Διασυρμός Ευρωκοινοβουλίου για την λογοκρισία της έκθεσης των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα

Διασυρμός Ευρωκοινοβουλίου για την λογοκρισία της έκθεσης των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα

Αντιμέτωπο με τον διασυρμό είναι αντιμέτωπο το Ευρωκοινοβούλιο, με σειρά ευρωπαϊκών ΜΜΕ αλλά και Ευρωπαίων πολιτικών να εξαπολύουν σφοδρή επίθεση σχετικά με την προκλητική διαγραφή της ανάρτησης του Ευρωκοινοβουλίου, η οποία αποτέλεσε κόλαφο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη σχετικά με την Ελευθερία του Τύπου.

Διαβάστε επίσης: Τα ψέματα του Ευρωκοινοβουλίου για την άφαντη αναφορά στην έκθεση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα

Έτσι, μετά τον Δημήτρη Παπαδημούλη σειρά πήραν οι δύο σοσιαλιστές αντιπρόεδροι Ότμαρ Καράς και Καταρίνα Μπάρλει, καθώς είπαν στον επικεφαλή της Ευρωομάδας της Αριστεράς ότι θα ζητήσουν διόρθωση και εξηγήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, με παρέμβασή του στο Ευρωκοινοβούλιο ζήτησε να ξεκινήσει σχετική έρευνα για το παραπάνω θέμα, ενώ χθες ο Δ. Παπαδημούλης με επιστολή του προς την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα και τους αρχηγούς των Πολιτικών ομάδων έκανε λόγο για απαράδεκτη και λυπηρή πράξη, που υποβαθμίζει και προσβάλλει την αξιοπιστία και την αντικειμενικότητα του Σώματος.

Παράλληλα, ο εκδότης του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος ιστότοπου Euractic, Γκεόργκι Γκότεφ, δεν διστάζει να προσθέσει το Ευρωκοινοβούλιο «στο κλαμπ των προβληματικών σε ό,τι αφορά την ελευθερία του Τύπου», κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον ρόλο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην ευρωομάδα του οποίου ανήκει -διόλου τυχαίαπ η Νέα Δημοκρατία.

Και η ηλεκτρονική έκδοση της βρετανικής Telegraph όμως αναφέρεται σε «λογοκρισία από πλευράς Ευρωκοινοβουλίου έκθεσης που αφορούσε παράνομες επαναπροωθήσεις της Ελλάδας», θίγοντας τον ύποπτο ρόλο του Ευρωκοινοβουλίου και στο ζήτημα των παράνομων επαναπροωθήσεων, στο φόντο και των πρόσφατων αποκαλύψεων του Politico για το φιάσκο της έκθεσης της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σχετικά με τις επαναπροωθήσεις.

Διαβάστε επίσης:

Politico: Φιάσκο η έκθεση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για τις επαναπροωθήσεις

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter