Δεν πληρώνουν στους «ήρωες» υγειονομικούς ούτε τις αργίες της κακοκαιρίας

Δεν πληρώνουν στους «ήρωες» υγειονομικούς ούτε τις αργίες της κακοκαιρίας

Oι κατά την κυβέρνηση ήρωες υγειονομικοί είναι σαφές ότι μόνο ως ήρωες δεν αντιμετωπίζονται. Οι άνθρωποι που με αυταπάρνηση κράτησαν λειτουργικά τα νοσοκομεία τις ημέρες της κακοκαιρίας δεν θα πληρωθούν σύμφωνα με αυτό που προβλέπει ο νόμος για την εργασία σε ημέρες αργίας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ αρνούνται να χορηγήσουν ως αργία τις δύο μέρες της κακοκαιρίας στο υγειονομικό προσωπικό.

Αναλυτικά εξηγούν οτι: «Τις δύο ημέρες του χιονιά Τρίτη και Τετάρτη δόθηκε αργία σε όλο το Δημόσιο. Η κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας, το επιτελικό κράτος δηλαδή ήταν κλειστό. Κατεβασμένα ρολά. Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ, Πρόνοια με τον τρόπο και την ερμηνεία δίνονται, εν λόγω αργία δεν θα αμειφθούν με την προσαύξηση των αργιών, παρότι δούλευαν στα Νοσοκομεία τρεις και τέσσερις βάρδιες χωρίς σταματημό. Ταυτόχρονα επίσημα δεν δικαιούνται ημέρες ανάπαυσης. Τις δύο ημέρες που οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν σπίτια τους με αργία το υγειονομικό προσωπικό ήταν εγκλωβισμένο στα Νοσοκομεία ή στους δρόμους προκειμένου να φτάσουν στα Νοσοκομεία να αντικαταστήσουν τους συναδέλφους. Αντί για επιβράβευση με το αυτονόητο της προσαύξησης των δύο ημερών ως αργίες όσων δούλευαν, αντιμετωπίζονται με το χειρότερο τρόπο».

«Ακόμη και από μικρά ζητήματα φαίνεται η αντιμετώπιση της πολιτείας προς το υγειονομικό προσωπικό που κάποτε αποκαλούσαν «ήρωες»!!!» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΔΗΝ και ζητά από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας να χαρακτηρίσουν αργίες την Τρίτη 25/01/2022 και Τετάρτη 26/01/2022 για τη
Δημόσια Υγεία.

Διαβάστε επίσης:

ΠΟΕΔΗΝ: Δεν μπορούν να παραλάβουν τους νεκρούς από τα νοσοκομεία λόγω χιονιού

Παλεύουν με χιόνια και εκατόμβες νεκρών τα νοσοκομεία

Παγώνη: «Δεν υπήρχε σχέδιο» για τα νοσοκομεία, το προσωπικό έκανε τριπλοβάρδιες – Ωραιοποιεί το χάος ο Πλεύρης

ΠΟΕΔΗΝ: Εικόνες εγκατάλειψης νοσοκομείων – Πνιγμένα στο χιόνι (Photos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter