Διακοπή εργασιών για ελέγχους στο γήπεδο της ΑΕΚ μετά τον θάνατο του εργάτη

Διακοπή εργασιών για ελέγχους στο γήπεδο της ΑΕΚ  μετά τον θάνατο του εργάτη

Το ατύχημα που σημειώθηκε στο εργοτάξιο του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας εργάτης στάθηκε η αιτία για την διακοπή των εργασιών στο γήπεδο προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι.

«Δόθηκε διακοπή εργασιών, επειδή πρόκειται για θανατηφόρο ατύχημα και σαφώς χρειάζονται και περαιτέρω έλεγχοι. Στους πρώτους ελέγχους δεν διαπιστώθηκαν σημαντικά προβλήματα ή παραλείψεις όσον αφορά την ασφάλεια του οικοδομικού έργου. Δεν έχει βρεθεί για παράδειγμα κάποιο σπάσιμο στην κουπαστή, κάτι που να υποχώρησε», τόνισε μεταξύ άλλων ο γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Παναγιώτης Κορφιάτης μετά το τραγικό περιστατικό χθες το πρωί στο υπό ανέγερση νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου ένας 60χρονος εργάτης σκοτώθηκε μετά την πτώση από τον πυλώνα του γηπέδου.

Οι εργασίες στην «Αγιά Σοφιά» σταμάτησαν προσωρινά, καθώς θα χρειαστεί να γίνουν κι άλλοι έλεγχοι για να διευκρινιστεί κάτω από ποιες συνθήκες και ποια ήταν η αιτία της πτώσης του άτυχου εργάτη. «Τον έλεγχο έκαναν και θα συνεχίσουν να κάνουν πολύ έμπειροι επιθεωρητές. Από τότε που ξεκίνησε το κατασκευαστικό κομμάτι του έργου, έχουν διενεργηθεί τρεις έλεγχοι, ο τελευταίος μαζί με το συνδικάτο τον οικοδόμων τον Νοέμβριο και δεν είχε βρεθεί κάτι προβληματικό. Προγραμματίζαμε και νέο έλεγχο αυτές τις μέρες, αφού σε έργα τέτοιας έκτασης, πρέπει να είναι όσο το δυνατό συχνότεροι» συμπλήρωσε ο κ. Κορφιάτης, τη στιγμή όμως, που το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας έχει ήδη καταγγείλει -με μακροσκελέστατη ανακοίνωση του- την εργοδότρια εταιρεία ως υπεύθυνη για τον θάνατο του εργάτη στο εργοτάξιο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter