Δημήτρης Κουφοντίνας: Συνεχίζω μέχρι τη δικαίωση ή μέχρι το τέλος

Δημήτρης Κουφοντίνας: Συνεχίζω μέχρι τη δικαίωση ή μέχρι το τέλος

Αυτή είναι η θέληση του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, όπως τη διαμήνυσε στην συνήγορο του, Ιωάννα Κούρτοβικ, μετά τη δημοσιοποίηση του βουλεύματος του δικαστικού συμβουλίου Βόλου με το ποίο ομόφωνα απορρίφτηκε το δίκαιο αίτημα του για χορήγηση της τακτικής άδειας εξόδου από τη φυλακή.

Και μάλιστα με ένα σκεπτικό που προκαλεί εύλογα ερωτήματα καθώς στο παρελθόν εισαγγελείς και δικαστές που του είχαν χορηγήσει τις προηγούμενες άδειες, δεν είχαν αμφισβητήσει ότι πληροί όλες τις προυποθέσεις του νόμου για να του αναγνωρίζεται το δικαίωμα , όπως σε κάθε κρατούμενο, του ευεργετικού μέτρου της άδειας.

Διαβάστε επίσης: Νέο «όχι» στο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για άδεια – Συνεχίζει την απεργία πείνας

Δημητρης Κουφοντίνας – Ολόκληρη η δήλωση – Τι είπε στη συνήγορό του:

«Δεν λειτούργησαν ως δικαστές δημοκρατίας, αλλά ως πρωτοδίκες εμφυλίου. Ανέλαβαν, ως απρόσωπος κρατικός μηχανισμός, την εκτέλεση της εντολής από την κυβέρνηση, τη γνωστή οικογένεια και την πρεσβεία που διαφεντεύει τη χώρα.

Το θέμα δεν αφορά πια μια ατομική άδεια, αλλά την επίθεση στο δικαίωμα του λόγου και της έκφρασης, στα δικαιώματα του κρατούμενου, στα δικαιώματα του λαού. Πέραν αυτών, είναι και ζήτημα αγωνιστικής αξιοπρέπειας.

Η απεργία πείνας είναι ύστατο μέσο πάλης, είναι το μέσο που τίμησαν με τους αγώνες και τις θυσίες τους τόσοι και τόσοι αγωνιστές, παλεύοντας μέχρι το τέλος. Θα ήμουν πολύ μικρός αν δεν ακολουθούσα μέχρι το τέλος αυτόν τον μεγάλο δρόμο.

Γι’ αυτό συνεχίζω την απεργία πείνας, μέχρι τη δικαίωση ή μέχρι το τέλος. Αρνούμαι κάθε ιατρική βοήθεια και απαλλάσσω τους αγαπημένους μου από την ευθύνη της απόφασης να με επαναφέρουν οι γιατροί σε περίπτωση που χάσω τη συνείδηση.

Ευχαριστώ τις συντρόφισσες και τους συντρόφους και κάθε προοδευτικό άνθρωπο που στέκεται κοντά όχι σε εμένα αλλά σε μια δίκαιη υπόθεση. Δημήτρης Κουφοντίνας

2 ο υπόγειο Νοσοκομείου Βόλου

10 Μάη του 2019».

Διαβάστε επίσης: Το υπόμνημα του Κουφοντίνα προς τους δικαστές – Τι λέει για «το τέλος» της πορείας του

Ο Διοικητης του Νοσοκομείου του Βόλου, οπου νοσηλεύεται ο απεργός πείνας, μιλώντας στους οικείους του Δ. Κουφοντίνα, δήλωσε ότι αν ο πολιτικός κρατούμενος πέσει σε κώμα, αυτοί θα προχωρήσουν σε υποχρεωτική ανάνηψη και υποχρεωτική σίτιση, μολονότι ο Δ. Κουφοντίνας έχει καταστήσει σαφές, προφορικά και γραπτά, ότι αρνείται την υποχρεωτική σίτιση και οποιαδήποτε ιατρική ενέργεια σε περίπτωση που χάσει τις αισθήσεις του.

Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε κατάληψη των γραφείων της «Αυγής» από μέλη της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα.

Οι αλληλέγγυοι απαίτησαν και δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της η ανακοίνωση και η αφίσα που καλεί σε νέα πορεία αλληλεγγύης την ερχόμενη Τρίτη

Διαβάστε επίσης: Κουφοντίνας: Με έχουν στην αποθήκη του υπογείου, δίπλα στο νεκροτομείο, είναι απάνθρωπη μεταχείριση

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter