Δείτε τις φωτογραφίες με τις εκτεταμένες υλικές ζημιές μετά την επίθεση των ακροδεξιών στο χθεσινό συλλαλητήριο (Photos)

Δείτε τις φωτογραφίες με τις εκτεταμένες υλικές ζημιές μετά την επίθεση των ακροδεξιών στο χθεσινό συλλαλητήριο (Photos)

86 σάκους με μπάζα μάζεψαν -μεταξύ άλλων- από τον ευρύτερο χώρο της Βουλής μετά τη χθεσινή επίθεση των ακροδεξιών κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης μίλησε για «οργανωμένο σχέδιο από ακραίες ομάδες, διάρκειας τουλάχιστον δύο ωρών, για την ταυτόχρονη εισβολή στη Βουλή από πέντε διαφορετικά σημεία», επικαλούμενος τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η φρουρά της Βουλής.

Ο Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε χαρακτηριστικά: «Θα εκπλαγούμε όλοι όταν δούμε τα υλικά που έχουν συλλεχθεί από τις επιθέσεις που έγιναν εναντίον των ανδρών των ΜΑΤ».

Σημειώνεται ωστόσο πως ο κ. Βούτσης διαχώρισε με σαφήνεια αυτούς που προκάλεσαν τα επεισόδια από τους διοργανωτές:

«… τα επεισόδια αυτά και οι προσπάθειες αυτές, δεν έχουν σχέση με τους βασικούς διοργανωτές, τους ομιλητές ή το μεγάλο πλήθος των ανθρώπων που ήταν στο συλλαλητήριο. Ίσα-ίσα λειτούργησαν οι επιθέσεις αυτές αποσταθεροποιητικά και για την ίδια την διοργάνωση και υπήρξε και επικινδυνότητα και για τους ανθρώπους που είχαν κατέβει στο συλλαλητήριο. Δυστυχώς ήταν μια πρωτοφανής προσπάθεια εισβολής στη Βουλή με χρήση βίαιων μέσων. Η εντύπωσή μου είναι πως ήταν οργανωμένη επιχείρηση. Αν δούμε τα εκατοντάδες κιλά μάρμαρο, σίδερα, ξύλα και τους τραυματισμούς αλλά και τις εκθέσεις της αστυνομίας θα το διαπιστώσουμε».

«Τα χθεσινά επεισόδια, οι μεγάλες υλικές καταστροφές στον εξωτερικό χώρο του ελληνικού κοινοβουλίου, οι τραυματισμοί αστυνομικών που εμπόδισαν με επιτυχία την απόπειρα εισόδου οργανωμένων ομάδων στην ελληνική Βουλή, η στοχευμένη βία κατά συγκεκριμένων φωτορεπόρτερς, που κάλυπταν επαγγελματικά το χθεσινό συλλαλητήριο, έχουν φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς», δήλωσε μεταξύ άλλων η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη

Η καταγραφή της επόμενης ημέρας εκτός από τους 86 σάκους με μπάζα δείχνει εκτεταμένες υλικές ζημιές:

  • σπασμένα μάρμαρα, 
  • πεζοδρόμια, 
  • προβολείς, κάμερες, 
  • σίδερα αλλά και 
  • τζάμια του σταθμού του μετρό.























Ακολουθούν φωτογραφίες από την επίθεση των ακροδεξιών στα σκαλάκια της Βουλής και στον γύρω χώρο:






























Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter