Διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση στο Αρσάκειο

Διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση στο Αρσάκειο

Με καθυστέρηση εβδομάδων τελικώς η Εισαγγελία θα διερευνήσει τις καταγγελίες περί σεξουαλικής και άλλων μορφών κακοποίησης που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή την προσφυγή που κατέθεσε η Διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας, έπειτα από το κείμενο – καταγγελία των 285 αποφοίτων του σχολείου.

Τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης ανέλαβε ο Εισαγγελέας πρωτοδικών Γιώργος Νούλης.

Θυμίζουμε πως 285 απόφοιτοι από το 1994 έως το 2018, σε επιστολή τους προς την Φιλεκπαιδευτική εταιρία, που δημοσιοποιήθηκε χθες, αναφέρουν ότι γνωρίζουν και έχουν πληροφορηθεί για σεξουαλικές, ψυχολογικές ή και λεκτικές προσβολές που έχουν υποστεί μαθητές και μαθήτριες από συγκεκριμένους καθηγητές και καθηγήτριες των Αρσακείων. 

Παράλληλα αναφέρονται σε “διαχρονική νοοτροπία κάποιων” και καταγγέλλουν τόσο τους θύτες όσο και τους καθηγητές καθηγήτριες τους ή τους υπεύθυνους υπεύθυνες που συγκάλυψαν αυτά τα γεγονότα. Υποστηρίζουν επίσης πως “η διοίκηση θα έπρεπε να έχει το θάρρος να λογοδοτήσει για την πραγματοποίηση ορισμένων –όπως αποδεικνύεται– λανθασμένων επιλογών” όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Μπαμπινιώτης το αίτημα που κατατέθηκε υπό την μορφή αναφοράς στην Εισαγγελία είναι “να κληθούν ένας προς έναν οι 285 απόφοιτοι των Αρσακείων Σχολείων που υπογράφουν την επίμαχη ανακοίνωση που διοχετεύθηκε στα ΜΜΕ προκειμένου να συγκεκριμενοποιήσουν τις καταγγελίες τους για να διερευνηθούν αυτές αρμοδίως από την Εισαγγελία Αθηνών”.

Τονίζεται δε ότι “Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία θα παρακολουθεί στενά τη διαδικασία και θα συνδράμει το έργο των εισαγγελικών αρχών με οποιονδήποτε τρόπο της ζητηθεί”.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γεώργιος Μπαμπινιώτης εμφανιζόταν… δύσπιστος ως προς τις καταγγελίες αυτές οι οποίες δεν βάζουν στο κάδρο μόνο τον Λιγνάδη, καθώς μιλούν για «καθηγητές που συστηματικά εκμεταλλεύτηκαν και προσέβαλαν τη γενετήσια αξιοπρέπεια των μαθητών/τριών με την αντιδεοντολογική τους συμπεριφορά» και ζητούν μάλιστα την απομάκρυνση όσως εξ’ αυτών ασκούν ακόμα το λειτούργημα στα σχολεία.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Μπαμπινιώτης μετά τα γεγονότα, φαίνεται αρχικά διατεθειμένος να προβεί σε όλες τις ενέργειες ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Στην συνέχεια της ανακοίνωσής του όμως, έσπευσε να τις χαρακτηρίσει «αόριστες και γενικόλογες αναφορές». 

Υποστηρίζει δε ότι η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία θα συνδράμει τις αρμόδιες αρχές και θα το είχε κάνει εξαρχής, «εφόσον κάποιος από τους νυν υπογράφοντες τής είχε γνωστοποιήσει – οποτεδήποτε – οποιοδήποτε συγκεκριμένο πραγματικό περιστατικό», επιμένοντας ότι δεν γνώριζε τίποτα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter