Διαψεύδει ο Οικονόμου την πρωθυπουργική συκοφαντία κατά Βαξεβάνη με δήλωσή του στο documentonews.gr

Διαψεύδει ο Οικονόμου την πρωθυπουργική συκοφαντία κατά Βαξεβάνη με δήλωσή του στο documentonews.gr

Ο Γιάννης Οικονόμου ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά και απάντησε στο documentonews.grδιαψεύδοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ψευδώς δήλωσε κατά τη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 πως υπάρχει απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου «το 2016» και η οποία εμπλέκει τον Κώστα Βαξεβάνη «στη ροή 10 εκατομμυρίων δολαρίων από Ρώσο ολιγάρχη προς ελληνικό κέντρο». Ως γνωστόν, ο εκδότης του Documento έχει ήδη ανακοινώσει πως θα καταθέσει αγωγή κατά του πρωθυπουργού.

Διαβάστε σχετικά: Αγωγή κατά Μητσοτάκη καταθέτει ο Βαξεβάνης: «Ή θα αποδείξει αυτά που λέει ή θα καταδικαστεί ως κοινός συκοφάντης»

«Ο κ. Βαξεβάνης είναι αυτός o οποίος, το 2016, σε απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου εμπλέκεται στη ροή 10 εκατομμυρίων δολαρίων από Ρώσο ολιγάρχη προς ελληνικό κέντρο» δήλωσε στον Νίκο Χατζηνικολάου ο πρωθυπουργός. Το documentonews.gr επικοινώνησε αμέσως μετά την προβολή της μαγνητοσκοπημένης συνέντευξης με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο τηλεφωνικά αλλά και μέσω sms για να δοθεί επίσημη απάντηση σε σχέση με το ποια είναι αυτή η δικαστική απόφαση «το 2016» που περιλαμβάνει το όνομα του Κ. Βαξεβάνη.

Ομολογούμε ότι πέσαμε έξω όταν προβλέψαμε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν θα απαντήσει, αλλά η αλήθεια είναι πως τέτοια διάψευση στον πολιτικό του προϊστάμενο ήταν αδύνατο να περιμένουμε. Ειδικότερα, μετά από την ενημέρωση που φέρεται να έλαβε ο Γ. Οικονόμου από τους συνεργάτες του, επικαλέστηκε «την απόφαση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης το 2022», χωρίς να περιλαμβάνει στην απάντησή του καμία δικαστική απόφαση «το 2016», όπως είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης. Παράλληλα, στην εν λόγω απόφαση πουθενά δεν αναφέρεται το όνομα του Κ. Βαξεβάνη.

Διαβάστε τη σχετική απόφαση:

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

«Το δίκτυο που χρηματοδοτήθηκε με ρωσικά κεφαλαία και στο οποίο εμπλέκεται ο κ. Βαξεβάνης δημιουργήθηκε την περίοδο 2015-2016. Μπορείτε να διαβάσετε την απόφαση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης το 2022 αναφορικά με τον κ. Χανινγκ και τον κ. Μαλοφέγιεφ και θα βρείτε τις απαντήσεις που ψάχνετε με μια σχετικά απλή έρευνα».

Απόλυτη επιβεβαίωση της πρωθυπουργική συκοφαντίας

Ο κ. Οικονόμου πρόσφερε στο Documento και τον Κ. Βαξεβάνη απλόχερα ένα αδιάσειστο πειστήριο του ψευδούς ισχυρισμούς που κατασκεύασε ο πρωθυπουργός κατά του εκδότη της εφημερίδας και το οποίο θα φανεί πολύ χρήσιμο κατά την εκδίκαση της αγωγής που θα κατατεθεί κατά του Κυρ. Μητσοτάκη.

Για την ιστορία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στον ANT1 αναφέρθηκε στη γνωστή υπόθεση με τον Hanick, ο οποίος συνελήφθη από το FBI το 2022 αντιμετωπίζοντας την κατηγορία ότι προσπάθησε να εισάγει ρώσικο χρήμα στην Ευρώπη. Όπως προαναφέρθηκε, στην εν λόγω απόφαση ούτε υπάρχει και ούτε θα μπορούσε να υπάρχει κάποια αναφορά στον Κ. Βαξεβάνη.

Διαβάστε επίσης: Έχει η βρομιά όρια;

Όλα αυτά θα αποσαφηνιστούν πλήρως ενώπιον της Δικαιοσύνης όσο ατιμωτικό κι αν είναι για έναν πρωθυπουργό να κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου ως κοινός συκοφάντης.

Διαβάστε επίσης:

Αγωγή κατά Μητσοτάκη καταθέτει ο Βαξεβάνης: «Ή θα αποδείξει αυτά που λέει ή θα καταδικαστεί ως κοινός συκοφάντης»

Απασφάλισε ο Μαρινάκης: «Καθεστώς παρανομίας στο Μαξίμου με επικεφαλής τον Δημητριάδη», λέει ο Βρέντζος

Συνέντευξη στον ΑΝΤ1: Σε πανικό ο Μητσοτάκης – Αήθεις επιθέσεις σε Τσίπρα – Βαξεβάνη (Live)

Λίστα Μητσοτάκη: Σε βέρτιγκο το πολιτικό σύστημα από τις αποκαλύψεις του Documento

Παραμένει στο στόχαστρο του Politico η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Νέο άρθρο «κόλαφος» για το σκάνδαλο υποκλοπών

«Θάψτε, υποβαθμίστε, συκοφαντήστε» τον Τύπο που επικρίνει

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter