Διάκριση της Skoda στο WRC 2 Pro

Διάκριση της Skoda στο WRC 2 Pro

Η αγωνιστική ομάδα της Skoda είδε δύο αυτοκίνητά της να κατακτούν τις δύο πρώτες θέσεις του βάθρου στην Κορσική, στην κατηγορία WRC 2 Pro.

Το ράλι Κορσικής (τέταρτος φετινός αγώνας) διεξήχθη πριν από μερικές ημέρες. Ένα ράλι το οποίο χαρακτηρίζεται από τη διαφορά ποιότητας στο οδόστρωμα σε μερικές περιπτώσεις, κάτι το οποίο συνεπάγεται πως η εμπειρία είναι πολλές φορές εκείνη που διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.

Η εμπειρία λοιπόν στοίχισε τη νίκη στον Κάλε Ροβάνπερα. Με την ιδιωτικής συμμετοχής Skoda Fabia R5, είχε ηγηθεί της κούρσας, αλλά στη μεγαλύτερη σε μήκος 47 χιλιομέτρων ΕΔ, πάτησε χώματα που είχαν μεταφερθεί από προηγούμενα αυτοκίνητα, με συνέπεια να βγει εκτός πορείς και να προσκρούσει σε βράχο.

Οι μηχανικοί έλεγξαν το αυτοκίνητο στο Service Park και από τη στιγμή που είχε χτυπηθεί και ο κλωβός ασφαλείας, προτιμήθηκε για ευνόητους λόγους η απόσυρσή του από το ράλι, κάτι το οποίο του στοίχισε μια σχεδόν βέβαιη νίκη.

Όμως, η Skoda κατάφερε με τη Fabia R5 να κάνει το 1-2 στην κατηγορία WRC 2 Pro, χάρη σε δύο πληρώματα ιδιωτικών ομάδων. Οι Ιταλοί Φάμπιο Αντόλφι/Σιμόνε Σκάτολιν ήταν ταχείς σε όλο το ράλι, αλλά παρόλα αυτά, συνάντησαν σθεναρή αντίσταση από τους πρωταθλητές ράλι Ευρώπης U28 Νικολάι Γκριαζίν/Γιάροσλαβ Φεντόροφ. Μάλιστα, οι τελευταίοι (Ρώσοι) πήραν προσωρινά το προβάδισμα στην κατηγορία, αλλά οι Αντόλφι/ Σκάτολιν αντεπιτέθηκαν και μπόρεσαν να φτάσουν στην πρώτη τους νίκη σε αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ο επόμενος αγώνας διεξάγεται στην Αργεντινή το διάστημα 25-28 Απριλίου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter