Διανυκτερεύουν στο φαράγγι Σαμαριάς για να φτιάξουν ζημιές από την κακοκαιρία

Διανυκτερεύουν στο φαράγγι Σαμαριάς για να φτιάξουν ζημιές από την κακοκαιρία

Δασικοί υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης επιχειρούν εντός του φαραγγιού της Σαμαριάς.

Από χθες, Δευτέρα, βρίσκονται εντός του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς τρεις δασικοί υπάλληλοι της Δ/νσης Δασών Χανίων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης για την εκτίμηση και αξιολόγηση της κατάστασης που επικρατεί σήμερα στο φαράγγι της Σαμαριάς, ως αποτέλεσμα των πρόσφατων πλημμυρικών φαινομένων στη δυτική Κρήτη, θέμα άλλωστε που είχε αναδείξει και το neakriti.gr.

Δείτε επίσης: Φαράγγι Σαμαριάς: Γιατί μπορεί να μείνει κλειστό φέτος;

Η ομάδα των δασικών που επιχειρούν εντός του Δρυμού είναι η κ. Ελένη Πατεράκη, Δασοπόνος, υπεύθυνη του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς της Δ/νσης Δασών Χανίων και οι Δασοφύλακες κ. Γεώργιος Σωμάκης και κ. Μάρκος Νενεδάκης. Χθες, η ομάδα προσέγγισε τη βόρεια είσοδο της Σαμαριάς στο Ξυλόσκαλο, διαμέσω των Λάκκων στον Ομαλό, διανύοντας πεζοί μεγάλη απόσταση, λόγω του χιονιού που κατά θέσεις υπερβαίνει το μισό μέτρο σε ύψος. Στη συνέχεια μπήκαν στο Δρυμό και κατόρθωσαν να φτάσουν στον οικισμό της Σαμαριάς όπου και διανυκτέρευσαν.

Σήμερα, Τρίτη 5/3, εκτελούν εργασίες πλησίον του οικισμού, θα διανυκτερεύσουν για δεύτερη μέρα εντός και αύριο, Τετάρτη 6/3, θα επιχειρήσουν να καλύψουν το υπόλοιπο της διαδρομής στο φαράγγι και μέχρι τη νότια είσοδο, στον οικισμό της Αγίας Ρουμέλης.

Η εκτίμηση της κατάστασης μέχρι τώρα και τουλάχιστον για το τμήμα του Εθνικού Δρυμού από το Ξυλόσκαλο έως τον οικισμό της Σαμαριάς, είναι ικανοποιητική καθώς οι ζημιές φαίνεται ότι δεν είναι ανυπολόγιστες και συνάδουν γενικά με την εικόνα που παρουσιάζει ο Δρυμός κάθε χρόνο, την ίδια εποχή προετοιμασίας της έναρξης λειτουργίας του. Επικρατεί σχετική αισιοδοξία στους κόλπους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης καθώς εκτιμάται ότι δεν έχουν γίνει, μέχρι το σημείο που έχει φτάσει σήμερα η Δασική Υπηρεσία των Χανίων, οι μεγάλες καταστροφές που συμβαίνουν σε όλη τη δυτική Κρήτη.

Η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες της στους τρεις δασικούς υπαλλήλους που με αυταπάρνηση, σε συνθήκες μεγάλης επικινδυνότητας, επιτελούν στο ακέραιο το καθήκον τους για να καταφέρουμε κι αυτή τη χρονιά έγκαιρα και με ασφάλεια, να είναι ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς η ναυαρχίδα του φυσιολατρικού τουρισμού της Κρήτης.

Πηγή: Neakriti.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter