Διαρκής άνοδος πωλήσεων για το BMW Group.

Διαρκής άνοδος πωλήσεων για το BMW Group.

Συνεχίζεται σταθερά η ανοδική πορεία των πωλήσεων του BMW Group, με τις παραδόσεις των πολυτελών μοντέλων BMW, MINI και Rolls-Royce να αυξάνονται κατά 0,7% τον Απρίλιο.

Ο μήνας έκλεισε με συνολικές παραδόσεις 196.179 οχημάτων του BMW Group, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό από την αρχή της χρονιάς σε 801.520 / +0,2%.

Οι πωλήσεις BMW αυξήθηκαν κατά 2,3% τον Απρίλιο, με συνολικές παραδόσεις 171.154 οχημάτων σε όλο τον κόσμο. Με το αποτέλεσμα αυτό, οι συνολικές πωλήσεις της μάρκας το πρώτο τετράμηνο της χρονιάς ανήλθαν σε 690.469 / +0,8%. Μεγαλύτεροι συντελεστές ανόδου ήταν τα μοντέλα BMW X. Οι παγκόσμιες πωλήσεις της BMW X2 υπερδιπλασιάστηκαν σε σχέση με τον περασμένο Απρίλιο, ενώ οι πωλήσεις της BMW X3 αυξήθηκαν κατά 71,0% και οι παραδόσεις της BMW X4 κατά 36,2%. Συνολικά, τα μοντέλα BMW X είχαν μερίδιο 43,3% επί των συνολικών πωλήσεων της μάρκας τον Απρίλιο, με 74.049 παραδόσεις σε όλο τον κόσμο, αύξηση 20,5% έναντι του ίδιου μήνα, πέρσι.

Παρά την αλλαγή μοντέλου της BMW Σειράς 3, οι πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων του BMW Group από την αρχή της χρονιάς, παραμένουν στο υψηλό περσινό επίπεδο. Η ζήτηση για το BMW i3 εξακολουθεί να αυξάνεται, με τις πωλήσεις τον Απρίλιο να σημειώνουν άνοδο 21,6%. Αξίζει να σημειωθεί, πάνω από μία στις τέσσερις BMW Σειρά 2 Active Tourer που παραδόθηκαν σε πελάτες είναι ηλεκτροκίνητες. Μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς, το BMW Group θα έχει λανσάρει δέκα νέα, ή ανανεωμένα ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Μέχρι το 2025, η εταιρία σκοπεύει να έχει τουλάχιστον 25 ηλεκτροκίνητα μοντέλα στην αγορά, 12 εκ των οποίων θα είναι πλήρως ηλεκτρικά.

Σε μία εξαιρετικά ανταγωνιστική κατηγορία και με την εταιρία να παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην κερδοφορία, οι πωλήσεις της μάρκας MINI μειώθηκαν συγκριτικά με πέρσι. Οι παραδόσεις από την αρχή της χρονιάς ανήλθαν σε 109.443 (-3,7%), ενώ οι πωλήσεις τον Απρίλιο σημείωσαν πτώση 9,9%, φτάνοντας στις 24.623 μονάδες. Ο μήνας αυτός συνέπεσε με μία διακοπή της παραγωγής διάρκειας 4 εβδομάδων στο Εργοστάσιο της Οξφόρδης, λόγω προγραμματισμένων εργασιών ετήσιας συντήρησης. Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το λανσάρισμα του πλήρως ηλεκτρικού MINI αργότερα μέσα στη χρονιά, ενός μοντέλου που θα κατασκευάζεται στο Βρετανικό εργοστάσιο.

Οι ισχυρές πωλήσεις της BMW Motorrad συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, με τις παραδόσεις από την αρχή της χρονιάς να έχουν αυξηθεί κατά 7,7% (57.014). Τον Απρίλιο, συνολικά 18.408 (+7,7%) πολυτελείς μοτοσικλέτες και maxi scooters της BMW Motorrad παραδόθηκαν σε πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter