Daily Mail: Η Δύση προτείνει ειρήνη στον Πούτιν μετά την αποχώρηση των Ρώσων από τη Χερσώνα

Daily Mail: Η Δύση προτείνει ειρήνη στον Πούτιν μετά την αποχώρηση των Ρώσων από τη Χερσώνα

Αποχώρηση των ρώσων από την Ουκρανία με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων σε βάρος του Κρεμλίνου πρότεινε η Δύση στον ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τη Χερσώνα, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ρώσος ακαδημαϊκός στην βρετανική Daily Mail.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στο βρετανικό μέσο ο ακαδημαϊκός Βάλερι Σολοβέι, ο οποίος διατηρεί επαφές με το Κρεμλίνο, ο ρωσικός στρατός στη Χερσώνα γνώρισε μία «ντροπιαστική ήττα». Ο ίδιος υπογράμμισε ότι, μια αποδοχή των όρων της Δύσης, θα υποχρέωνε τη Ρωσία να υποχωρήσει από όλα τα ουκρανικά εδάφη, με εξαίρεση τη χερσόνησο της Κριμαίας, που θα χαρακτηρίζονταν αποστρατικοποιημένη ζώνη έως το 2029, όταν και θα επανερχόταν προς συζήτηση το θέμα.

Εν είδει ενός ιδιότυπου συμβιβασμού, η Ρωσία σε αντάλλαγμα θα έπαιρνε την απαλλαγή του Πούτιν από διώξεις, η οποία και θα τού επέτρεπε να παραμείνει στην εξουσία όπως ισχυρίζεται ο ακαδημαϊκός, ο οποίος επίσης διατείνεται πως για τη συγκεκριμένη πρόταση συμφώνησαν Ουκρανία και Δύση. Η Daily Mail αναφέρει ότι, σε αυτή τη φάση, η Ρωσία φέρεται να είναι θετική στο ενδεχόμενο επιστροφής των δύο πλευρών στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ενώ οι πληροφορίες από την Ουάσινγκτον αναφέρουν ότι, την ίδια διάθεση έχει και η Ουκρανία.

Όπως τόνισε αυτή την εβδομάδα και ο αμερικανός στρατηγός Μαρκ Μάιλι, εξάλλου, ο «βαρύς χειμώνας που έρχεται με μάχες, δίνει την ευκαιρία για να κάτσουν να συζητήσουν οι δύο πλευρές». Από την πλευρά του, ωστόσο, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σημείωσε πρόσφατα ότι είναι διατεθειμένος να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μόνο εφόσον πρόεδρος της Ρωσίας είναι κάποιος πέρα του Πούτιν.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Αποχώρησαν τα ρωσικά στρατεύματα από τη Χερσώνα – Πώς αποτιμούν στη Γερμανία τις εξελίξεις

Υποχωρούν οι ρωσικές δυνάμεις από τη Χερσώνα – Αναδιάταξη στα ανατολικά του Δνείπερου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter