Δημοσκόπηση: Έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών για τα μέτρα της κυβέρνησης κατά του κορονοϊού

Δημοσκόπηση: Έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών για τα μέτρα της κυβέρνησης κατά του κορονοϊού

Ενδεικτικά του τρόπου με τον οποίο οι πολίτες υποδέχθηκαν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη κατά του κορονοϊού, είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης που πραγματοποίησε η Alco για λογαριασμό του Open TV.

Oι κυβερνητικές παλινωδίες στο ζήτημα της αντιμετωπίσης του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού και η χαρακτηριστική καθυστέρηση στην απόφαση για λήψη οριζόντιων μέτρων, άφησαν το «αποτύπωμά» τους στους πολίτες, η πλειοψηφία των οποίων αποδοκίμασε τους «γαλάζιους» χειρισμούς.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως το 65% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη καθυστέρησε χαρακτηριστικά στη λήψη αναγκαίων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, εν αντιθέσει με το 30% που θεωρεί ότι όλα έγιναν στην ώρα τους.

Παράλληλα, ενδεικτική είναι η μεταστροφή του κλίματος, όσον αφορά την ικανοποίηση των πολιτών από τα μέτρα που ελήφθησαν. Τα ευρήματα του Μαΐου δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με αυτά του Οκτωβρίου, όπου το 52% δηλώνει μη ικανοποιημένο, σε αντίθεση με το 43% που επικροτεί τις αποφάσεις που ελήφθησαν εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί επίσης ότι η επιβολή του lockdown είναι αναγκαία (72%), ενώ το 22% τη θεωρεί υπερβολική.

Τέλος, όσον αφορά την πρόθεση ψήφους ΝΔ συγκεντρώνει 38,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,7%, το ΚΙΝΑΛ 7,3% το ΚΚΕ 5,9%, η Ελληνική Λύση με 3,2% και το ΜέΡΑ25 3,1%.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 6-11 Νοεμβρίου, σε δείγμα 1.000 ατόμων προερχόμενων από όλη την επικράτεια.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter