ΕΛ.ΑΣ. το μεγαλείο σου! Το ελληνικό CSI δεν μπόρεσε να ανοίξει κινητό τηλέφωνο επειδή είχε… PIN (Έγγραφα)

ΕΛ.ΑΣ. το μεγαλείο σου! Το ελληνικό CSI δεν μπόρεσε να ανοίξει κινητό τηλέφωνο επειδή είχε… PIN (Έγγραφα)

Εντάξει, το είδαμε και αυτό. Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ ή αλλιώς το ελληνικό CSI, όπως το αποκαλούν, δεν μπόρεσε να ανοίξει συσκευή κινητού τηλεφώνου επειδή… διέθετε PIN και PUK. Ναι, καλά διαβάσατε και δεν είναι Πρωταπριλιά. Αυτό αναφέρεται επίσημα σε έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης που πραγματοποίησαν σε συσκευή κινητού τηλεφώνου στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας και δημοσιεύει το documentonews.gr.

Η έκθεση διαβιβάστηκε τον Ιούνιο του 2023 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου στο πλαίσιο υπόθεσης παραβίασης προσωπικών δεδομένων. Συγκεκριμένα πολίτης κατέθεσε μήνυση σε βάρος γυναίκας επειδή όπως ισχυρίστηκε, κατέγραφε σε βίντεο παρανόμως τον ίδιο και τα δύο ανήλικά παιδιά του. Η γυναίκα συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου, κατασχέθηκε το κινητό της τηλέφωνο και ασκήθηκε σε βάρος της ποινική δίωξη. Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης ζητήθηκε από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) της ΕΛ.ΑΣ να εξάγει τα δεδομένα από την κατασχεμένη συσκευή κινητού τηλεφώνου. Η ΔΕΕ είναι μια νευραλγική υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ Διαθέτει σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, ενώ υπάγεται απευθείας στον αρχηγό του Σώματος.

Πράγματι η ΔΕΕ ερεύνησε τη συσκευή τηλεφώνου και την κάρτα. Ωστόσο δεν «κατάφερε να εξάγει τα δεδομένα της», όπως αναφέρεται στην επίσημη έκθεση. Ο λόγος; Ότι το κινητό τηλέφωνο διέθετε «κωδικό ασφαλείας», δηλαδή PIN, το οποίο δεν κατάφεραν να σπάσουν.

«Κατά την εργαστηριακή εξέταση της πειστήριας συσκευής κινητής τηλεφωνίας, διαπιστώθηκε από κωδικό πρόσβασης, η παράκαμψη του οποίου δεν κατέστη δυνατή. Ως αποτέλεσμα δεν κατέστη δυνατή οποιαδήποτε εξαγωγή δεδομένων» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Οι αστυνομικοί που εξέτασαν τη συσκευή αντιμετώπισαν βέβαια και ακόμη ένα πρόβλημα εκτός από το PIN. Το γεγονός ότι δεν γνώριζαν ούτε το PUK της κάρτας και επομένως και να ήθελαν δεν μπορούσαν να το ανοίξουν!!!

«Κατά την εργαστηριακή εξέταση της πειστήριας κάρτας σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας διαπιστώθηκε ότι προστατεύεται από κωδικό πρόσβασης και έως τη σύνταξη της παρούσας δεν κατέστη δυνατή η παράκαμψή του., καθώς μέχρι τη σύνταξη της παρούσας δεν έχει περιέλθει στην Υπηρεσία μας ο αριθμός PIN/PUK αυτής» τονίζεται στην έκθεση της ΔΕΕ

Είναι πράγματι εντυπωσιακό ότι την εποχή του predator η ΕΛ.ΑΣ αδυνατεί, όπως ισχυρίζεται, να εξάγει δεδομένα από συσκευή επειδή έχει…PIN.

PIN

Ουκρανία: Οσμή μυστικής διπλωματίας στις επαφές Μητσοτάκη με Ζελένσκι – Κρίσιμα ερωτήματα

Να καλέσει ο Κασσελάκης μάρτυρα υπεράσπισης τον Μητσοτάκη

Υεμένη: Νέα επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο – Αναφορές για 4 σοβαρά τραυματίες και 3 αγνοούμενους

Δήμος Μούτσης: «Σαν να έφτασα στο τέρμα μιας διαδρομής» – Συγκλονίζει σε μία από τις τελευταίες του αναρτήσεις

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter