Δίκη ΚΕΕΛΠΝΟ: Πλήρης κάλυψη Μαξίμου σε Γεωργιάδη

Δίκη ΚΕΕΛΠΝΟ: Πλήρης κάλυψη Μαξίμου σε Γεωργιάδη

Σε πλήρη κάλυψη του Άδωνη Γεωργιάδη προχώρησε το Μαξίμου, σχετικά με την παρουσία και την παρέμβαση του υπουργού Υγείας στην δίκη για τις 22 παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σε ερώτηση του Documentonews.gr ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε ότι «καταρχάς να πούμε ότι είναι μία δημόσια συνεδρίαση, εκτός και εάν αποφασιστεί κάτι άλλο από το δικαστήριο. Είναι ποινική δίκη που είναι ανοιχτή στο κοινό. Κάποιος είτε είναι υπουργός είτε δεν είναι υπουργός, μπορεί να είναι στο δικαστήριο και να παρακολουθεί την συζήτηση».

Γεωργιάδης επαληθεύει την παρέμβαση, Μαρινάκης διαψεύδει

Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, κάλυψε πλήρως τον κ. Γεωργιάδη και σημείωσε ότι «αυτό που λέτε εσείς είναι ισχυρισμός που δεν αποδεικνύεται. Ούτε υπήρξε κάποια παρέμβαση από κάποιον υπουργό της κυβέρνησης επί της διαδικασίας, ούτε κάποια πίεση προς το δικαστήριο. Εγώ δεν μπορώ να σχολιάσω μία εν εξελίξει δίκη, ούτε τι διαδραματίζεται στην συγκεκριμένη δίκη».

Μόνο που σήμερα ο υπουργός Υγείας επαλήθευσε το γεγονός ότι την στιγμή που υπήρχε αντιπαράθεση μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του δικηγόρου υπεράσπισης, παρενέβη εντός της αιθούσης και είπε «τι διαδικασία είναι αυτή;»

Επίθεση στον Παύλο Πολάκη

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος φωτογραφίζοντας τον Παύλο Πολάκη ανέφερε ότι «δεν σας το κρύβω το να προέρχονται αυτές καταγγελίες από ανθρώπους που στοχοποιούν δικαστές, δημοσιογράφους, αναρτούν φωτογραφίες τους, εν είδει προγραφών και θέλουν να ελέγξουν τη δικαιοσύνη, όπως έχουν πει, για να βάλουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους στη φυλακή και τους έπιασε όλους αυτούς ο πόνος, είναι τουλάχιστον ειρωνικό».

Η σειρά των γεγονότων

Ο υπουργός Υγείας ήταν παρών στο ακροατήριο, ενώ κατέθετε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Ο κ. Γεωργιάδης είχε ολοκληρώσει την κατάθεσή σε προηγούμενη δικάσιμο. Ωστόσο επειδή οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων είχαν αναφέρει ότι θα καταθέσουν αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση μεταξύ Πολάκη και Γεωργιάδη, βρέθηκε στο ακροατήριο.

Κάποια στιγμή και ενώ ο Παύλος Πολάκης δεχόταν ερωτήσεις από μια εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων τη δικηγόρο Μαριλένα Παπαχρήστου, ο κ. Γεωργιάδης παρενέβη. Συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας διέκοψε τη διαδικασία λέγοντας ««τι διαδικασία είναι αυτή; Ο κ. Πολάκης διευθύνει τη δίκη;».

Στο σημείο εκείνο αντέδρασε ο γνωστός δικηγόρος Γιάννης Απατσίδης.

«Τι είναι αυτά τα πράγματα, από που και ως πού ο κ. Γεωργιάδης παρεμβαίνει στη διαδικασία. Επειδή είναι υπουργός;», ενώ σημείωσε ότι ο υπουργός θα πρέπει να περάσει εκτός αίθουσας.

Στο σημείο εκείνο ο επικεφαλής της αστυνομικής φρουράς του κ. Γεωργιάδη πλησίασε το δικηγόρο μαζί με δύο ακόμη αστυνομικούς και τον απώθησε βίαια. Η αντίδραση του δικηγόρου ήταν άμεση και ζήτησε την προστασία της έδρας. Επικράτησε πανδαιμόνιο. Ο δικηγόρος Απατσίδης κάλεσε τηλεφωνικά την Άμεση Δράση να φτάσει στο σημείο, ενώ ανέφερε ότι θα καταθέσει μηνύσεις.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι εξέφρασε την πρόθεσή του για την υποβολή μηνύσεων τόσο ο κ. Γεωργιάδης όσο και η αστυνομική του φρουρά αποχώρησαν ανενόχλητοι από την αίθουσα.

Οι υποδείξεις Γεωργιάδη

Μάλιστα, πριν αποχωρήσει ο κ. Γεωργιάδης έδωσε ακόμη ένα αντιθεσμικό σόου μέσα στο δικαστήριο. Συγκεκριμένα μετά το πανδαιμόνιο που επικράτησε λόγω της επίθεσης του φρουρού του κ. Γεωργιάδη στο δικηγόρο Απατσίδη η δίκη διεκόπη για τις 13 Μαρτίου. Τότε ο κ. Γεωργιάδης πλησίασε στην έδρα και ανέφερε σε έντονο ύφος τα εξής:

«Παρακαλώ πολύ και εγώ έχω εργασίες αλλά είμαι εδώ και είναι απαράδεκτο ότι διέκοψε το δικαστήριο για να κάνει τις δουλειές του. Όλα έχουν κάποια όρια» τόνισε κάνοντας στην ουσία υποδείξεις προς την έδρα του δικαστηρίου, με τους δικαστές να μην αντιδρούν.

Κατά τον Άδωνι Γεωργιάδη τα «πραγματικά περιστατικά είναι ότι την ώρα που ήταν ο κ. Πολάκης στο δικαστήριο και κατέθετε και είχε αρχίσει να τσακώνεται με τη δικηγόρο υπερασπίσεως -εγώ παρακολουθούσα δύο ώρες την κατάθεσή του σιωπηλός, την ώρα που είναι στο βήμα και καταθέτει … πλησιάζει ο δικηγόρος … στο έδρανο και του λέει στο αυτί, αλλά ακούστηκε: “πες ότι έχεις κάτι επείγον για να φύγεις”, γιατί τσακωνόταν. Και τι κάνει ο μέγας Πολάκης; Βγάζει από την τσέπη του το κινητό πάνω στο βήμα όπου κατέθετε, σηκώνει το κινητό με τους δικαστές μπροστά του και λέει “α, ναι, συγγνώμη, θέλετε… ναι” και λέει “συγνώμη, έχω επείγον περιστατικό στο χειρουργείο”. Ο τραμπουκισμός μου ποιος ήταν … είπα από κάτω: “τι διαδικασία είναι αυτή;”. Αυτός ήταν ο τραμπουκισμός μου. Τίποτε άλλο … στο δικαστήριο απαγορεύεται να έχεις μέσα το κινητό, όχι να το σηκώσεις ενώπιον του δικαστηρίου».

Δείτε επίσης:

Ο Άδωνης Γεωργιάδης είναι το αφεντικό και το δείχνει

Σοβαρό επεισόδιο στη δίκη για το ΚΕΕΛΠΝΟ: Φρουρός του Άδωνη Γεωργιάδη επιτέθηκε σε δικηγόρο

Δίκη ΚΕΕΛΠΝΟ: Απαράδεκτη συμπεριφορά Γεωργιάδη – Έκανε υποδείξεις στην έδρα

Νέα επιχείρηση συγκάλυψης για την «παρέα του ΚΕΕΛΠΝΟ»

Πολάκης: Αίτημα να καταθέσει και στη δεύτερη δίκη της «παρέας του ΚΕΕΛΠΝΟ» και τις παράνομες προσλήψεις

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter