Διαματάρης: Τα ψέματα για το ασυμβίβαστο και οι αποκαλύψεις του Documento

Διαματάρης: Τα ψέματα για το ασυμβίβαστο και οι αποκαλύψεις του Documento

Για μια ακόμη φορά το Documento επιβεβαιώνεται. Ο τέως υφυπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Διαματάρης παραδέχτηκε on camera ότι παραιτήθηκε και για τις αποκαλύψεις μας για το ασυμβίβαστο το οποίο καταπατούσε προκλητικά από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του. Θέση για την οποία, όπως μας ενημέρωσε, έκανε και οικονομική θυσία!

Ο κ. Διαματάρης στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε δεκαπέντε ημέρες μετά την παραίτησή του, δεν δίστασε να ξαναπεί ψέματα. Δήλωσε ότι ενημερώθηκε για το θέμα του ασυμβίβαστου μόλις προσγειώθηκε στην Αυστραλία για το προγραμματισμένο του ταξίδι ως υφυπουργός Εξωτερικών. Δηλαδή στις αρχές Δεκεμβρίου.

Πρόκειται αποδεδειγμένα όμως για ψέμα. Και μάλιστα εν γνώσει του κ. Διαματάρη.

Ο τέως υφυπουργός γνώριζε τουλάχιστον από τα τέλη Οκτωβρίου για το ασυμβίβαστο, διότι το Documento του είχε αποστείλει σχετικό ερώτημα προκειμένου να συμπεριλάβει την απάντησή του στο ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στις 27 Οκτωβρίου. 

Τότε, ο κ. Διαματάρης μέσω του γραφείου Τύπου, μας ενημέρωσε ότι δεν προτίθεται να απαντήσει στα ερωτήματα που του θέσαμε. Για να μας το δηλώσει αυτό, υποθέτουμε ότι θα έριξε τουλάχιστον μια ματιά στις ερωτήσεις. Αν δεν το έκανε στα τέλη του Οκτωβρίου τότε σίγουρα θα διάβασε τα ερωτήματα που του θέσαμε στα τέλη Νοεμβρίου.

Το σημαντικότερο ίσως είναι ότι μετά τις αποκαλύψεις για το ανύπαρκτο μεταπτυχιακό, ο κ. Διαματάρης είχε πει πως παρακολούθησε τα μαθήματα αλλά οικονομικοί λόγοι δεν του επέτρεψαν να πάρει το μεταπτυχιακό. Είπε συγκεκριμένα στην επίσημη ανακοίνωσή του: «Προς αποκατάσταση της αλήθειας, διευκρινίζω ότι στο βιογραφικό μου σημείωμα αναφέρω ότι σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α.) στο Πανεπιστήμιο Columbia, καθώς πράγματι παρακολούθησα αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, αλλά δυστυχώς λόγοι οικονομικοί δεν μου επέτρεψαν να αποκτήσω το σχετικό τίτλο σπουδών». 

Ξαφνικά όμως, εμφανίζεται εκ νέου, να υποστηρίζει πως έχει πραγματικά μεταπτυχιακό προσκομίζοντας και ένα έγγραφο σελίδας Α4. Πότε έλεγε ψέματα και πότε αλήθεια;

Το ιστορικό με τις επιχειρήσεις που δεν δήλωνε

Στις 24 Νοεμβρίου το Documento αποκάλυψε ότι παρέμενε CEO και σε δεύτερη αμερικανική εταιρεία, καταπατώντας το Σύνταγμα αλλά και τον περιβόητο νόμο για το «επιτελικό κράτος» της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Τότε, είχαμε απευθυνθεί για απαντήσεις ξανά στο πρόσωπο του υφυπουργού αλλά και για πρώτη φορά σ’ αυτό του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια. Και οι δυο έλαβαν γνώση των ερωτημάτων μας. Πάλι όμως ο κ. Διαματάρης μας ενημέρωσε – δια μέσου του γραφείο Τύπου φυσικά – ότι δεν… προτίθεται να μας απαντήσει.

Σήμερα, μήνες μετά τις αποκαλύψεις μας, αντί να ζητήσει συγγνώμη που καταπατούσε απροκάλυπτα Σύνταγμα και νόμους, επικαλέστηκε αφέλεια, αμέλεια και απροσεξία διότι στην Αμερική είναι… φυσιολογικό. Μας είπε επίσης ότι αηδίασε από τα δημοσιεύματα.

Ας ξαναγράψουμε αυτό που γράφαμε εξ’αρχής. Άγνοια νόμου δεν νοείται για έναν πολίτη, πόσο μάλλον για έναν ολόκληρο υφυπουργό.

Εν τω μεταξύ, στην ίδια εκπομπή, ο εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη έβγαλε σαν μάγος έναν λαγό από το καπέλο του. Παρουσίασε έγγραφο από το Columbia σύμφωνα με το οποίο έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές και θα λάβει το πτυχίο του.

Άραγε τόσο καιρό που τον «κατηγορούσαν», όπως λέει, γιατί δεν έβγαινε να κάνει δηλώσεις και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους; Επίσης γιατί προτίμησε την (ένοχη) σιωπή στις δικές μας ερωτήσεις για το ασυμβίβαστο; Γιατί δεν έκανε τουλάχιστον ενέργειες στο παρασκήνιο ώστε να παραιτηθεί από CEΟ και στις δυο εταιρείες;

Αφού ο κ. Διαματάρης μας ενημέρωσε ότι ξεκίνησε στην Αμερική πλένοντας πιάτα, κατέληξε στο ότι δεν είναι ανεπάγγελτος και από οικονομικής μεριάς έκανε και κάποια θυσία (!) όταν αποδέχτηκε την πρόταση του αγαπητού του φίλου, Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβει υφυπουργός Εξωτερικών.

https://www.youtube.com/watch?v=o5P-Cwdtho0

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter