται μάχη για να κρατηθούν οι φλόγες μακριά από το Ναυτικό νοσοκομείο ενώ ήδη κάποιοι ασθενείς έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια.

Άγνωστη παραμένει μέχρι στιγμής η αιτία πρόκλησης της πυρκαγιάς. Οι κακές καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν τις προσπάθειες των πυροσβεστών. Πυκνός καπνός και θυελλώδεις δυσκολεύουν την προσπάθεια της πυροσβεστικής στην περιοχή του οικισμού στον Ναύσταθμο Κρήτης.

Οι καιρικές συνθήκες είναι εξαιρετικά δυσχερείς με την ένταση του ανέμου να είναι μεγάλη και να αλλάζει συνεχώς κατευθύνσεις. Μάλιστα, η πυροσβεστική εκλήθη να προστατεύσει και το ΝΝΚ σε περίπτωση που η φλόγες στραφούν προς τα εκεί.

Διαβάστε επίσης:

Χαστούκι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για κυβέρνηση Μητσοτάκη – Υπόλογη για παρακολουθήσεις, διαφθορά, ελευθερία του Τύπου

Τα παιχνίδια με την υπόθεση Μπελέρη στην Αλβανία

Δολοφονία Λυγγερίδη: Κλειδί ο «αρχηγός» που συνελήφθη στα Ιωάννινα – Στον Εισαγγελέα οι 67 συλληφθέντες

Καιρός: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα σήμερα λόγω σκόνης και υψηλών θερμοκρασιών – Πότε φεύγει (LIVE)

Μαλαισία: Δέκα νεκροί από σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων στον αέρα – Σοκάρει βίντεο ντοκουμέντο (Video)

Το αφεντικό τρελάθηκε και νομίζει ότι έριξε τις τιμές

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter