Δεν τολμά η ΝΔ να διαγράψει τον Κύρτσο για τη δίωξη Βαξεβάνη

Δεν τολμά η ΝΔ να διαγράψει τον Κύρτσο για τη δίωξη Βαξεβάνη

Τα μισόλογα του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου μετά τις διαφοροποιήσεις του Γιώργου Κύρτσου για την υπόθεση της δίωξης του Κώστα Βαξεβάνη δεν έμειναν αναπάντητα από τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο κύριος Κύρτσος έχει επιδιώξει εδώ και πάρα πολύ καιρό μία συγκεκριμένη τακτική. Όλοι καταλαβαίνουμε ποιες είναι οι επιδιώξεις και οι προθέσεις του, είναι πολύ φανερό. Αλλά ελάχιστη σημασία έχουνε, μπροστά στα μεγάλα πολιτικά διακυβεύματα…» δήλωσε το πρωί της Δευτέρας 17/1/2022 ο Γιάννης Οικονόμου προσπαθώντας να αποφύγει οποιοδήποτε σχόλιο και να υποβαθμίσει την κριτική.

Οι δύο αναρτήσεις ωστόσο που ακολούθησαν στο Twitter από τον Γιώργο Κύρτσο, αλλά και ακόμα μία προηγούμενη δείχνουν πως ο γαλάζιος ευρωβουλευτής δεν έχει κανένα σκοπό να δώσει συγχωροχάρτι στο Μέγαρο Μαξίμου και επιπλέον σηματοδοτούν ότι εμμένει στην κριτική του, όχι μόνον για τη δίωξη Βαξεβάνη αλλά για την πανδημία, τις συγκοινωνίες, τα ελλείμματα, τα ΜΜΕ ενώ παράλληλα θέτει και πάλι το ζήτημα της Novartis και των αποζημιώσεων που οφείλει να διεκδικήσει η χώρα.

Σημειώνει μάλιστα «να μου κάνει-εκ μέρους της ηγεσίας-δημόσια κριτική» καθιστώντας σαφές το ποιος κινεί τα νήματα και εκ μέρους ποιου μιλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Καλεί επίσης τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να γίνει συγκεκριμένος όσον αφορά το «όλοι ξέρουμε» που ανέφερε για τις προθέσεις του ευρωβουλευτή, ενώ στη συνέχεια εκτιμάς πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και η κυβέρνηση κινούνται «εκτός ευρωπαϊκού πλασίου».

Κατόπιν αυτών διερωτάται εύλογα κανείς γιατί η ΝΔ συνεχίζει και δεν τολμά να διαγράψει τον Γιώργο Κύρτσο, όπως το κόμμα έχει κάνει στο παρελθόν αλλά και το τι σημαίνει αυτό το «Όλοι καταλαβαίνουμε ποιες είναι οι επιδιώξεις και οι προθέσεις του, είναι πολύ φανερό» που εκτοξεύει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά ενός προβεβλημένου στελέχους της συντηρητικής παράταξης.

Ακολουθούν και τα τρία tweet του Γιώργου Κύρτσου:

Tweet 1

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

είπε για εμένα ότι «όλοι καταλαβαίνουμε τις επιδιώξεις και τις προθέσεις του».

Κινείται εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου.

Οι σύγχρονες ευρωπαικές κυβερνήσεις δεν αναζητούν κίνητρα ούτε καταγγέλουν προθέσεις που δεν προσδιορίζουν.

Απλά ανταλάσσουν επιχειρήματα.

Tweet 2

Δικαίωμα του εκπροσώπου να μου κάνει-εκ μέρους της ηγεσίας-δημόσια κριτική.

Κριτική κάνω άλλωστε&εγώ.

Η κριτική στην κριτική μπορεί να φέρει διάλογο.

Όμως να γίνει συγκεκριμένος,χωρίς «όλοι ξέρουμε»

Εγώ πάντα είμαι συγκεκριμένος για COVID-19,συγκοινωνίες,δίδυμα ελλείμματα,ΜΜΕ,κα.

Γιώργος Κύρτσος @GiorgosKyrtsos

Tweet 2

Συνεχίζεται η μεγάλη ένταση γύρω από το σκάνδαλο της Novartis αλλά το πολιτικό σύστημα παραλείπει το πιο βασικό.

Τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από την πολυεθνική που λεηλάτησε,μέσω του κυκλώματός της,το ελληνικό Δημόσιο.

Είναι μια σοβαρή παράλειψη που πρέπει να καλυφθεί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter