Δείχνει τα δόντια της η Τουρκία: Νέο αίτημα έκδοσης των 8 – Σταματά την επανεισδοχή μεταναστών

Δείχνει τα δόντια της η Τουρκία: Νέο αίτημα έκδοσης των 8 – Σταματά την επανεισδοχή μεταναστών

Το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης ετοίμασε νέο φάκελο για το αίτημα έκδοσης των οκτώ τούρκων στρατιωτικών, που καταζητούνται από την Άγκυρα σε σχέση με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος. Ο δεύτερος αυτός φάκελος αποστάλθηκε σήμερα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελλάδας.

Χθες η Άγκυρα είχε αναρτήσει στην σελίδα του υπουργείου εξωτερικών της ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία έλεγε ρητά ότι τίθεται θέμα αναθεώρησης των διμερών σχέσεων και συνεργασίας ύστερα από την ελληνική απόφαση περί μη έκδοσης.

Έστειλαν και έγγραφο στην Ιντερπόλ

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας, που χθες είχε εκδώσει και ένταλμα σύλληψης για τους 8, έστειλε έγγραφό και προς την Ιντερπόλ, με το οποίο ζητά έκδοση ερυθρού δελτίου για την σύλληψη των 8 που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε πως η Άγκυρα θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα που περιλαμβάνουν την ακύρωση της διμερούς συμφωνίας με την Ελλάδα για την επανεισδοχή μεταναστών , μετέδωσε σήμερα μέσω του Twitter το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber.

Υπενθυμίζουμε πως οι 8 στρατιωτικοί, κατηγορούνται στην Τουρκία ότι συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου. 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter