Δεύτερη θέση και βάθρο για τη Hyundai στην Ουαλία

Η αγωνιστική ομάδα της Hyundai κατάφερε να εξασφαλίσει το βάθρο χάρη στη δεύτερη θέση του Τιερί Νεβίλ, που μαζί με το συνοδηγό του, Νικολά Ζιλσούλ, ολοκλήρωσαν τον αγώνα μόλις 10,9δλ. πίσω από τον νικητή.

Η Hyundai διατηρεί έτσι το προβάδισμά της στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών, με δύο αγώνες να απομένουν, ενώ ο Νεβίλ έφτασε τους 199 πόντους, χάρη στον έναν που εξασφάλισε στην Brenig Power Stage και τους άλλους 18 από τη δεύτερη θέση.

Δηλώσεις πρωταγωνιστών

Τιερί Νεβίλ/Οδηγός: «Δεν θα μπορούσαμε να δώσουμε περισσότερα αυτό το Σαββατοκύριακο. Ήταν μια σκληρή μάχη με δύσκολες συνθήκες. Είμαστε ικανοποιημένοι με την απόδοσή μας, αλλά είμαι απογοητευμένος από το τελικό αποτέλεσμα. Το πρωτάθλημα συνεχίζεται τώρα στην Ισπανία, όπου ξέρουμε ότι πρέπει να προπορευθούμε για να διατηρήσουμε τον τίτλο μας ζωντανό. Όλα μπορούν να συμβούν αγωνιστικά, οπότε δεν εγκαταλείπουμε ποτέ».

Αντρέα Αντάμο/Διευθυντής: «Ολοκληρώσαμε το ράλι Ουαλίας με ένα ακόμη βάθρο και εξακολουθούμε να ηγούμαστε στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Αυτό είναι το θετικό στο οποίο θα επικεντρωθούμε. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Τιερί και τον Νικολά που έκαναν ένα εκπληκτικό ράλι από την αρχή μέχρι το τέλος. Ο Αντρέας και ο Άντερς κέρδισαν βαθμούς που μας βοηθούν να διατηρήσουμε το προβάδισμά μας».

Ο προτελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος διεξάγεται στις 25-27 Οκτωβρίου στην Ισπανία.

Κατάταξη ράλι Ουαλίας

1 O. Tänak M. Järveoja Toyota Yaris WRC 3:00:58.0

2 T. Neuville N. Gilsoul Hyundai i20 Coupe WRC +10.9

3 S. Ogier J. Ingrassia Citroën C3 WRC +23.8

4 K. Meeke S. Marshall Toyota Yaris WRC +35.6

5 E. Evans S. Martin Ford Fiesta WRC +48.6

Βαθμολογία κατασκευαστών

1 Hyundai Shell Mobis World Rally Team 340

2 Toyota Gazoo Racing World Rally Team 332

3 Citroën Total World Rally Team 278

4 M-Sport Ford World Rally Team 200

Βαθμολογία οδηγών

1 O. Tanak 240

2 S. Ogier 212

3 T. Neuville 199

4 A. Mikkelsen 102

5 K. Meeke 98

Πηγή: Hyundai

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader