Δ. Κουτσούμπας: «Η ψήφος στο ΚΚΕ, συνειδητή επιλογή χιλιάδων»

Δ. Κουτσούμπας: «Η ψήφος στο ΚΚΕ, συνειδητή επιλογή χιλιάδων»

«Είμαστε ξανά εδώ στη Θεσσαλονίκη, για να δώσουμε με ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία τη νέα εκλογική μάχη για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Στις εκλογές του Μάη έγινε ένα θετικό βήμα, μέσα σε ένα αρνητικό συσχετισμό που παραμένει. Τώρα πάμε να κάνουμε και τα επόμενα», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σε συγκέντρωση Εργατοϋπαλλήλων, των Κλαδικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης του κόμματος, στο αίθριο του Δημαρχείου.

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε πως ξέρουμε ότι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ «ήταν το μόνο στοιχείο του εκλογικού αποτελέσματος που έκανε πολλούς να χαμογελάσουν, ακόμα και πολλούς που τελικά δεν το ψήφισαν» και προσέθεσε ότι «τους λέμε να το κάνουν τώρα, για να χαμογελάσουμε περισσότερο όλοι μαζί. Για να κοπεί το χαμόγελο σε όσους ονειρεύονται ‘πανίσχυρες’ κυβερνήσεις, που θα τσακίζουν τους εργαζόμενους ή όσους καλλιεργούν τέτοιους φόβους για να εκβιάσουν πάλι τον λαό πάνω από την κάλπη».

Ο γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκε στη σημαντική άνοδο που καταγράφει το κόμμα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, κάτι που αναδεικνύει, όπως είπε, ότι «αυτή η ψήφος στο ΚΚΕ αποτελεί συνειδητή επιλογή χιλιάδων που συμπορεύτηκαν με τους κομμουνιστές τα τελευταία χρόνια σε όλα τα μέτωπα πάλης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας, κόντρα στην πολιτική που συνθλίβει τη ζωή τους».

Και σημείωσε πως η ανάδειξη του ΚΚΕ σε τρίτο κόμμα στις λαϊκές γειτονιές, στο Γ’ και στο Δ’ Διαμέρισμα του Δήμου Θεσσαλονίκης, «αντικατοπτρίζει τους δεσμούς που αναπτύχθηκαν όλα τα τελευταία χρόνια μέσα από τους αγώνες και τις πολύμορφες άλλες δράσεις όπου πρωτοστάτησαν οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες», αναφέροντας ειδικότερα:

– Τους αγώνες της εργατικής τάξης σε μια σειρά χώρους δουλειάς, «για την απόκρουση της εργοδοτικής επίθεσης, όπως στη ‘Μαλαματίνα’, σε επιχειρήσεις Τροφίμων, Μετάλλου, στις Κατασκευές, στις Τηλεπικοινωνίες, στον Επισιτισμό – Τουρισμό και αλλού.

– »Τους αγώνες για να εμποδιστούν πλειστηριασμοί και εξώσεις εργατικών – λαϊκών οικογενειών, στους αγώνες ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα ΝΑΤΟικά σχέδια και τη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε ορμητήριο θανάτου».

«Το ΚΚΕ βάζει στη Βουλή τα αιτήματα των εργαζομένων»

Την περίοδο 2019 – 2023 κατατέθηκαν από το ΚΚΕ στη Βουλή περισσότερες από 600 Ερωτήσεις, Επίκαιρες Ερωτήσεις και Αναφορές για τα προβλήματα του λαού στη Θεσσαλονίκη και ευρύτερα την Κεντρική Μακεδονία, ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Και τόνισε χαρακτηριστικά: «Το ΚΚΕ φρόντισε να ‘μπουν’ στη Βουλή αιτήματα των εργαζομένων της περιοχής για καταβολή μισθών, επιδομάτων και ενσήμων, σε χώρους όπως τα πρώην σούπερ μάρκετ ‘Καρυπίδης’, η ‘Εξπρές Σέρβις’, η νηματουργία ‘Βαρβαρέσος’, τα ιδιωτικά φροντιστήρια, η ΕΛΒΟ, ο ΟΑΣΘ, η MLS.

»Αλλά και για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στη ΣΙΔΕΝΟΡ, για να παρθούν πίσω οι απολύσεις για εργαζόμενους – συνδικαλιστές, π.χ. του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Βόρειας Ελλάδας, του Σωματείου Εργολαβικών Εργαζομένων του ΑΠΘ, καθώς και οι μαζικές απολύσεις στη ‘Μαλαματίνα’, στην ‘Ελληνικός Χρυσός’. Για εργατικά ‘ατυχήματα’, όπως η πτώση εναερίτη του ΟΤΕ στον δήμο Λαγκαδά, στα εργοτάξια του μετρό, κ.α.».

Όπως σημείωσε, μάλιστα, «και φυσικά φέραμε στη Βουλή και το θέμα της στελέχωσης του ΕΚΑΒ με άμεσες προσλήψεις οδηγών και διασωστών που, αν είχαν προχωρήσει, τώρα μπορεί να ζούσαν και η γυναίκα στην Κω και η νέα κοπέλα στη Νέα Μάκρη».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter