Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Δημοτικές εκλογές Κύπρου: Οι νέοι δήμαρχοι

Η μεγάλη έκπληξη των δημοτικών εκλογών στην Κύπρο είναι η ανάδειξη του Νίκου Νικολαΐδη ως δημάρχου Λεμεσού με μόλις δέκα ψήφους διαφορά έναντι του Ανδρέα Χρίστου, ο οποίος διεκδικούσε τη δημαρχία για τρίτη θητεία.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές έφθασε το 62,3% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, σε σύγκριση με το 69% το 2011. Ειδικότερα, η προσέλευση στη Λευκωσία ήταν 57,6%, στη Λεμεσό 56,2%, στην Αμμόχωστο 72,5%, στη Λάρνακα 72,3% και στην Πάφο 74%.Στη Λεμεσό, ο Νίκος Νικολαΐδης εξασφάλισε ποσοστό 48.31% και 13.920 ψήφους και ο Ανδρέας Χρίστου ποσοστό 48,27% και 13.910 ψήφους.Δήμαρχος Λευκωσίας επανεξελέγη για δεύτερη θητεία ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο οποίος ευχαρίστησε τους συμπολίτες του που τον στήριξαν με την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους κι όλες τις πολιτικές δυνάμεις που τον υποστήριξαν. Αναφερόμενος στα πολύ ψηλά ποσοστά αποχής, είπε ότι οι ευθύνες δεν μπορεί να βαραίνουν τους πολίτες.Μετά από μάχη ψήφο με ψήφο, ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους είναι ο νέος δήμαρχος Στροβόλου, επικρατώντας της Στέλλας Μισιαούλη. Με νικητή τον Χαράλαμπο Πετρίδη, τελείωσε το «ντέρμπι» στον Δήμο Αγλαντζιάς, ο οποίος επικράτησε του πρώην δημάρχου Κώστα Κόρτα.Mε 23 ψήφους κέρδισε τη μάχη για την Αμμόχωστο ο Αλέξης Γαλανός, σε βάρος του Συμεών Ιωάννου, ανανεώνοντας τη θητεία του στη δημαρχία της πόλης.Στη Λάρνακα ο Ανδρέας Βύρας είναι ο νέος δήμαρχος, ενώ στην Πάφο ο Φαίδωνας Φαίδωνας ανανέωσε τη θητεία του ως δήμαρχος της πόλης.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.