Δήλωση πόθεν έσχες: Καταψήφισε η ΝΔ την άρση του τραπεζικού απορρήτου

Δήλωση πόθεν έσχες: Καταψήφισε η ΝΔ την άρση του τραπεζικού απορρήτου

Παρά τις καταγγελίες για το ζήτημα των δηλώσεων πόθεν έσχες, η ΝΔ καταψήφισε την τροπολογία για την άρση του τραπεζικού απορρήτου. Πρόκειται για περίπτωση «καρμπόν» με την άτακτη υποχώρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν είχε αυστηροποιηθεί το πλαίσιο για την απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών σε offshore.

Η αξιωματική αντιπολίτευση από κοινού με την Χρυσή Αυγή καταψήφισαν την τροπολογία για την άρση του τραπεζικού, χρηματιστηριακού και επαγγελματικού απορρήτου υπόχρεων δήλωσης περιουσιακής κατάστασης. Η Ένωση Κεντρώων δήλωσε «παρών», ενώ υπερψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΣΥ και ΚΚΕ.

Η συγκεκριμένη διάταξη αποτελεί την άμεση απάντηση της συμπολίτευσης στις καταγγελίες που εξαπέλυσαν Ζωή Κωνσταντοπούλου και Μέσα του ομίλου Μαρινάκη, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν αναλόγως από στελέχη της ΝΔ.

Εν τέλει, η αξιωματική αντιπολίτευση επέλεξε να καταψηφίσει την τροπολογία που εξασφαλίζει τον ενδελεχή και ολιστικό έλεγχο των δηλώσεων πόθεν έσχες -και- πολιτικών, προκαλώντας ερωτηματικά και υποψίες…

Το γεγονός θύμισε έντονα την αποχώρηση της ΝΔ από την ψηφοφορία για την αυστηροποίηση της απαγόρευσης συμμετοχής αιρετών σε υπεράκτιες εταιρίες. Τότε, o Κυριάκος Μητσοτάκης -η σύζυγος του οποίου εντοπίζεται στα Paradise Papers- κατηγορούσε την κυβέρνηση για κατάθεση σκανδαλώδους διάταξης που άνοιγε παράθυρο εμπλοκής υπουργών και βουλευτών σε offshore εταιρίες. Τελικά, όταν το πλαίσιο αυστηροποιήθηκε, ο πρόεδρος της ΝΔ αποχώρησε άρον-άρον από την αίθουσα της Ολομέλειας, δίνοντας αντίστοιχη εντολή στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter