Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Με κυνικές παραδοχές οι δράστες επιβεβαιώνουν το Documento

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Με κυνικές  παραδοχές οι δράστες επιβεβαιώνουν  το Documento

Οι φερόμενοι ως δολοφόνοι του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μιλάνε στο Documento και επιβεβαιώνουν το δημοσίευμα που συνέδεε την υπόθεση με αυτήν της Energa

Κατηγορούνται ότι βρίσκονται πίσω από τη στυγερή δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Σε βάρος τους υπάρχει ήδη η ομολογία του 32άχρονου που έριξε τη φονική σφαίρα στον άτυχο δικηγόρο, μέσα στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και άλλα στοιχεία που σύμφωνα με την αστυνομία δένουν την υπόθεση. Είναι και οι δύο παλιοί τρόφιμοι των φυλακών Κορυδαλλού όπου σήμερα κρατούνται στην Ε΄ πτέρυγα. Πρόκειται για τους Arber Bako και Klodian Lekocaj, σκληρούς ποινικούς, οι οποίοι μαζί με τον τρίτο της παρέας, τον Olti Dulce, κατηγορούνται για ηθική αυτουργία στη δολοφονία που πάγωσε το πανελλήνιο.

Το γεγονός μάλιστα ότι οι έρευνες της Ασφάλειας είχαν στραφεί προς αυτήν την κατεύθυνση, με αφορμή την επικείμενη δίκη τους με συγκατηγορούμενο τον Αρη Φλώρο της Energa, τον οποίο υπερασπιζόταν ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος, ήταν κάτι που είχε αποκαλύψει το Documento δύο μόλις εικοσιτετράωρα μετά τη δολοφονία του.

Οπως είχαμε γράψει, η πιθανότερη εκδοχή που διερευνούσε η αστυνομία ήταν ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος να είχε πέσει θύμα εκτελεστών, μισθωμένων από τους Αλβανούς κρατούμενους που είχαν καταγγείλει τον Α. Φλώρο ως ηθικό αυτουργό της παλαιότερης απόπειρας σε βάρος άλλου δικηγόρου, του Γιώργου Αντωνόπουλου, και τώρα ζητούσαν χρήματα για να πάρουν πίσω τις καταθέσεις τους.

Οι ίδιοι αρνούνται ότι έχουν σχέση με τη δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου και σε επικοινωνία τους με το Documento επιμένουν ότι τη Δευτέρα στη δίκη για την παλιά απόπειρα θα ισχυριστούν ότι ο Α. Φλώρος της Energa τους είχε υποσχεθεί εκατό χιλιάρικα για το «συμβόλαιο».

«Από τύχη γλίτωσε ο άνθρωπος, γιατί εμείς (με τον O. Dulce) πήγαμε να τον σκοτώσουμε». Αλλά περιμέναμε, περιμέναμε και λεφτά δεν πήραμε… Τότε γιατί πήγαμε να τον φάμε τον άνθρωπο, μήπως είχαμε προσωπικά μαζί του; Ο Φλώρος δεν μας πλήρωσε γι’ αυτό τον δώσαμε» λέει ο A. Bako με μια κυνικότητα που προκαλεί ανατριχίλα.

Ισχυρίζονται ακόμη ότι δεν επιχείρησαν να κάνουν καμία συμφωνία για να πάρουν πίσω τις καταθέσεις τους και ότι δεν γνωρίζουν τι έγινε με τον Μιχ. Ζαφειρόπουλο, δικηγόρο του Φλώρου.

«Οχι ότι με νοιάζει, εγώ δύο ισόβια έχω, άντε να μου βάλουν κι άλλη μια» λέει ο Bako, αντίθετα επιμένουν και οι δύο ότι «ο Φλώρος έβαλε να μας σκοτώσουν, έδινε 75 χιλιάρικα το κεφάλι»…

Ακολουθούν οι συνομιλίες με τους δύο κρατούμενους:

Arber Bako: Τον Φλώρο τον δώσαμε γιατί δεν μας πλήρωσε

Εχεις πει ότι είχες μιλήσει με έναν άνθρωπο που τον έλεγαν Αρη, ότι είχατε συναντηθεί κάπου στην Κηφισιά με τους σωματοφύλακές του και σου έδωσε την παραγγελία για τη δολοφονία Αντωνόπουλου.

Ακριβώς.

Είναι λίγο περίεργα όλα αυτά που λες ότι ήρθε οι ίδιος με ακάλυπτο το πρόσωπό του. Δεν φοβόταν μήπως τον αναγνωρίσετε;

Τι πρόβλημα είχε; Παράνομος αυτός παράνομοι κι εμείς. Δεν τήρησε τα λόγια του, δεν έδωσε τα λεφτά και έγινε αυτό που έγινε. Τον δώσαμε.

Σας είχε ζητήσει να σκοτώσετε τον άνθρωπο, όχι να τον τραυματίσετε;

Να τον σκοτώσουμε.

Από λάθος αυτή η ιστορία δεν τελείωσε;

Από την τύχη του, ξέρω εγώ, πώς να το πω τώρα;

Ολα αυτά που λέγονται ότι εσείς είχατε πλησιάσει δικηγόρους για να πάρετε πίσω τις καταθέσεις για τον Φλώρο;

Είναι ψέματα.

Τον δικηγόρο του Φλώρου τον ξέρατε ποιος είναι;

Οχι όχι. Τον είδα από την τηλεόραση όταν τον είχαν σκοτώσει, δεν ήξερα ποιος είναι. Ηταν στην έδρα που είχαν πάρει την αναβολή αλλά δεν τον ήξερα. Ο Φλώρος είναι που έκανε κίνηση.

Τι έκανε δηλαδή;

Εχει βάλει δύο φορές να με σκοτώσουν στη φυλακή.

Με τι τρόπο;

Εχει δώσει πολλά λεφτά για να με σκοτώσουν και πριν από είκοσι μέρες έστειλε να μας δηλητηριάσουν. Το είπε ξεκάθαρα αυτός που έστειλε, αλλά πρόλαβε κι έφυγε…

Κρατούμενος είναι σε άλλη πτέρυγα;

Οχι είναι στο ψυχιατρείο μαζί με τον Φλώρο.

Πόσα λεφτά του έδωσε, σας είπε;

Αυτός έδινε 75 χιλιάρικα σε οποιονδήποτε μας έδινε αυτό στο φαγητό.

Εχει ακουστεί δηλαδή αυτό;

Το ξέρει όλη η Ε΄. Μας το έπαιζε και φίλος αλλά δεν το πήραμε είδηση από την αρχή γιατί θα τον έκανα κομμάτια και θα τα έστελνα στην οικογένειά του σε σακούλες. Είναι 400 άτομα που το ξέρουν αυτό.

Με τη δολοφονία του Ζαφειρόπουλου, τώρα, πώς έγινε;

Εμείς το ακούσαμε στις τηλεοράσεις. Μας πήγανε τη Δευτέρα στη ΓΑΔΑ και τους τρεις και μας ρωτήσανε. Μια φορά μας είπαν ότι ο άνθρωπος λέει μόνο για τον Olti, τώρα μας λένε ότι λέει και για τους τρεις μας.

Εσείς τον ξέρετε αυτόν που έχουν συλλάβει;

Τον είχα γνωρίσει εδώ, δεν ήξερα ότι είχε βγει.

Δεν είχατε επικοινωνήσει τον τελευταίο καιρό;

Μα ποτέ δεν είχαμε επικοινωνία.

Ο δράστης όμως ομολόγησε.

Μισό λεπτό, ο δράστης δεν ξέρει ούτε ελληνικά ούτε να διαβάζει και να γράφει. Πώς μπορεί να δώσει απολογία. Πηγαίνετε εκεί και αν ξέρει εγώ θα πάρω αυτό τον φόνο και ακόμη 100. Δεν με νοιάζει. Εχω δύο ισόβια, εάν πάρω και αυτό δεν με νοιάζει. Εγώ φωνάζω γιατί θέλω να βγει η αλήθεια.

Γιατί όμως να το ρίξουν σε εσάς;

Γιατί δεν μπορούν να βρουν τους πραγματικούς ή τους έχει πληρώσει ο λεγάμενος και κάνουν όλοι τον Κινέζο και τα ρίχνουν σε μένα. Οχι ότι με νοιάζει, απλώς θέλω να βγει η αλήθεια. Και πιο πολύ θέλω να πάει κάποιος γιατρός να δει το παιδί γιατί το έχουν ξυλοκοπήσει.

Εσύ πού το ξέρεις;

Εχουμε και μείς τις πληροφορίες μας. Στείλαμε και δικηγόρους και τους έδιωξαν με τις κλοτσιές. Δεν είμαστε εμείς πίσω από αυτή την ιστορία, δεν θα με ενοχλούσε ένα ισόβιο ακόμη. Εγώ είμαι Κορυδαλλό ήδη, αυτοί τι ψάχνουν; Μας ρωτήσανε εάν ξέρω αυτό το νούμερο. Δεν μπορώ να ξέρω πού έπαιρνε τηλέφωνα.

Εχει μιλήσει μήπως με άλλους εκεί κρατούμενους γι’ αυτή την ιστορία του Φλώρου;

Οχι ποτέ. Δεν έχει στείλει ποτέ κανέναν δικηγόρο. Το μόνο που έχει κάνει είναι ότι έχει δώσει εντολή να μας σκοτώσουν.

Οταν όμως σας έψαχναν για τη δολοφονία του Αντωνόπουλου, εσείς δεν είχατε πει κάτι. Μετά ξαφνικά τον αναγνωρίσατε;

Βέβαια, δεν είπα τίποτε. Γιατί νόμιζα ότι θα με πλήρωνε ο άνθρωπος. Περίμενα, περίμενα, πέρασαν τόσα χρόνια και δεν έκανε καμιά κίνηση. Γι’ αυτό τον έδωσα, γιατί πήγαμε να σκοτώσουμε τον άνθρωπο. Είχαμε προσωπικά μαζί του;

Ψάχνουν και κάποιον άλλον, δεν έχεις ακούσει τίποτε;

Οχι, εμένα μου έδειξαν κάτι φωτογραφίες, αλλά ήξερα μόνο τον έναν. Γιατί ουρλιάζουμε; Θέλουμε να βγει η αλήθεια.

Klodian Lekocaj: Εδινε να μας φάνε για 75 χιλιάρικα τον καθένα

Στη δικογραφία για την απόπειρα σε βάρος του Αντωνόπουλου φαίνεται ότι είχες κάνει μια συνάντηση στη φυλακή μαζί του και του είχες δώσει κάποια στοιχεία.

Οχι, δεν είχε γίνει έτσι. Στο κατηγορητήριο που είχαμε για την υπόθεση της Αθήνας βλέπω ότι έχουμε πάρει μέρος σε μια ανθρωποκτονία που λέγεται Αντωνόπουλος Γεώργιος. Τον παίρνω τηλέφωνο και του λέω, κύριε τάδε, βλέπω εδώ το όνομά σας, δεν έχω ιδέα, τι συμβαίνει. Δεν έρχεστε από κοντά να μου πείτε;

Και τι έγινε μετά;

Μετά ήρθε εκεί ο άνθρωπος τρομαγμένος και μου λέει έχει γίνει αυτό και αυτό. Εγώ του λέω πού εμπλέκομαι, γιατί είμαι κατηγορούμενος; Μου λέει εγώ δεν ξέρω, η αστυνομία. Εμένα μου έχει γίνει αυτό και αυτό και έτρεμε ολόκληρος. Μπαίνω μέσα και του λέω του Bako, ο άνθρωπος έχει τρομοκρατηθεί, ξέρει ότι είσαι εσύ, άμα είναι μην τον κυνηγάτε, δεν ξέρει τι να κάνει, φοβάται. Ο Bako μου τα γύρναγε. Και την ίδια στιγμή σε λίγες μέρες πιάνεται ο Olti στη Βουλγαρία στα σύνορα. Εγώ φεύγω, πάω Κορυδαλλό και από τότε δεν είχα επαφή ούτε με τον Bako ούτε με τον Olti. Και ξαφνικά ο Olti αναγνωρίζει τον Φλώρο και μετά και ο Bako. Mετά ο Φλώρος φέρνει ένα χαρτί στον ανακριτή ότι εγώ ήμουν στα Χανιά, ότι εγώ με τον Bako δείραμε τον Olti. Να του πάρουμε τα λεφτά… και τι δεν είπανε.

Λένε ότι ήτανε δικιά σου ιδέα με τον Φλώρο να πείτε ότι ήτανε αυτός πίσω από την απόπειρα του Αντωνόπουλου για να του πάρετε λεφτά.

Εγώ δεν είχα καμιά δουλειά με τον Φλώρο, δεν τον ήξερα καν.

Μήπως τον είχατε δει σε τηλεοράσεις γιατί ήταν γνωστός. Είδατε ότι είχε λεφτά.

Οχι, ποτέ.

Αυτόν που έπιασαν για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου τον ξέρεις;

Οπως είδα τη φωτογραφία εδώ στον Κορυδαλλό νομίζω ότι τον έχω δει, δεν είμαι σίγουρος.

Η αστυνομία έχει παρακολουθήσει κάποια τηλέφωνα και λένε ότι έχουνε μια συνομιλία για την υπόθεση του Ζαφειρόπουλου που τους λέτε στα τηλέφωνα γιατί τον σκοτώσατε, ενώ έπρεπε απλώς να τον χτυπήσουν στα πόδια για εκφοβισμό.

Πλάκα μου κάνετε. Μήπως τα έχουνε φτιάξει ωραία και όμορφα;

Ο Bako λέει ότι κάποιος πήγε να τον δηλητηριάσει.

Ναι.

Αυτός γιατί είναι κρατούμενος μέσα, ξέρεις;

Για εμπρησμό και για κάτι κλοπές.

Αυτό το έχετε καταγγείλει εσείς;

Δεν θα ’θελα να το πω γιατί θα πουν ότι είμαι ρουφιάνος, αλλά πρέπει να το πω γιατί αυτό το άτομο το ’χουν στο ψυχιατρείο και είχε πει σε κάποιους Κούρδους ότι έφυγε γι’ αυτήν τη δουλειά. Τότε χτύπησε λάθος πόρτες και του είπαν: «Κοίτα να δεις, τα μαζεύεις γιατί εμείς θα τα πούμε στον Klodian και στον Bako και θα βγεις κομμάτια από εδώ». Ετσι και έγινε. Μέσα σε μια ώρα πέρασε στο ψυχιατρείο ο κύριος;

Πήρε 75.000 για κάθε κεφάλι. Για μένα, τον Bako και τον Olti. Γιατί εγώ είμαι μάρτυρας στη δίκη. Πάει να κάνει ένα παιχνίδι ο Φλώρος και βάζει και μένα.

Η αστυνομία έχει συνομιλία του Olti με αυτόν που σκότωσε τον Ζαφειρόπουλο.

Ναι, έτσι λένε. Και τους λέω εγώ τότε εμείς πού μπαίνουμε; Λένε από κοινού όλοι μαζί. Τότε τους λέω μας πάτε πακέτο.

Με τον Olti είστε στον ίδιο θάλαμο;

Ναι.

Και τις σας λέει;

Ο Olti λέει δεν ξέρω τίποτε. Λέω εγώ τώρα στους αστυνομικούς. Αφού μας πάτε όλους μαζί για εμάς τι έχετε; Πήγανε, τον πίεζαν τον άλλον και έγραψαν τα τρία ονόματα.

Οταν λες ότι σας πήραν τηλέφωνο τι εννοείς; Δεν κατάλαβα.

Η αστυνομία είχε δώσει το όνομα του Olti. Ξαφνικά παίρνουν τους δημοσιογράφους και λένε για την επιτυχία της αστυνομίας. Για ποιον λόγο είναι επιτυχία και το κρύβουνε;

Εσείς πήρατε τους δημοσιογράφους και το είπατε;

Εμείς, μέσα από τα κρατητήρια. Μας το είπαν οι μπάτσοι οι ίδιοι. Και μετά είπανε ότι πιάσανε τον τάδε στην Πάτρα. Δεν αφήναν ούτε επισκεπτήρια ούτε δικηγόρους. Να πούνε την αλήθεια πώς έγινε. Ο Φλώρος τα κάνει όλα αυτά για να τα πάρουμε πίσω. Δεν θα τα πάρουμε πίσω και έχει πει ότι μας έχει μία τρίχα από… Ο Φλώρος είναι στο ψυχιατρείο, έχει αρρώστια με τα λεφτά, αυτήν την αρρώστια έχει ο κύριος Φλώρος. Τους πάνε εκεί για προστασία. Ο κ. Φλώρος εκεί έχει το δωμάτιό του, έχει τζακούζι, πρέπει να κάνει μπάνιο στο τζακούζι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter