Δήμαρχος Σερρών: Οι Σέρρες παράδειγμα πώς από την μία στιγμή στην άλλη μπορούν να αλλάξουν όλα

Δήμαρχος Σερρών: Οι Σέρρες παράδειγμα πώς από την μία στιγμή στην άλλη μπορούν να αλλάξουν όλα

Για την κατάσταση που επικρατεί στις Σέρρες μετά την έκρηξη κρουσμάτων του κορoνοϊού, μίλησε ο δήμαρχος της πόλης, Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Ο δήμαρχος που χαρακτήρισε χθες την κατάσταση κρίσιμη στον νομό, αναφέρθηκε σήμερα Τρίτη, μιλώντας στο Mega στα μέτρα που αποφάσισε να πάρει ο δήμος προκειμένου να αποφευχθεί ένα lockdown λέγοντας πως η πόλη της κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί ένα «χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς μπορεί να αλλάξουν τα πάντα σε μία στιγμή».

«Οι Σέρρες είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, πώς σε μια περιοχή με μηδενικά κρούσματα μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη να αλλάξουν όλα. Τα είχαμε καταφέρει πολύ καλά μέχρι τώρα. Δεν είχαμε κανένα περιορισμό μέχρι πριν από δέκα ημέρες. Τα μαγαζιά δούλευαν κανονικά. Αυτό είναι ο ένας παράγοντας που δημιούργησε την έκρηξη κρουσμάτων τις τελευταίες τρεις ημέρες, κατά τις οποίες είχαμε 45 κρούσματα. Μόνο χθες είχαμε 28», είπε ο κ. Χρυσάφης.

Δήμαρχος Σερρών: Ερχόντουσαν από την Θεσσαλονίκη για να διασκεδάσουν

Ο κ. Χρυσάφης είπε μάλιστα πως ένα από τα βασικά προβλήματα που προκάλεσαν την έξαρση των κρουσμάτων, ενδέχεται να είναι και οι «επισκέπτες» από την Θεσσαλονίκη, καθώς λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων στη συμπρωτεύουσα και του ότι τα μαγαζιά κλείνουν τα μεσάνυχτα, αρκετοί πήγαιναν ως τις Σέρρες για να συνεχίσουν το ξενύχτι τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χρυσάφης ανακοίνωσε μια σειρά έκτακτων μέτρων που θα λάβει ο δήμος προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού. 

  1. Επίσκεψη στις υπηρεσίες του δήμου μόνο κατόπιν ραντεβού
  2. Καθημερινή απολύμανση των δημοτικών κτηρίων και σχολείων
  3. Ψεκασμοί των αύλειων χώρων των σχολείων και δρόμων
  4. Δημιουργία γραφείου covid-19
  5. Συγκρότηση επιτροπής εκτάκτων αναγκών στον δήμο
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter