Διακόπηκε η δίκη των δύο Αλβανών που εμπλέκονται στη δολοφονία του δικηγόρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Διακόπηκε η δίκη των δύο Αλβανών που εμπλέκονται στη δολοφονία του δικηγόρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Δικάζονται από το Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο της Αθήνας για υπόθεση απόπειρας δολοφονίας ενός άλλου δικηγόρου, του Γ. Αντωνόπουλου, τον Νοέμβριο του 2014.

Σε αυτή την υπόθεση κατηγορούνται ως οι φυσικοί αυτουργοί, ενώ ως ηθικός αυτουργός, αυτός δηλαδή που έδωσε την εντολή, φέρεται ο Άρης Φλώρος που εκτίει ποινή κάθειρξης για το σκάνδαλο της Energa.

Ο Αρ. Φλώρος πάντως δεν εμφανίστηκε σήμερα στο δικαστήριο και η έδρα ζήτησε την μεταγωγή του από το ψυχιατρείο Κορυδαλλού όπου κρατείται.

Μάλιστα με την έναρξη της δίκης ο συνήγορος του, Ηλίας Αναγνωστόπουλος είχε ζητήσει αναβολή της δίκης, υποστηρίζοντας ότι η κλήση του κατηγορουμένου δεν έγινε με νόμιμο τρόπο.

Το πρωί πάντως, κατά την προσαγωγή τους ένας από τους δύο Αλβανούς κατηγορούμενους σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν εμπλέκονται στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου απάντησε βρίζοντας, ενώ δεν παρέλειψε να στείλει ένα φιλί στις κάμερες.

Διακόπηκε για τις 6/12 η δίκη

Η δίκη διακόπηκε τελικά για τις 6 Δεκεμβρίου 2017 κι αφού το δικαστήριο απέρριψε αίτημα αναβολής που υπέβαλε η υπεράσπιση του Αριστείδη Φλώρου, λόγω μη έγκυρης κλήτευσής του.

Την απόρριψη του αιτήματος είχε εισηγηθεί και η εισαγγελέας της έδρας, με το σκεπτικό ότι δεν υπάρχει έγγραφο του κατηγορουμένου στη δικογραφία που να γνωστοποιεί την νέα κατοικία του «που είναι οι φυλακές Κορυδαλλού».

Νωρίτερα το δικαστήριο -με την σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως- διέταξε την μεταγωγή του Αριστείδη Φλώρου στο ακροατήριο, από το Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού όπου κρατείται.

Ο Άρης Φλώρος όμως με επιστολή του προς το Δικαστήριο ενημέρωσε ότι δεν επιθυμεί να μεταχθεί ενώπιον του .

«Δεν έχω λάβει κλήση να παραστώ, λόγω της ιατρικής μου κατάστασης δεν μπορώ να παραστώ στο δικαστήριο σας» ανέφερε ο Αριστείδης Φλώρος.

Ακόμα το δικαστήριο, προχώρησε στον αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρων υπεράσπισης των Αλβανών, οι οποίοι δεν εκπροσωπούνταν από συνηγόρους. 

Η ΔΙΚΗ

Στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου της Αθήνας οι δύο βαρυποινίτες Αλβανοί που κατηγορούνται ότι βρίσκονταν πίσω από τη δολοφονία του δικηγόρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Προσήχθησαν από τον Κορυδαλλό όπου κρατούνται και δικάζονται από το ΜΟΔ για άλλη υπόθεση με αφορμή την οποία φέρεται να ζητούσαν χρήματα προκειμένου να ανακαλέσουν τις επιβαρυντικές καταθέσεις τους σε βάρος του Άρη Φλώρου , o οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης για το σκάνδαλο της Energa.

Πρόκειται για τον Arber Bako και τον Olti Dulce, οι οποίοι μαζί με τον Klodian Lekocaj κατηγορούνται ως ηθικοί αυτουργοί της εν ψυχρώ δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Στη σημερινή υπόθεση οι δύο πρώτοι είναι κατηγορούμενοι για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος άλλου δικηγόρου, του Γ. Αντωνόπουλου, ενώ ο τρίτος είναι μάρτυρας κατηγορητηρίου.

Στον Άρη Φλώρο αποδίδεται η ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας, καθώς οι δύο οι αλβανοί, που έχουν ομολογήσει την πράξη τους, υποστηρίζουν ότι αυτός τους είχε αναθέσει τη δολοφονία του δικηγόρου με τον οποίο ήταν αντίδικοι στην υπόθεση της Energa (ο Γ.Αντωνόπουλος εκπροσωπούσε το Δημόσιο).

Μετά τη δολοφονία οι δύο δράστες, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν, θα έπαιρναν αμοιβή 100.000 ευρώ.

Επειδή όμως, όπως λένε οι ίδιοι, δεν κατάφεραν να φέρουν σε πέρας το… έργο τους και ο δικηγόρος επέζησε παρά τον σοβαρό τραυματισμό του, ο Άρης Φλώρος δεν τους πλήρωσε… με αποτέλεσμα όταν συνελήφθησαν να τον … καρφώσουν.

Η δίκη είχε προσδιοριστεί για σήμερα μετά από αναβολή και σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, στο ενδιάμεσο διάστημα οι δύο αλβανοί κατηγορούμενοι και ο τρίτος κρατούμενος που φέρεται ως συνεργός τους ζητούσαν ένα πολύ μεγάλο χρηματικό από τον Άρη Φλώρο, για να τον απαλλάξουν από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας…

Σ΄ αυτή τους την προσπάθεια φέρεται να σκόνταψαν πάνω στην αντίσταση του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, εκ των συνηγόρων του Άρη Φλώρου, στον οποίο έστειλαν άλλους συμπατριώτες τους για να τον εκφοβίσουν, και τελικά έγινε το κακό.

Όπως έχει υποστηρίξει ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, που έχει ομολογήσει και είναι ήδη προφυλακισμένος , πρόθεση του δεν ήταν η δολοφονία του δικηγόρου , τον οποίο ήθελαν μόνο να απειλήσουν ώστε να τρομάξει και να συναινέσει στις απαιτήσεις των ηθικών αυτουργών…

Απ΄ την πλευρά τους οι τελευταίοι αρνούνται ότι έχουν σχέση με την ανθρωποκτονία από πρόθεση του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και υποστηρίζουν ότι όλα όσα έχουν πει για τον Άρη Φλώρο είναι η αλήθεια την οποία και θα επαναλάβουν στο δικαστήριο.

Σε επικοινωνία τους μάλιστα με το Documento, υποστήριξαν ότι θα επιμείνουν ότι ο Άρης Φλώρος της Energa τους είχε υποσχεθεί εκατό χιλιάρικα για το “συμβόλαιο”.

“Από τύχη του γλύτωσε ο άνθρωπος, γιατί εμείς πήγαμε να τον σκοτώσουμε”.. . Αλλά περιμέναμε , περιμέναμε και λεφτά δεν πήραμε… Τότε γιατί πήγαμε να τον φάμε τον άνθρωπο, μήπως είχαμε προσωπικά μαζί του; Ο Φλώρος δεν μας πλήρωσε γι αυτό τον δώσαμε” , μας είπε ο Arber Bako με μια κυνικότητα που σου προκαλεί ανατριχίλα .

Ισχυρίζονται ακόμα ότι δεν επιχείρησαν να κάνουν καμία συμφωνία για να πάρουν πίσω τις καταθέσεις τους και ότι δεν γνωρίζουν τι έγινε με τον Μιχ. Ζαφειρόπουλο, δικηγόρο του Φλώρου.

“Οχι ότι με νοιάζει , εγώ δύο ισόβια έχω, άντε να μου βάλουν κι άλλη μια ” λέει ο Bako , αντίθετα λένε ότι “ο Φλώρος είναι αυτός που έβαλε να μας σκοτώσουν μέσα στη φυλακή , έδινε 75 χιλιάρικα το κεφάλι”….

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΦΛΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ο Άρης Φλώρος όταν είχε κληθεί σε απολογία ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας δολοφονίας του Γ. Αντωνόπουλου, είχε δηλώσει ότι είναι αθώος.

Υποστήριξε ότι οι ισχυρισμοί των δύο Αλβανών είναι δημιουργήματα της φαντασίας τους και αποτείνουν στο να τον ενοχοποιήσουν άδικα. Είπε ακόμα ότι οι ισχυρισμοί του ίδιου του θύματος περί ύπαρξης κινήτρων στο πρόσωπό του απέχουν πολύ από την αλήθεια και άφησε σαφείς αιχμές για επισκέψεις του κ. Αντωνόπουλου στις φυλακές των Χανίων, όπου κρατούνταν ο Arber Bako κατά το διάστημα από 22 Ιανουαρίου 2016 έως 15 Φεβρουαρίου 2016, με προφανή σκοπό να τον πείσει να ομολογήσει τη συμμετοχή του στη δολοφονική επίθεση και να εμπλέξει και τον ίδιο ως ηθικό αυτουργό. Έπειτα από αίτημά του εξετάστηκε αρχιφύλακας των φυλακών Χανίων, ο οποίος υποστήριξε ότι πράγματι ο κ. Αντωνόπουλος είχε πάει στη φυλακή, όπου όμως συνάντησε έναν άλλον κρατούμενο, που δεν ήταν άλλος από τον Klodian Lekocaj .

O τελευταίος εξετάστηκε επίσης και είπε ότι ο ίδιος είχε καλέσει τον δικηγόρο γιατί ήξερε στοιχεία για την υπόθεσή του και ότι είχε μιλήσει στις φυλακές με τον Arber Bako, ο οποίος του είχε πει ότι «τη δουλειά τούς είχε βάλει να την κάνουν κάποιος με το όνομα Αρης, χωρίς να ξέρει άλλα στοιχεία του».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter