Διαπλοκή Μαρινάκη με τη δίκη ΚΕΕΛΠΝΟ: Καλύπτει Άδωνη και το πρώην αφεντικό του

Διαπλοκή Μαρινάκη με τη δίκη ΚΕΕΛΠΝΟ: Καλύπτει Άδωνη και το πρώην αφεντικό του
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI

Μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα εγείρεται για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη αναφορικά με την κάλυψη που παρείχε στον υπουργό Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη σχετικά με όσα πρωτοφανή συνέβησαν κατά τη διάρκεια της δίκης για τις 22 παράνομες προσλήψεις.

Ο κ. Μαρινάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του documentonews.gr κάλυψε πλήρως την απαράδεκτη και αντιθεσμική συμπεριφορά Γεωργιάδη στο Δικαστήριο, καθώς επίσης και την τραμπούκικη ενέργεια του αστυνομικού φρουρού του υπουργού Υγείας, σε βάρος του δικηγόρου Γιάννη Απατσίδη.

Διαβάστε επίσης: Δίκη ΚΕΕΛΠΝΟ: Απαράδεκτη συμπεριφορά Γεωργιάδη – Έκανε υποδείξεις στην έδρα

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει το documentonews,gr, για τον κ. Μαρινάκη εγείρεται τεράστιο ζήτημα καθώς κατά το παρελθόν είχε εργαστεί στο δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Αθανασόπουλου ο οποίος είναι συνήγορος υπεράσπισης του Σταμάτη Πουλή και της συζύγου του Ανδρονίκης Θεοφιλάτου. Δύο εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων στη δίκη για τις 22 παράνομες προσλήψεις και συνεργατών του Άδωνη Γεωργιάδη.

Αλήθεια ο κ. Μαρινάκης μιας και είναι δικηγόρος θεωρεί ότι είναι αποδεκτό ένας υπουργός να παρεμβαίνει σε ένα δικαστήριο κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας;

Ή θεωρεί ότι η επίθεση σε ένα δικηγόρο από αστυνομικό φρουρό εν ενεργεία υπουργού είναι κάτι που είναι αποδεκτό, όσο και να θέλει ο κ. Γεωργιάδης να υποβαθμίσει το γεγονός.

Η απαράδεκτη αυτή στάση του κυβερνητικού εκπροσώπου έρχεται σε μια στιγμή που η χώρα μας έχει ρεζιλευτεί διεθνώς μετά το ψήφισμα «χαστούκι» του Ευρωκοινοβουλίου για τη λειτουργία του κράτους δικαίου. Αντί λοιπόν ο κ. Μαρινάκης να καταδικάσει την κατάπτυστη συμπεριφορά του κ. Γεωργιάδη, του παρέχει κάλυψη, μόνο και μόνο επειδή εργαζόταν στο δικηγορικό γραφείο του συνηγόρου υπεράσπισης των συνεργατών του υπουργού Υγείας.

Με τέτοιες συμπεριφορές υπουργών και τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης να παρέχει πολιτική κάλυψη απλά επιβεβαιώνονται όσα αναφέρουν στο ψήφισμα «καταπέλτη» οι ευρωβουλευτές.

Η νέα απαράδεκτη στάση του κυβερνητικού εκπροσώπου έρχεται λίγες μέρες μετά τα όσα έγιναν στο ΔΠΘ με την προκλητική των ανδρών των ΜΑΤ, όπου ο ο Κοσμήτορας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Μιχάλης Χρυσομάλλης «φωτογράφισε» τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ως τον υπουργό που ζήτησε την έφοδο των αστυνομικών δυνάμεων (ο Π. Μαρινάκης πάντως το διέψευσε και απείλησε με μηνύσεις). Κάτι που σε καμία των περιπτώσεων δεν συνάδει με τον πολιτικό και θεσμικό ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Η κάλυψη Μαρινάκη

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε ερώτηση του documentonews.gr τόνισε χαρακτηριστικά:

«Καταρχάς να πούμε ότι είναι μία δημόσια συνεδρίαση, εκτός και εάν αποφασιστεί κάτι άλλο από το δικαστήριο. Είναι ποινική δίκη που είναι ανοιχτή στο κοινό. Κάποιος είτε είναι υπουργός είτε δεν είναι υπουργός, μπορεί να είναι στο δικαστήριο και να παρακολουθεί την συζήτηση».

Επίσης ο κ. Μαρινάκης επιχείρησε να παρουσιάσει το «άσπρο» ως «μαύρο» σχετικά με την απαράδεκτη στάση Γεωργιάδη μέσα στο δικαστήριο.

«Αυτό που λέτε εσείς είναι ισχυρισμός που δεν αποδεικνύεται. Ούτε υπήρξε κάποια παρέμβαση από κάποιον υπουργό της κυβέρνησης επί της διαδικασίας, ούτε κάποια πίεση προς το δικαστήριο. Εγώ δεν μπορώ να σχολιάσω μία εν εξελίξει δίκη, ούτε τι διαδραματίζεται στην συγκεκριμένη δίκη» τόνισε.

Διαβάστε επίσης: Ο Άδωνης Γεωργιάδης είναι το αφεντικό και το δείχνει

Δίκη ΚΕΕΛΠΝΟ: Πλήρης κάλυψη Μαξίμου σε Γεωργιάδη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter