Πολάκης: Αίτημα να καταθέσει και στη δεύτερη δίκη της «παρέας του ΚΕΕΛΠΝΟ» και τις παράνομες προσλήψεις

Πολάκης: Αίτημα να καταθέσει και στη δεύτερη δίκη της «παρέας του ΚΕΕΛΠΝΟ» και τις παράνομες προσλήψεις

Αίτηση- αναφορά προς την διευθύνουσα της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών και υπόψη του Εισαγγελέα κ. Ιωάννη Παπαδάκη και του Προέδρου Εφετών, κ. Δημήτριου Ανέστη, κατέθεσε ο Παύλος Πολάκης με την οποία ζητά από το δικαστήριο να κληθεί να καταθέσει ενόρκως παραιτούμενος μάλιστα από κάθε τυχόν προνόμιο ως βουλευτής στη δεύτερη δίκη της αποκαλούμενης και ως «παρέας του ΚΕΕΛΠΝΟ (Πουλής, Θεοφιλάτου, Πολύζου, Παπαδημητρίου) που κατηγορείται για τις δεκάδες παράνομες προσλήψεις ημετέρων που ζημίωσαν τον Οργανισμό επί υπουργίας Άδωνη Γεωργιάδη.

Όπως τονίζει ο Παύλος Πολάκης, «Έχων καθήκον μαρτυρίας, οφείλω να Σας ζητήσω και Σας ζητώ να με καλέσετε ενώπιον του Δικαστηρίου, για να καταθέσω ενόρκως, όπως επιθυμώ, παραιτούμενος κάθε τυχόν προνομίου μου ως Βουλευτού, και παράλληλα να Σας τονίσω και ουχί φυσικά υποδείξω, ότι υπάρχουν και άλλοι μάρτυρες, όπως οι Επιθεωρητές, που καταμηνύθηκαν ψευδώς από κατηγορούμενους, και αρχειοθετήθηκε υπέρ τους η υπόθεση, και όχι μόνον, που δύνανται και οφείλουν να συνεισφέρουν αποδεικτικά για την ανακάλυψη της Αλήθειας και ουχί την Συσκότιση της υπόθεσης, που δυστυχώς επιδιώκει ο ΕΟΔΥ, κατόπιν της παρέμβασης του νυν Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος δέχθηκε να εξεταστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης, καίτοι οι δικές του ποινικές ευθύνες για το ίδιο θέμα είχαν ήδη υποπέσει σε παραγραφή, συνεχίζει δε λόγω της ευσυνείδητης άσκησης των καθηκόντων μου να με συκοφαντεί, κατακρίνοντας την επιλογή μου να μην συνεισφέρω διά παραλείψεως στην επιχειρούμενη Συγκάλυψη, η οποία θα τεθεί υπ’ όψιν και όλων των αρμόδιων Ευρωπαϊκών Αρχών, της Επιτρόπου Δικαιοσύνης, της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και όπου δει».

Δείτε επίσης – Το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν παρίσταται στη δίκη για τις παράνομες προσλήψεις για να καλύψει τον Πουλή

Ο Π. Πολάκης επικαλούμενος δημοσιεύματα του Documentonews.gr, επισημαίνει προς το δικαστήριο ότι οφείλει «να καλεί νέους μάρτυρες και να προσάγει νέες αποδείξεις, που είτε ως νεότερες, είτε ως εκ παραδρομής μη εισφερθείσες, από αμελή ή δόλια παράλειψη, δεν ήχθησαν ενώπιόν Του». Υπογραμμίζει το γεγονός ότι αν και προσωπικά, ως πρ. Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας είχε υποβάλει μηνυτήρια αναφορά, για τα πεπραγμένα των κατηγορουμένων, και γνωρίζει πολύ καλά «το καθεστώς «εργασίας» των παράνομα προσληφθέντων, που κι εάν εργάστηκαν, πως κι εάν εργάστηκαν, ότι υπήρχε φάμπρικα παράνομων διορισμών και άλλων αξιόποινων πράξεων, και συγκλονιστικές λεπτομέρειες για την δυσώδη αυτή υπόθεση (…) κατά παράβαση προφανώς καθήκοντος, ήτοι καθ’ υπέρβαση της διακριτικής ευχέρειας κλήσης μαρτύρων, ουδέποτε κλητεύθηκα ενώπιον του Δικαστηρίου Σας, για να εισφέρω αποδεικτικά».

Όπως δε προσθέτει, «ομοίως, δεν κλητεύθηκαν ούτε τα μέλη του συνεργείου ελέγχου των Επιθεωρητών, που συγκέντρωσαν συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση, και προχώρησαν σε πορίσματα-κόλαφος, τα οποία αμφιβάλλω, μάλιστα, εάν κείνται όλα εντός του φακέλου».

Διαβάστε επίσης: Οριστικά στο «σκαμνί» Πουλής και «παρέα του ΚΕΕΛΠΝΟ» για τις παράνομες προσλήψεις – Απορρίφθηκαν οι εφέσεις τους

Η αίτηση του Παύλου Πολάκη

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter