Δεύτερη καταγγελία για βανδαλισμό κατάληψης από αστυνομικούς (Photos)

Δεύτερη καταγγελία για βανδαλισμό κατάληψης από αστυνομικούς (Photos)

Μια καταγγελία που γεννά ξανά ερωτηματικά για την στάση της αστυνομίας, βλέπει το φως της δημοσιότητας μετά τη σημερινή αστυνομική επιχείρηση στην κατάληψη στον λόφο Στρέφη.

Συγκεκριμένα, η κατάληψη «Εξωστρεφής» δημοσιεύει ανακοίνωση στο Indymedia, με βάση την οποία οι αστυνομικοί που μπήκαν στον χώρο της κατάληψης «έκλεψαν λεφτά από το κουτί οικονομικής ενίσχυσης (το οποίο είχε πάνω από 300 ευρώ) και άλλα αντικείμενα που δεν αναφέρθηκαν καν στην αναφορά τους». Εκτός αυτών, η συγκεκριμένη συλλογικότητα καταγγέλλει, μάλιστα, πως οι αστυνομικοί πήραν μια πινακίδα από τον χώρο και την πέταξαν μέσα στην τουαλέτα, ενώ δημοσιεύεται στην καταγγελία και η σχετική φωτογραφία.

Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που οι αστυνομικοί καταγγέλλονται για εκδικητική και ανάρμοστη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης για την εκκένωση κάποιας κατάληψης. Είχε προηγηθεί η εκκένωση της κατάληψης «Rosa Nera» στα Χανιά, στον Λόγο Καστέλι.

Μετά από εκείνη την αστυνομική επιχείρηση η σελίδα «Αυτοοργανωμένοι Δημόσιοι Χώροι» είχε γράψει τα εξής: «μπαίνοντας σήμερα στα κτίρια της ρόζας και της πρυτανείας αντικρίσαμε την κατάσταση που φαίνεται στις φωτογραφίες. Οι αστυνομικοί φεύγοντας άφησαν πίσω τους ανθρώπινα κόπρανα, ουρά, πεταμένα πράγματα παντού και ευρύτερες ζημιές στο χώρο». Η συγκεκριμένη καταγγελία συνοδεύτηκε και από αρκετές φωτογραφίες, οι οποίες κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και αποδεικνύουν ότι κάποιος…προχώρησε σε αυτές τις απαράδεκτες και αηδιαστικές πράξεις.

Τι ακριβώς συνέβη κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων;

Η Ελληνική Αστυνομία και η ηγεσία της, στην κυβέρνηση, αν θεωρούν ότι αυτές τις πράξεις δεν τις έκαναν αστυνομικοί, οφείλουν να απαντήσουν με αποδείξεις.

Κατάληψη Εξωστρεφής
Κατάληψη Rosa Nera
Κατάληψη Rosa Nera
Κατάληψη Rosa Nera

Διαβάστε επίσης:

Γυναικοκτονία Κυριακής: Οι δικηγόροι καταγγέλλουν στο documentonews.gr απόπειρα συγκάλυψης, ενώ ο Χρυσοχοΐδης αυτοθαυμάζεται

Τέμπη: Νέα μήνυση κατά πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων μετά από την ταυτοποίηση οστού θύματος

Ρέθυμνο: Θρίλερ με σχέδιο διπλής δολοφονίας – Πώς ένας Παλαιστίνιος έσωσε Ισραηλινό

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter