Διάλυση ΕΣΥ: Στον «Αγιο Σάββα» διώχνουν έμπειρο προσωπικό για χάρη εργολάβων

Διάλυση ΕΣΥ: Στον «Αγιο Σάββα» διώχνουν έμπειρο προσωπικό για χάρη εργολάβων
ΓΕΝΙΚΟ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ" (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Με συγκεντρώση την Τετάρτη και επαναλαμβανόμενες απεργίες απαντούν οι 56 καθαρίστριες που απολύονται ξαφνικά από το Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» ενώ την ερχόμενη Τρίτη θα απεργήσει όλο το προσωπικό. Την 1η Φεβρουαρίου υπάρχει πανελλαδική στάση εργασίας που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ για παραμονή στην εργασία 6.000 συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε επίσης: ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας την 1η Φεβρουαρίου για να μείνουν στα νοσοκομεία 6.000 συμβασιούχοι

Αναβρασμός επικρατεί στα Δημόσια Νοσοκομεία καθώς η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να διαλύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας προς όφελος των ιδιωτών παρόχων υγείας. Οι 56 εργαζόμενες στην καθαριότητα στον «Αγιο Σάββα» χάνουν τη δουλειά τους και στο νοσοκομείο μπαίνει εργολαβική εταιρεία με ανεκπαίδευτους και προσωρινούς εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο τονίζουν ότι η εκπαίδευση και η εμπειρία είναι απαραίτητη καθώς καραδοκούν κίνδυνοι ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων ενώ το προσωπικό των εργολάβων αλλάζει σχεδόν κάθε μήνα πριν μάθει τους χώρους, χωρίς να καλύπτονται οι βάρδιες, με τρομοκρατία, απολύσεις και με περικοπές σε μεροκάματα.

Στην υποβάθμιση της δημόσιας υγείας προσθέτουν και τον εργασιακό Μεσαίωνα. Μία ανάρτηση για το θέμα έκανε ο γενικός γραμματέας Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), νευροχειρούργος Πάνος Παπανικολάου:

Διαβάστε επίσης: Διάλυση του ΕΣΥ: Ο Γεωργιάδης στήνει ιδιωτικές κλινικές

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter