Διαδρομές πολιτισμού – Οι προτάσεις της εβδομάδας

Διαδρομές πολιτισμού – Οι προτάσεις της εβδομάδας

Οι δικές μας επιλογές που δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τις επιλογές που επιβάλλει η κεντρική κατεύθυνση της εποχής. Μουσικά γεγονότα, εικαστικές συναντήσεις, πολιτιστικά events από όλη την Ελλάδα (γιατί για την εφημερίδα Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα): όπου θεωρούμε ότι καλό είναι να βρεθείτε και να συμμετάσχετε για να μοιραστείτε στη συνέχεια την εμπειρία σας με φίλους και γνωστούς.

90 χρόνια φράγμα

Ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες η έκθεση «H μεγάλη πρόκληση: 90 χρόνια φράγμα Μαραθώνα». Η ΕΥΔΑΠ με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την κατασκευή του σημαίνοντος τεχνικά έργου για την Ελλάδα του μεσοπολέμου εκθέτει για πρώτη φορά τεκμήρια του ιστορικού της αρχείου. Η έκθεση μελετά τις προκλήσεις που έκρυβε αυτό το μεγάλο έργο εξετάζοντας όχι μόνο τις ιστορικές και τεχνικές συνθήκες αλλά και τις οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές. Επιμέλεια: Ερατώ Κουτσουδάκη.

INFΟ

Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, έως 29/3

«Μάστερ και Μαργαρίτα»  

Η παράσταση «Μάστερ και Μαργαρίτα» της ομάδας Κι όμΩς Κινείται εμπνευσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ για δύο παραστάσεις στην Αθήνα. Μια σουρεαλιστική μυθοπλασία όπου ο Διάβολος, τιμωρός και κουρασμένος, με τη συνοδεία του, κάνει την εμφάνισή του για να γιατρέψει την έλλειψη πίστης, να ισορροπήσει εκ νέου το λογικό με το παράλογο και εντέλει να περιγελάσει την εμπιστοσύνη του ανθρώπινου είδους σε αυτό που αυθαίρετα νομοθετεί ως πραγματικότητα. 

INFΟ

9 & 10 Μαρτίου, ώρα 21.15, Θέατρο Ροές

Τα Ριζά στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Επόμενοι καλεσμένοι των ακουστικών συνεδριών του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών είναι το μουσικό σχήμα Τα Ριζά, μια δημιουργική συνάντηση των Θεμιστοκλή Καρποδίνη (φωνή), Κωστή Ζουλιάτη «aka Costinho» (πιάνο) και Πέτρου Λαμπρίδη (κοντραμπάσο), με την οποία επιχειρούν μια διαφορετική ανάγνωση της παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής με λιτή ενορχήστρωση και ακουστικό χαρακτήρα. Ελεύθερη είσοδος.

INFΟ

12/3, 20.00 στο καφέ του ινστιτούτου

Αφιέρωμα στον Μ. Αναγνωστάκη

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνει αφιέρωμα στον ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη με τίτλο «Ούτε κανένας με γνώριζε».

Συμμετέχουν: Ειρήνη Δόβα, σοπράνο, Αχιλλέας Φρέστας, βαρύτονος, Γεωργία Αναστάση, πιάνο, Ελευθέριος Καραγιάννης, κλαρινέτο-φλογέρα-σαξόφωνο-ενορχήστρωση. Αποσπάσματα από την ποίηση του Μ. Αναγνωστάκη διαβάζουν ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και η Μαρία Στρατσάνη, δρ Φιλοσοφίας.

INFΟ

9/3 στις 20.30

Θέατρο Κωφών στο Αβατον

H θεατρική ομάδα κωφών «Tρελά χρώματα» παρουσιάζει το έργο του Λευκάδιου Χερν «Ιστορίες φαντασμάτων από την Ιαπωνία». Στην παράσταση συμμετέχουν κωφοί και ομιλούντες ηθοποιοί που χρησιμοποιούν τη γλώσσα του σώματος και τη νοηματική γλώσσα, με ταυτόχρονη φωνητική ερμηνεία για να μας μεταφέρουν σε έναν κόσμο όπου το υπερφυσικό στοιχείο πρωταγωνιστεί σε παμπάλαιους μύθους της Απω Ανατολής.

INFΟ

Aπό τις 7/3, Θέατρο Aβατον

Για τον Μάνο Ελευθερίου

Αφιέρωμα στον ποιητή Μάνο Ελευθερίου με αφορμή τα 82 χρόνια από τη γέννησή του. Θα μιλήσουν: Σπ. Αραβανής (δημοσιογράφος), Μιχ. Κοπιδάκης (ομ. καθ. Κλασικής Φιλολογίας, ΕΚΠΑ), Κ. Φασουλάς (στιχουργός), Β. Χρόνης (ποιητής). Απαγγελίες: Β. Παλαιολόγος, Π. Τρικαλιώτη. Συμμετέχουν: Γ. Ανδρέου, Κ. Θωμαΐδης, Π. Καράκογλου, Κ. Λεγάκη, Γ. Μαθές, Γ. Νταλάρας, Μ. Πασχαλίδης, Η. Σαΐα, Λ. Χαλκιάς.

INFΟ

Ιανός, 13/3 στις 21.30

ΕΠΙΣΗΣ

Ο Δημήτρης Μυστακίδης και ο Christian Ronig στο Νυν και Αεί

στο Ηράκλειο Κρήτης (14/3, 22/30)

Ο Ορφέας Περίδης γιορτάζει τα 30 χρόνια παρουσίας του στο Block 33 στη Θεσσαλονίκη (14/3, 20.00)

Μπάμπης Παπαδόπουλος Τρίο: 13/3 Κόρινθος, Καφενείο Ο μπερντές, 14/3 Παγκράτι, Bar Παραρλάμα, 15/3 Χαλκίδα, Θέατρο Περι-Τεχνών

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter